Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Katonai együttmûködési megállapodást kötött Grúzia és Magyarország


Katonai együttmûködési megállapodást kötött Grúzia (Georgia) és Magyarország. Az egyezményt Hende Csaba honvédelmi miniszter és Irakli Alaszania, Grúzia védelmi minisztere csütörtökön írta alá Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

Az egyezmény alapján a felek minden évben katonai együttmûködési tervet dolgoznak ki - mondta Hende Csaba az eseményt követõ sajtótájékoztatón. Most egy általános együttmûködési keretmegállapodást írtak alá, amely a késõbbiekben alapját képezi a különbözõ konkrét megállapodásoknak.

Hende Csaba az együttmûködés most megcélzott területei közül kiemelte a fegyverzet- és a légtérellenõrzést, a védelmi tervezést, hadgyakorlatok végrehajtását, a békefenntartó mûveletekben való együttmûködést, valamint az információ biztonsági rendszerek, a katonai oktatás és képzés, a katonai egészségügy, katonai földrajz, katonai meteorológia és topográfia területét, továbbá speciális feladatként Grúzia katonai repülõtereinek NATO-elõírásoknak való megfeleltetése elõsegítését.
Infinety network
A Magyar Honvédség ez évi nemzetközi együttmûködési tervérõl Hende Csaba elmondta: az ezt tartalmazó miniszteri utasítás elsõ helyen a mûveleti területen való együttmûködést és az ehhez kapcsolódó megállapodások megkötését írja elõ, elsõsorban az Egyesült Államokkal, Németországgal, Svédországgal és Szlovéniával. Emellett a mostani magyar-grúz, tárcaszintû katonai megállapodáshoz hasonló egyezményeket terveznek még aláírni az év folyamán, Kazahsztánnal, Tádzsikisztánnal és Üzbegisztánnal is.

Irakli Alaszania kiemelte: a most megkötött kétoldalú megállapodás nemcsak a katonai kapcsolatok elmélyítését, hanem a két ország történelmi kapcsolatának erõsítését is szolgálja. Grúzia deklarált céljai között szerepel az Európai Unióhoz és a NATO-hoz való csatlakozás, ebben Magyarországot erõs partnernek tekintik.

A grúz védelmi miniszter megköszönte továbbá Magyarország támogatását országuk területi integritásának és szuverenitásának megõrzése és fenntartása, valamint Abházia, illetve Dél-Oszétia el nem ismerésével kapcsolatos politika tekintetében. Mint Irakli Alaszania kiemelte: úgy gondolják, hogy Grúzia euroatlanti csatlakozása lehetõvé teszi majd országuk számára, hogy békés eszközökkel és politikai módon találjanak megoldást ezekre a kérdésekre.
Link

Hozzszlsok


#1 | Balu - 2013. prilis 05. 10:48:04
Grúziában meg épp most ünneplik a NATO alapításának évfordulóját, ahol a román nagykövet is megejelent. Mást nem említenek, pedig biztos van még más nagykövetség is Grúziában.
http://www.mod.go.../news/1816
#2 | Alexandros - 2013. prilis 05. 18:53:28
Balu! Paraszt hajszál választja el Grúziát és Oroszországot a nagy csete-patától.
"együttmûködési keretmegállapodást írtak alá"
A keret megállapodásban szerepel majd a katonai kontingens küldése is, ha csatáznak az Oroszokkal?! Akkor értsük úgy, hogy hadba léptünk Oroszországgal? Akkor nem ugrik minden kereskedelmi partnerség vagy a gáz?! És hagy ne soroljam! Ormánykám! Ha keleti szelek fújnak" akkor hogy szabad, logikus egy ilyen országgal most katonai együttmûködést kötni?!
#3 | Perje - 2013. prilis 05. 21:45:57
Amerika a fotelbõl nézi, ahogy a leglojálisabb csatlósai elvégzik helyette a munkát, Oroszország bekerítését és provokálását. Ezt a szerepet jutották hazánknak. Olyan ez, mint amikor egy falusi kocsmában két barát békésen iszogat, de bejön egy harmadik cimbora, aki pillanat alatt összeugratja a barátokat, de õ kimarad a veszekedésból.
#4 | Perje - 2013. prilis 05. 23:47:10
Vajon megállapodás -e a megállapodás, vagy csak egy egyszerû nyilatkozat, jegyzék az együttmûködésrõl, mert az orosz nyelvû híradásban a memorandum szó szerepel.
http://www.trend....35834.html
#5 | Perje - 2013. prilis 08. 17:10:40
Grúzia nagyon szeretne belépni a nátóba, de Szakács Vili szerint ahhoz a törökökön keresztül vezet az út (bár nagyon ürülhet a velünk kötött katona szerzõdésnek is).
El is utazott Törökországba, elment egyet bringázni Istanbulban és felborult a járgánnyal. Eltört a válla 3 helyen Kórházba került és elmaradt török elnökkel partnerrel tervezett megbeszélés. Valami rossz szellem járja át Istambult, mert tavaly az orosz külügyérnek tört el a keze, korábban pedig a náto fõtitkár szenvedett ott balesetet .
Ha rám hallgatna Vili, nem erõltetné ezt a észak-atlanti tagságot.
http://www.trend....36425.html
http://www.trend....36840.html

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.