Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Offshore Leaks: √°llamf√Ķk √©s b√Ľn√∂z√Ķk titkaira der√ľlhet f√©ny


Bizalmas dokumentumok t√∂mege sziv√°rgott ki az ad√≥paradicsomok vil√°g√°b√≥l – √≠rta cs√ľt√∂rt√∂ki sz√°m√°ban a S√ľddeutsche Zeitung c√≠m√Ľ n√©met lap, amely Offshore Leaks c√≠mmel ind√≠tott sorozatot az anyagb√≥l kibontakoz√≥ √ľgyekr√Ķl, amelyek 170 orsz√°gb√≥l √∂sszesen 130 ezer embert √©rintenek, k√∂zt√ľk h√≠ress√©geket, volt √°llamf√Ķket, nagy- √©s kisv√°llalkoz√≥kat √©s b√Ľn√∂z√Ķket. A besz√°mol√≥ nyom√°n a n√©met p√©nz√ľgyminiszt√©rium jelezte: a hat√≥s√°gok is meg k√≠v√°nj√°k ismerni a felt√°rt adatokat.

A m√ľncheni lap besz√°mol√≥ja szerint a 260 gigab√°jt nagys√°g√ļ adatt√∂meget tartalmaz√≥ sz√°m√≠t√≥g√©p-merevlemezt post√°n k√ľldt√©k el n√©vtelens√©gbe burkol√≥z√≥ forr√°sok az oknyomoz√≥ √ļjs√°g√≠r√≥k nemzetk√∂zi konzorciuma (ICIJ) nev√Ľ washingtoni k√∂zpont√ļ √ļjs√°g√≠r√≥-szervezethez. A merevlemezen tal√°ltak egyebek k√∂z√∂tt t√∂bb mint k√©tmilli√≥ e-mailt, c√©gadatb√°zisokat, szerz√Ķd√©seket √©s k√ľl√∂nb√∂z√Ķ okiratokat, offshore c√©gek alap√≠t√≥inak √ļtlevel√©r√Ķl k√©sz√ľlt szkennelt m√°solatokat, titkos√≠tott f√°jlokat, word-f√°jlokat, pdf-f√°jlokat √©s sok minden egyebet, ami egy√ľttv√©ve akkora iratk√∂teget tesz ki kinyomtatva, mint f√©lmilli√≥ Biblia egym√°s mell√© √°ll√≠tva.

A gigantikus m√©ret√Ľ adatforr√°s feldolgoz√°s√°ba az ICIJ 46 orsz√°gb√≥l vont be m√©diumokat, k√∂zt√ľk a brit BBC-t, az amerikai Washington Postot, a francia Le Monde-ot, N√©metorsz√°gb√≥l pedig az NDR region√°lis k√∂zszolg√°lati m√Ľsorszolg√°ltat√≥t √©s a S√ľddeutsche Zeitungot. Az √≠gy √∂ssze√°ll√≠tott 88 f√Ķs csoport 15 h√≥napja dolgozik az adatok √©rtelmez√©s√©n, rendszerez√©s√©n √©s ellen√Ķrz√©s√©n. A munka kor√°ntsem √©rt v√©get, az Offshore Leaks adatb√°zis azonban √≠gy is „a legnagyobb csap√°s” a vil√°ggazdas√°gban az ad√≥paradicsomok r√©v√©n kialakult „hatalmas fekete lyuk” ellen – √©rt√©kelte az eddig elv√©gzett munk√°t egy beavatott.

√Ėsszetett √©s k√©tesAz adatok r√©v√©n k√©pet lehet alkotni t√∂bb mint 122 ezer √ļgynevezett lev√©lszekr√©nyc√©gr√Ķl – valamely igen kedvez√Ķ ad√≥z√°si k√∂rnyezetet biztos√≠t√≥ orsz√°gban kiz√°r√≥lag ad√≥optimaliz√°l√°si c√©lb√≥l bejegyzett v√°llalkoz√°sr√≥l –, illetve a m√∂g√∂tt√ľk √°ll√≥ mintegy 130 ezer szem√©lyr√Ķl – √°ll a S√ľddeutsche Zeitung sorozat√°nak bevezet√Ķ r√©sz√©ben, amely r√©szletesen bemutatja egy 2011-ben meghalt h√≠res n√©met milli√°rdos, Gunter Sachs, Brigitte Bardot egykori f√©rj√©nek offshore c√©gek r√©v√©n v√©grehajtott rendk√≠v√ľl √∂sszetett √©s k√©tes p√©nz√ľgyi m√Ľveleteit.
√Āllami szervek is √©rdekl√Ķdnek az Offshore Leaks ut√°n
Magyar vagyonok Cipruson
A magyar befektet√Ķk 170 milli√°rd forintn√°l nagyobb √∂sszeg√Ľ bet√©tet tarthatnak Cipruson – tudta meg egy hazai h√≠rport√°l. Ismert, gigahitelt kapott a szigetorsz√°g, mely√©rt cser√©be megad√≥ztatj√°k a banki bet√©teket.

