Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kövér László: A Kárpát-medencei magyarságnak gyarapodni kell


A gyarapod√°st nevezte a K√°rp√°t-medencei magyar k√∂z√∂ss√©gek legfontosabb j√∂v√Ķbeni feladat√°nak K√∂v√©r L√°szl√≥ a horv√°torsz√°gi P√©lmonostoron.

Az Orsz√°ggy√Ľl√©s eln√∂ke a Horv√°torsz√°gi Magyarok Demokratikus K√∂z√∂ss√©ge (HMDK) megalakul√°s√°nak 20. √©vfordul√≥ja alkalm√°b√≥l tartott √ľnneps√©gen √ļgy fogalmazott: le kell gy√Ķzni magunkban a k√©tked√©st, a kishit√Ľs√©get, v√°llalni kell a megsz√ľletend√Ķ √©leteket √©s a sz√ľleink √°ltal r√°nk hagyom√°nyozott legnagyobb kincs√ľnket, a magyar nyelvet.

"Tudatos√≠tani kell gyermekeinkben, hogy csak akkor lehetnek j√≥ polg√°rai b√°rmely orsz√°gnak, ha h√Ľs√©ges tagjai maradnak a magyar nemzetnek" - tette hozz√°.

K√∂v√©r L√°szl√≥ mintegy sz√°ztag√ļ hallgat√≥s√°ga, a HMDK k√ľld√∂ttei, k√ľlhoni magyar szervezetek k√©pvisel√Ķi √©s m√°sok mellett diplomat√°k el√Ķtt hangs√ļlyozta, hogy a k√ľlhoni k√∂z√∂ss√©gek sz√°m√≠thatnak Magyarorsz√°gra, annak felel√Ķsen gondolkod√≥ polg√°raira √©s a Fideszre is a magyars√°g er√Ķs√≠t√©s√©t c√©lz√≥ t√∂rekv√©seikben.

A h√°zeln√∂k sz√≥lt arr√≥l, hogy a d√©lszl√°v h√°bor√ļban magyarok √©s horv√°tok v√°llvetve k√ľzd√∂ttek sz√ľl√Ķf√∂ldj√ľk v√©delm√©√©rt, Horv√°torsz√°g szabads√°g√°√©rt. "A horv√°torsz√°gi magyarok √ļjra megnyert√©k maguknak a sz√ľl√Ķf√∂ldet, √ļjj√°√©p√≠tett√©k otthonaikat √©s bebizony√≠tott√°k, hogy a bajban is h√Ľs√©ges bar√°taik a horv√°toknak, h√Ľs√©ges polg√°rai Horv√°torsz√°gnak" - fogalmazott a politikus.

K√∂v√©r L√°szl√≥ √ļgy v√©lte: a k√©t √©vtizeddel ezel√Ķtt l√©trej√∂tt HMDK teljes√≠tette azt a k√ľldet√©s√©t, hogy nyelv√©ben, hit√©ben √©s a nemzettel val√≥ kapcsolat√°ban megtartsa az emberis√©gnek a magyarok Horv√°torsz√°gban √©l√Ķ k√∂z√∂ss√©g√©t. "Teljes√≠tett√©k a rendelkez√©sre √°ll√≥ eszk√∂z√∂kkel, azzal, hogy kiad√≥t szerezve k√∂nyvet, foly√≥iratot jelentettek meg, egyes√ľleteket seg√≠tettek, gondoskodtak a magyar oktat√°si rendszer m√Ľk√∂dtet√©s√©r√Ķl, k√∂z√∂ss√©gek szervez√©s√©r√Ķl. √ött√∂r√Ķi voltak a magyar nemzeti √∂sszetartoz√°st t√°mogat√≥ int√©zm√©nyeknek" - sorolta.

Az Orsz√°ggy√Ľl√©s eln√∂ke azt mondta, a HMDK tagjai "mindig tett√©k a dolgukat", akkor is, amikor szem√©lyes √°ldozatokat kellett hozniuk, nemcsak energi√°t, hanem p√©nzt is kellett √°ldozniuk. "H√ļszesztend√Ķs munk√°juk eredm√©nyek√©nt megsz√ľletett √©s feln√Ķtt egy √ļj nemzed√©k, amely megtanult magyarul √°lmodni, besz√©lni, olvasni itt, Horv√°torsz√°gban" - fogalmazott. Hozz√°tette: a HMDK h√ļsz esztendeje ez√©rt m√©lt√≥ minden magyar eml√©kezet√©re, tisztelet√©re.

