Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Védelmi együttmûködés Magyarország és Szlovákia között


A Magyarország és Szlovákia közti védelmi együttmûködés tapasztalatairól és fejlesztésérõl egyeztetett Benkõ Tibor, Magyarország honvéd vezérkari fõnöke Jaroslav Ba¹kával, a pozsonyi parlament védelmi bizottságának az elnökével csütörtökön Pozsonyban.

A találkozón a két ország védelmi erõinek folyamatban lévõ közös projektjein kívül terítékre kerültek még a védelmi együttmûködés fejlesztésének lehetõségei, valamint a visegrádi négyek csoportján belül 2016-ig kialakítandó közös harccsoport témája is. Ez utóbbi egy csaknem 3 ezer fõs egység lesz, amely hat hónapos rotációban lát majd el készültségi feladatokat az Európai Unió számára.

A találkozót követõen Benkõ Tibor az MTI-nek elmondta: a legnagyobb mértékig pozitívan ítélték meg a két ország közötti kapcsolatot, és egyidejûleg megvizsgálták az együttmûködés fejlesztésének lehetõségeit is. Rámutatott: erre többek között a két ország által létrehozott Kiválósági Központok terén is lehetõség adódik.

Elmondta: Magyarország egészségügyi Kiválósági Központtal rendelkezik, Szlovákiának pedig egy hasonló intézménye robbanószerek kutatására és megsemmisítésére specializálódott. Hozzátette: a két központ viszonylatában is jó az együttmûködés, egy csereprogram keretében már tavalytól a szlovák intézményben dolgozik egy szakértõjük és a szlovák fél kiküldöttjét pedig Magyarország egészségügyi Kiválósági Központjában látják vendégül.

A találkozón szó esett a két ország külföldön szolgálatot teljesítõ csapatainak tapasztalatairól és az idén esedékes katonai gyakorlatokról is. Ezzel kapcsolatban a honvéd vezérkari fõnök hangsúlyozta: a magyar katonák a Szlovákiában megrendezésre kerülõ minden gyakorlaton részt vesznek.
Link

Hozzászólások


#1 | Kameleon - 2013. április 07. 11:20:17
Grúzia célja az EU, és Moszkvával is békülne

Grúzia továbbra is a NATO-ba tart, de Moszkvával is békülne az új kormány: fegyverek helyett csak a tárgyalás oldhatja fel a Moszkva és Tbiliszi közötti konfliktust, amelynek lezárultával az Oroszország által függetlennek elismert Abházia és Dél-Oszétia visszatérhet Grúziához. A 2008 augusztusi grúz-orosz fegyveres harc megismétlõdésére bizonyosan nem kerül sor, jelentette ki lapunknak a grúz védelmi miniszter.
http://nol.hu/kul...hibainkbol
#2 | Balu - 2013. április 07. 14:24:04
Ez itt Baska:
www.acus.org/files/images/Baska.jpg

Szlovákia Izraellel való hadügyi együttmûködésérõl má írtam párszor, a most említett Bozsena aknakutató kütyübõl rendeltek is, DE! Volt pár érdekes kitétel a szerzõdésben, pl. hogy Izrael a felszedett aknákat (!!! hol szednek fel õk aknákat?! Inkább telepítenek, nem?) elküldi Tótiába, ahol hatástalanítják õket. Ez azért is érdekes, mert Nováky-n, egy ilyen szétszerelõ üzemben 2007-ben iszonyatos robbanás volt - és csak úgy zárójelben megjegyzem, hogy 2012 március elején is, bár kisebb. Ez nekem sehogy sem ment a fejembe: az izraeliek felszedik az aknákat meg hozzápakolnak még egy rakás régi muníciót, felrakják egy göbzire, amivel elviszik a részben kiélesített robbanóanyagot a világ másik sarkába, ahol természetesen vonatra rakják és elszállítják a szétszerelõ üzembe... Nemtom, én nem szeretnék se annak a repülõnek a pilótája, se annak a vonatnak a masinisztája lenni.
Összefoglalom: ez a megállapodás gyönyörû fedõneve lehet egy olyan akciónak, hogyan hozzanak be mintegy legálisan izraeli muníciót Tótiába. És persze senki se fogja ellenõrizni, pontosan mit és hova visznek, a szétszerelõ üzem maga a "fekete lyuk", pont az a lényege, hogy a cumó "eltûnjön". Az eltûnés meg úgy is kinézhet, hogy átpakkantják egy titkos raktárba, akár Magyarországra is. Mondanom sem kell, hogy term. Szlovákiában képzik ki a személyzetet = gyakorlatilag folyamatosan állomásozik Szlovákiában egy izraeli egység, Magyarországtól autón kb. fél-egy órányira, Zólyom mellett.

A Bozsenát gyártó cég mellesleg ugyanazon az alvázon gyárt tömegszétveretõ gépet is. A cég alapítói és vezetõi volt magas beosztású titkosszolgálati tisztek.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.