Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

EU-szankciókat sürget a romák elleni erõszakot eltûrõ tagországok ellen az Amnesty


Az Európai Uniónak azonnali hatállyal alkalmaznia kell a rendelkezésére álló jelentõs szankciólehetõségeket azon tagországok esetében, amelyek nem szállnak szembe a roma lakosságot érõ diszkriminációval és erõszakcselekményekkel - áll az Amnesty International csütörtökön Londonban ismertetett állásfoglalásában. A jelentés a többi között Magyarország kapcsán a romák ellen 2008 és 2012 között elkövetett súlyos erõszakcselekményekre utal.

A világ legnagyobb emberi jogi szervezete a közelgõ Nemzetközi Roma Nap alkalmából 12 oldalas elemzést állított össze az EU roma lakosságának helyzetérõl.

A jelentés megállapítja, hogy az unió becslések szerint hatmilliós lélekszámú roma közösségének életminõsége szinte minden humán fejlettségi mérõszám alapján messze elmarad az országos átlagoktól. Az Amnesty International adatai szerint az európai romák nyolcvan százalékát fenyegeti szegénység, és a fiatal roma felnõtteknek mindössze a hetede fejezi be középiskolai tanulmányait.
Infinety network
A romák kényszerkiköltöztetése lakóhelyükrõl továbbra is rendszeres gyakorlat, semmint kivétel számos EU-tagállamban, köztük Romániában, Olaszországban és Franciaországban.

Csehországban, Görögországban és Szlovákiában szegregációs rendszerben folyik a romák oktatása, jóllehet ez ellentétes a faji diszkriminációt tiltó tagországi és uniós szintû jogszabályokkal.

Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Bulgáriában 120-nál több súlyos erõszakcselekmény történt 2008 és 2012 között romák ellen; elõfordult lõfegyverrel vagy késsel elkövetett támadás és gyújtogatás is. A hatóságok és a rendõri erõk sok esetben ki sem vizsgálták alaposabban ezeket a támadásokat - áll az Amnesty International csütörtöki helyzetértékelésében.

A jelentés felidézi a Jobbik által 2012 augusztusában Devecseren szervezett megmozdulást. Az Amnesty International leírása szerint a tömegbõl többen romaellenes jelszavakat skandáltak, betondarabokkal és egyéb tárgyakkal dobálták meg a romák házait, ám a rendõrség nem akadályozta meg az erõszakcselekményeket és a helyszínen nem történt õrizetbe vétel.

A szervezet szerint "nehezen hihetõ", hogy EU-polgárok nem jutnak ivóvíz-szolgáltatáshoz, ám egyes roma településeken ez napi realitás szerte a kontinensen. Szlovéniában például a helyi hatóságok csak azoknak biztosítják az ivóvízellátást, akik otthonukra vonatkozó meghatározott iratokat, például építési engedélyt mutatnak be. Ez azonban megkülönböztetés a romákkal szemben, akiknek sok esetben nincsenek ilyen dokumentumaik, és így nem jutnak hozzá a vízszolgáltatáshoz. Egy felmérés szerint az ország délkeleti részében lévõ roma települések 20-30 százalékában nincs biztonságos ivóvíz-szolgáltatás - áll az emberi jogi szervezet jelentésében.

Az Amnesty International mindezek alapján felszólítja az Európai Bizottságot az EU rendelkezésére álló minden lehetséges eszköz bevetésére - beleértve a kötelezettségszegési eljárások indítását is - a roma lakosság elleni diszkrimináció és erõszak felszámolása érdekében. A szervezet felszólítja Brüsszelt arra is, hogy figyelje az EU-támogatások felhasználását, annak érdekében, hogy ne jussanak uniós források a romák vagy más közösségek emberi jogait sértõ programokra.
Link

Hozzászólások


#1 | Nergal - 2013. április 05. 12:47:32
Szegííínyeket mindig csak báncccsák, pedig a légynek se ártanak! s_neem
#2 | ssman - 2013. április 05. 13:24:53
Talán, be kellene költöztetni pár száz cigány családot az amnestyhez, meg a zeu parlamentbe, oszt éljenek velük békében! s_down
#3 | Kedvesi - 2013. április 05. 13:46:27
A zsinagógákba kellene õket beköltöztetni.
#4 | Liliohm - 2013. április 05. 14:11:13
Az egyetemes emberiség ellen elkövetett hazug, uszító tevékenysége miatt azonnali hatállyal be kellene szüntetni az Amnesty International nevû gyûlöletegyletet.
#5 | 9323 - 2013. április 05. 15:15:41
Jaj szegény cigányok, hát már ivóvizet se kapnak, csak engedéllyel?
Borzalom!!!
#6 | postaimre - 2013. április 05. 15:32:45
Ez a férfi verte össze a pécsi polgármester lányát

A rendõrség a támadás után néhány órával közzétette a biztonsági kamerák felvételeit. Egy alacsony, kerek arcú férfit keresnek.

Ezek szerint a támadó egy 20-25 év körüli, 160-165 centiméter magas férfi volt. A gyanú szerint õ volt az, aki Páva Zsolt pécsi polgármester lányát megpróbálta megerõszakolni.

http://www.hir24....er-lanyat/
#7 | Perje - 2013. április 05. 21:56:55
Minden ország ellen találnak valamit, ami szankciókra jogosítja fel az Eu-t, vagy más nagyhatalmakat. Nálunk nem tudnak másba belekötni ezek szerint. Kár, hogy a cigányok magyarok elleni erõszakáról nem hallott ez a szervezet, vagy pedig kettõs mércét alkalmaznak õk is.
Vizsgálhatnák azt is, hogy mennyire megromlott a falvakban a biztonság, az emberek közérzete a cigányok nagyarányú elszaporodása miatt. Falvak tanyák kerültek lehetetlen helyzetbe a füstõs fosztogatók miatt.
Városi nyugdíjasok ezrei költöznének falura, ha nem félnének attól, hogy otthonaikban erõszakolják, vagy kaszabolják le , vagy fosztják ki teljesen õket.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.