K√∂v√©r L√°szl√≥ kit√©rt r√°, hogy Magyarorsz√°g √©s Horv√°torsz√°g kapcsolata a j√∂v√Ķben m√©g szorosabb lehet, tov√°bb er√Ķs√∂dhet a k√©t nemzet bar√°ts√°ga, egym√°sra utalts√°ga. "Az eur√≥pai √©rt√©krendi √©s p√©nz√ľgyi v√°ls√°g el√Ķbb-ut√≥bb v√©get √©r, √©s a v√°ls√°g ut√°ni id√Ķszak nyertesei azok lesznek, akik hisznek √∂nmagukban, √©s erej√ľket √∂ssze tudj√°k adni szomsz√©djaik erej√©vel" - hangoztatta, majd hozz√°f√Ľzte: Magyarorsz√°g √©s Horv√°torsz√°g ilyen szomsz√©dja egym√°snak.

Rem√©ny√©t fejezte ki, hogy Horv√°torsz√°g eur√≥pai uni√≥s csatlakoz√°sa gazdas√°gi √©s kultur√°lis t√©ren egyar√°nt √ļj lehet√Ķs√©geket nyit meg a k√©t orsz√°g, azon bel√ľl a horv√°torsz√°gi magyar k√∂z√∂ss√©g √©let√©ben is. "Magyarorsz√°g seg√≠teni fogja Horv√°torsz√°got ebben a t√∂rekv√©s√©ben is" - jegyezte meg.

K√∂v√©r L√°szl√≥ azt aj√°nlotta a horv√°torsz√°gi magyaroknak, √©ljenek a magyar √°llampolg√°rs√°g megszerz√©s√©nek lehet√Ķs√©g√©vel.

Milorad Batinic, a horvát szábor alelnöke arról szólt, hogy a horvát kormány nagyra értékeli a HMDK mint a horvátországi magyarok egyik szervezetének munkáját és támogatja programjait.

Az aleln√∂k k√∂sz√∂net√©t fejezte ki Magyarorsz√°gnak a Horv√°torsz√°g eur√≥pai uni√≥s csatlakoz√°s√°hoz ny√ļjtott t√°mogat√°s√°√©rt. Kiemelte, hogy a k√©t orsz√°g viszonya √©s egy√ľttm√Ľk√∂d√©se p√©lda√©rt√©k√Ľ, a kisebbs√©gi politik√°t mindk√©t √°llam magas szinten m√Ľveli.

Ivo Josipovic horvát köztársasági elnök és Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes levélben köszöntötte a HMDK-t.

A horv√°t eln√∂k szerint a szervezet sikeres munk√°t v√©gzett √©s v√©gez a magyarok megmarad√°sa, Horv√°torsz√°g √©s Magyarorsz√°g bar√°ti k√∂zeled√©se ter√©n. A magyar politikus azt emelte ki, hogy a HMDK szinte rem√©nytelen id√Ķszakban, a h√°bor√ļ √©s a sz√©tsz√≥r√≥d√°s idej√©n alakult, de a gazdas√°g, a hagyom√°ny√Ķrz√©s, a hit√©let ter√©n v√©gzett kitart√≥ tev√©kenys√©g√©vel er√Ķs√≠tette √©s er√Ķs√≠ti a rem√©nyt, hogy a magyarok jelen vannak, jelen lesznek, megmaradnak Horv√°torsz√°gban.

Jakab S√°ndor, a HMDK eln√∂ke felid√©zte, hogy a horv√°torsz√°gi magyar √°llampolg√°rok, t√°rsadalmi szervezetek, egyh√°zi k√∂z√∂ss√©gek √∂nk√©ntes, nemzetis√©gi alap√ļ t√°rsul√°sak√©nt 1993 √°prilis√°ban bejegyzett HMDK az√©rt is j√∂tt l√©tre, mert alap√≠t√≥i a d√©lszl√°v h√°bor√ļ idej√©n sz√ľks√©gesnek l√°tt√°k, hogy nemzetis√©gi oldalr√≥l is tolm√°csolj√°k a vil√°gnak Horv√°torsz√°g igaz√°t.

Az eln√∂knek az esem√©nyen kiosztott t√°j√©koztat√≥j√°ban az olvashat√≥, hogy a horv√°t k√∂lts√©gvet√©si, tov√°bb√° magyarorsz√°gi t√°mogat√°sokb√≥l, adom√°nyokb√≥l √©s tagd√≠jakb√≥l m√Ľk√∂d√Ķ HMDK az el√Ķz√Ķ hat horv√°t parlamenti v√°laszt√°son n√©gyszer szerezte meg a magyaroknak t√∂rv√©nyileg biztos√≠tott egy k√©pvisel√Ķi helyet.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | von Dorlatosch - 2013. Šprilis 07. 09:48:48
Gyarapod√°son gondolom a betelep√ľl√©st √©rti, mint ahogyan a magyar nemzeten is a magyarul besz√©l√Ķ, magyar n√©vvel rendelkez√Ķ sorst√°rsait.