Az ad√≥paradicsomok r√©v√©n l√©trej√∂tt „fekete lyuk” dimenzi√≥it mutatja, hogy becsl√©sek szerint csak az Eur√≥pai Uni√≥ban √©vente ezermilli√°rd eur√≥ ad√≥bev√©telt√Ķl esnek el a tag√°llamok az ad√≥paradicsomokban bejegyzett c√©geken kereszt√ľl v√©gzett m√Ľveletek miatt. Ez√©rt az Offshore Leaks ir√°nt √°llami szervek is √©rdekl√Ķdnek. A n√©met p√©nz√ľgyminiszt√©rium egy sz√≥viv√Ķje a S√ľddeutsche Zeitung cikk√©re reag√°lva k√∂z√∂lte: az √ļjs√°g√≠r√≥knak tov√°bb√≠taniuk kell a l√©nyeges adatokat tartalmaz√≥ dokumentumokat a hat√≥s√°goknak, hogy azok min√©l hamarabb megind√≠thass√°k a sz√ľks√©ges elj√°r√°sokat.

M√©dia√©rtes√ľl√©sek szerint k√ľlf√∂ldi √©s amerikai √°llampolg√°rok p√©nz√ľgyi adataihoz kaphat hozz√°f√©r√©st az amerikai titkosszolg√°lat. Bizonyos dokumentumok szerint Obama korm√°nya kidolgozott egy ezzel kapcsolatos javaslatot, hogy a nyomoz√≥k k√∂nnyebben fedhess√©k fel az esetleges terrorista h√°l√≥zatokat vagy szindik√°tusokat.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Vizilo - 2013. Šprilis 05. 10:00:55
Ez nem uj hir Vilagb√ľn√∂z√∂i Egyes√ľljetek ! Mind b√ľn√∂z√∂ banda az √∂sszes politikus sajat nemzete ellen van t√∂k mindegy Magyarorszag vagy mas orszagok! A hatalom es a hatalom ez teszi √∂ket boldogga !
#2 | postaimre - 2013. Šprilis 05. 16:43:59
Belebukik az offshore-oz√°sba a francia korm√°ny?

N√∂vekv√Ķ nyom√°st gyakorolt a francia ellenz√©k √©s egyes korm√°nyp√°rti politikusok cs√ľt√∂rt√∂k√∂n Francois Hollande √°llamf√Ķre annak √©rdek√©ben, hogy a lemondott k√∂lts√©gvet√©si miniszter hazudoz√°sa miatt kialakult belpolitikai v√°ls√°gban cser√©lje le korm√°ny√°t.

Eltitkolt k√ľlf√∂ldi banksz√°ml√°i miatt ad√≥csal√°s √©s p√©nzmos√°s gyan√ļj√°val emeltek v√°dat J√©rome Cahuzac ellen kedden. Cs√ľt√∂rt√∂k√∂n a Le Monde c√≠m√Ľ napilap nyilv√°noss√°gra hozta, hogy Jean-Jacques Augier, Hollande tavalyi eln√∂kv√°laszt√°si kamp√°ny√°nak p√©nzt√°rnoka k√©t offshore c√©g tulajdonosa. A c√©geket az ad√≥paradicsomnak tekintett Kajm√°n-szigeteken jelentett√©k be. Augier nem tagadta az √°ll√≠t√°sokat, de azzal v√©dekezett, hogy „nincs ebben semmi t√∂rv√©nys√©rt√Ķ”, r√°ad√°sul „sem szem√©lyes banksz√°ml√°val, sem k√∂zvetlen szem√©lyes befektet√©ssel nem rendelkezik az ad√≥paradicsomban”. Azt is elmondta, hogy az √°llamf√Ķ nem tud az √ľgyeir√Ķl.
http://mno.hu/kul...de-1149343
#3 | Perje - 2013. Šprilis 06. 10:59:12
A legnagyobb p√©nzkimenek√≠t√Ķk k√∂z√∂tt √°llamf√Ķk, komoly tiszts√©get bet√∂lt√Ķ szem√©lyek vannak. Most √©rtettem meg, hogy mi√©rt engedte szinte minden √°llam, hogy kivihess√©k a p√©nzt az offshore bankokba.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.