Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Idén is megrendezték éves találkozójukat az Izraelben élõ kárpátaljai zsidók


A találkozó helyszíne az ország közepén lévõ ben-semeni erdõ volt, amelyet szinte teljesen megtöltött a mintegy ezer ember.
A korábban Ungváron, Munkácson, Beregszászon, Nagyszõlõsön élõ résztvevõk Izrael különbözõ településeirõl érkeztek, de volt aki az Egyesült Állomokból vagy Dél-Afrikából utazott a rendezvényre.

Általában a hetvenes években kaptak - gyakran a kérelem benyújtásától számított több év után - engedélyt a Szovjetunió elhagyására, és többségük Izraelbe költözött.

"Volt Ungváron egy focicsapatunk kamaszkorunkban, a hatvanas években, és itt Izraelben a nyolcvanas évektõl elkezdtünk találkozni egymással egy nagy éves pikniken, majd sorra csatlakoztak hozzánk a többi kárpátaljai bevándorlók, és ma már az egész világból jönnek erre a rendezvényre" - mondta Alex Simoni, az egyik szervezõ.

A tavaszi rendezvényen kívül van egy kisebb találkozó õsszel, a sátoros ünnepek idején, akkor a vallásosok jönnek össze, akik szombaton nem ülnek autóba, és ezért nem tudnak elmenni a hagyományosan a pészah utáni elsõ szombaton megrendezett "nagy piknikre".

Ezenkívül a kárpátaljaiak közössége minden májusban ünnepséget rendez nagyszüleik emlékére a jeruzsálemi Jad Vasem múzeumban. A szervezetbe tömörült csoport többezres tagsága a második világháború után született, szüleik a koncentrációs táborokat, illetve a munkaszolgálatot túlélõ fiatalok voltak.

A Kárpátalján valaha nagy számban élõ zsidók több hullámban, a II. világháború után, a hatvanas-hetvenes években vagy a Szovjetunió felbomlása után szinte kivétel nélkül elhagyták õseik földjét.
Link

Hozzszlsok


#1 | Gutai Zub - 2013. prilis 07. 15:09:32
Déjá Vu Kazárföldön

"Így élt.....Nem tanul, nem mûvelõdik, nem mosdik. Csinálja az üzletet és a gyermeket. Esküszik hamisan. Sokszor gyújtogat. Megcsonkitja ellensége barmát......Hangosan imádkozik és némán csal. Földrõl lenyúzza a termõréteget, a néprõl a bõrt.
.....a hegyvidéki népet úgy támadta meg a kazár, mint a sötét félelmetes és undorító légytömeg a megsebzett és elhagyott állatot."
Bartha Miklós

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.