K√∂v√©r L√°szl√≥ kit√©rt r√°, hogy Magyarorsz√°g √©s Horv√°torsz√°g kapcsolata a j√∂v√Ķben m√©g szorosabb lehet, tov√°bb er√Ķs√∂dhet a k√©t nemzet bar√°ts√°ga, egym√°sra utalts√°ga.


Olyannyira szoros lehet, hogy egybe is csatolj√°k √Ķket hamarosan.
#2 | postaimre - 2013. Šprilis 07. 11:40:17
F√Ķleg a fiatalok nem akarnak az orb√°ni Magyarorsz√°gon maradni

A k√©pzett r√©tegek exodusa c√≠mmel sz√°mol be a Kurier c√≠m√Ľ b√©csi napilap arr√≥l, hogy f√Ķleg a fiatalok nem akarnak az orb√°ni Magyarorsz√°gon maradni. A Reuters a Magyar Nemzeti Bankkal √©s a Matolcsy-f√©le n√∂veked√©s√∂szt√∂nz√Ķ l√©p√©sekkel foglalkozik. Nemzetk√∂zi sajt√≥szemle.
Reuters
Kir√°ly J√ļlia nem gondolja, hogy a Matolcsy-f√©le h√°rmas terv be tudja ind√≠tani a n√∂veked√©st, √°m azt nem √°rulta el, hogy mire alapozza a v√©lem√©ny√©t. Az MNB aleln√∂ke tart√≥zkodott a szavaz√°st√≥l a Monet√°ris Tan√°csban, mert a vita el√Ķtt mind√∂ssze 35 percet kapott, hogy √°ttanulm√°nyozza a 40-oldalas dokumentumot. Azt is elmondta, hogy a test√ľlet kor√°bban nem vitatta meg az ind√≠tv√°nyokat el√Ķre. A bank sajt√≥oszt√°lya annyit k√∂z√∂lt, hogy a Tan√°cs el√© ker√ľl√Ķ javaslatok nem nyilv√°nosak, a napirend titkos.

A Reuters megk√©rdezte a gr√©mium egy m√°sik tagj√°t is – a t√∂bbi nyolcat m√°r mind az Orb√°n-kabinet nevezte ki -, √°m az illet√Ķ nem volt hajland√≥ k√∂z√∂lni, hogy neki mikor adt√°k oda a tervezetet. Az nem ismeretes, hogy m√°s is tart√≥zkodott-e.

A h√≠r√ľgyn√∂ks√©g megjegyzi, hogy a program a v√°rtn√°l kev√©sb√© volt kock√°zatos, √≠gy √°ltal√°ban j√≥l fogadt√°k, √°m piaci szerepl√Ķk tov√°bbra is agg√≥dnak, hogy a korm√°ny hosszabb t√°von al√°√°ssa a jegybank f√ľggetlens√©g√©t, emiatt azut√°n az int√©zm√©ny a j√∂v√Ķben nem lesz k√©pes megv√©t√≥zni, ha a k√∂zponti politika a p√©nz√ľgyi stabilit√°st vesz√©lyezteti.


Kurier
A k√©pzett r√©tegek exodusa c√≠mmel sz√°mol be a lap arr√≥l, hogy f√Ķleg a fiatalok nem akarnak az orb√°ni Magyarorsz√°gon maradni. A nyilv√°noss√°g el√Ķtt a lavin√°t Matolcsy Gy√∂rgy ind√≠totta el, amikor bejelentette, hogy m√°r f√©l milli√≥ magyar dolgozik k√ľlf√∂ld√∂n, amin azut√°n elcs√°mcsogott a sajt√≥.

Az Eur√≥pa j√∂v√Ķj√©t bor√ļl√°t√≥an meg√≠t√©l√Ķ √©s nemzeti-populista Orb√°n azonban csak a t√°voz√°s egyik oka. Mindazon√°ltal S√≠k Endre (T√°rki) nem tudja, hogy a kor√°bbi gazdas√°gi miniszter honnan vette az √∂tsz√°zezres adatot. A kutat√≥ szerint a val√≥s sz√°m: 300 ezer, amiben nincsenek benne a feketemunk√°sok √©s az ing√°z√≥k. De ez m√©g mindig j√≥val t√∂bb, mint a korm√°ny √°ltal megadott 170 ezer. Mindenesetre – ahogy azt S√≠k k√∂z√∂lte – nagyon sokszor eg√©sz csal√°dok ford√≠tanak h√°tat az orsz√°gnak, mert idehaza a j√≥ k√©pz√©s birtok√°ban sincs nagy perspekt√≠va el√Ķtt√ľk. Az indokok k√∂z√∂tt szerepel a v√°ls√°g, a pesszimizmus, a kil√°t√°stalans√°g, de a politikai megfontol√°s is.

Legut√≥bb a hatalom a r√∂gh√∂z k√∂t√©s terv√©vel keltett felt√Ľn√©st. K√∂zben mind t√∂bb jelent√©s √©rkezik arr√≥l, hogy nagy sz√°mban veszik a kalapjukat orvosok √©s √°pol√≥n√Ķk. Mint √Čger Istv√°n, az Orvosi Kamar√°t√≥l jelezte: tavaly 1108-an jelentett√©k be ez ir√°ny√ļ sz√°nd√©kukat. √Čs ezen a k√©t √©vvel ezel√Ķtti b√©remel√©s sem seg√≠tett. √Čvente sz√°z√°val t√°voznak orvosok √©s az √°pol√≥ szem√©lyzet tagjai, f√Ķleg N√©metorsz√°gba, Ausztri√°ba √©s Sv√°jcba, hogy ott jobban keressenek. √Ām S√≠k Endre elismeri: sokan csak √°tmenetileg v√°lasztanak √ļj orsz√°got maguknak. De hogy mennyien hajland√≥k visszaj√∂nni, azt neh√©z felm√©rni, mert nem tudni, mik√©nt alakul a magyar gazdas√°gi helyzet.
http://www.168ora...12377.html
#3 | Kata52 - 2013. Šprilis 07. 11:48:19
Nemcsak a fiatalok mennek el,hanem a hatvanas korosztály is!!!Hiszen kormányzati szinten elismerték ugyan hogy milyen alacsonyak az átlag nyugdíjak,de a 10%-os rezsicsökkentés erre a problémára is csak szemfényvesztés!
#4 | mindannyiunknak - 2013. Šprilis 07. 14:00:08
H√°t h√°t... van m√©g nekem is √ļj a nap alatt. P√©ld√°ul:

1959. évi IV. törvény

"12. ¬ß17 Kiskor√ļ az, aki a tizennyolcadik √©let√©v√©t m√©g nem t√∂lt√∂tte be, kiv√©ve, ha h√°zass√°got k√∂t√∂tt. A h√°zass√°gk√∂t√©s nem j√°r a nagykor√ļs√°g megszerz√©s√©vel, ha a h√°zass√°got a b√≠r√≥s√°g a cselekv√Ķk√©pess√©g hi√°nya vagy a kiskor√ļs√°g miatt sz√ľks√©ges gy√°mhat√≥s√°gi enged√©ly hi√°nya miatt nyilv√°n√≠totta √©rv√©nytelennek."

Itt j√∂n a logikai bukfenc, ami szinte mindegyik magyarorsz√°gi t√∂rv√©nyre jellemz√Ķ:

"10. ¬ß (1)17 H√°zass√°got nagykor√ļ f√©rfi √©s n√Ķ k√∂thet.
(2)18 Kiskor√ļ csak a gy√°mhat√≥s√°g el√Ķzetes enged√©ly√©vel k√∂thet h√°zass√°got.
(3)19 A gyámhatóság a házasságkötésre indokolt esetben és csak akkor adhat engedélyt, ha a házasuló a tizenhatodik életévét betöltötte."

( A kiskor√ļ fogalm√°t t√∂rv√©ny hat√°rozza meg, de a nagykor√ļt nem! S t√∂bb helyen m√©gis hivatkoznak egy olyan fogalomra, amit t√∂rv√©ny nem hat√°roz meg. S ez√©rt van az, hogy ilyen dilemm√°kn√°l a b√≠r√≥k hol ide, hol oda d√∂ntenek. S kik is val√≥j√°ban a fiatalkor√ļak, akikre oly' sokszor hivatkoznak? )


Ezek szerint 18 √©v alatt lehet h√°zass√°got k√∂tni, s √≠gy valaki m√°r a 18. √©ve el√Ķtt v√°laszt√≥v√° is v√°lik.

"Magyarország Alaptörvénye

(2011. √°prilis 25.)

XXIII. cikk

(1) Minden nagykor√ļ magyar √°llampolg√°rnak joga van ahhoz, hogy az orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķk, a helyi √∂nkorm√°nyzati k√©pvisel√Ķk √©s polg√°rmesterek, valamint az eur√≥pai parlamenti k√©pvisel√Ķk v√°laszt√°s√°n v√°laszt√≥ √©s v√°laszthat√≥ legyen."

Most m√°r csak az a nyitott k√©rd√©s, hogy aki nem kiskor√ļ az vajon nagykor√ļ?

√Čs kikre oly' jellemz√Ķ, hogy 18 √©v alatt h√°zass√°got k√∂tnek? 10-12 √©vesen m√°r gyereket sz√ľlnek?
( Igen! A finnekre! )
#5 | Griff3 - 2013. Šprilis 07. 20:09:39
K√∂v√©r L√°szl√≥, anyja neve √Ābrah√°m, gondolom √©rthet√Ķ,
nem csípem a gyereket.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.