Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A dél-koreai kém ellopta az orosz rakétákat


A d√©l-koreai rak√©ta √©s √Ľrkutat√°s eredm√©nyei sokban az orosz technol√≥gi√°n alapulnak, bele√©rtve azokat is, amelyeket elloptak. Ezt a k√∂vetkeztet√©st lehet levonni egy d√©l-koreai v√°llalkoz√≥ a Csoszun Ilbo napilapnak tett szenz√°ci√≥s beismer√©s√©b√Ķl.
„Siker√ľlt kivinnem Oroszorsz√°g ter√ľlet√©r√Ķl n√©h√°ny ballisztikus rak√©t√°t √©s √∂t meghajt√≥t, mint f√©mhullad√©k. Siker√ľlt eljuttatnom ezeket D√©l-Kore√°ba √©s eladni a titkos szolg√°latnak. Megjutalmaztak, ugyanakkor a korm√°ny gyorsan megfeledkezett r√≥lam. Nem tudom, hogy mit csin√°ljak. Oroszorsz√°gba, ahol volt n√©h√°ny v√°llalatom, nem engednek be” – sz√°mol be a d√©l-koreai √ľzletember a sajt√≥nak, aki hossz√ļ ideje dolgozik Oroszorsz√°gban.

A napilap bejelentette, hogy a t√∂rt√©netet meger√Ķs√≠tette a Nemzeti H√≠rszerz√©si Hivatal is. Azonban megjegyezt√©k, hogy a rak√©t√°k „mind√∂ssze f√©mhullad√©kok voltak”. Ahogyan azt orosz √ļjs√°g√≠r√≥knak siker√ľlt kider√≠teni, az orosz biztons√°gi szolg√°lat is meger√Ķs√≠tette a t√∂rt√©netet, megjegyezve, hogy ez m√°r nem az els√Ķ eset, amikor bizonyos „civil foglalkoz√°s√ļ” emberek „k√©nyes k√ľldet√©st” kapnak a d√©l-koreai titkos szolg√°latt√≥l.

Ami a d√©l-koreai √ľzletembert illeti, akinek csak nev√©nek kezd√Ķbet√Ľj√©t k√∂z√∂lte a napilap – K. –, 1996-ban kezdte meg √ľzleti tev√©kenys√©g√©t Oroszorsz√°gban. A sz√©khely Petropavlovszk-Kamcsatszkijban volt, √©s a v√°llalat f√©mhullad√©kok D√©l-Kore√°ba sz√°ll√≠t√°s√°ra specializ√°l√≥dott. 1997-ben K. enged√©lyt kapott az orosz Honv√©delmi Miniszt√©riumt√≥l a Kamcsatk√°n l√©v√Ķ ballisztikus rak√©t√°k √ļjrahasznos√≠t√°s√°ra, amelyeket az USA-val k√∂t√∂tt strat√©giai fegyverekr√Ķl sz√≥l√≥ egyezs√©g alapj√°n leszereltek. Ekkor vette kezdet√©t a k√©mt√∂rt√©net.

Az √ľzletr√Ķl √©rtes√ľlt a d√©l-koreai titkosszolg√°lat, amelynek munkat√°rsai tal√°lkoztak K-val √©s megk√©rt√©k, hogy a rak√©t√°t minim√°lis s√©r√ľl√©ssel vigye ki. A rak√©t√°t √°ltal√°ban kis darabokra v√°gt√°k egy Amerik√°t k√©pvisel√Ķ szem√©ly jelenl√©t√©ben. K. elmond√°sa szerint, √∂sszebar√°tkozott a b√°zis parancsnok√°val √©s t√∂bb orosz katonai h√≠rszerz√Ķ tiszttel, akik 700 ezer doll√°r fej√©ben szemet hunytak a koreai √ľzletember tev√©kenys√©ge felett. V√©g√ľl 1998-ban siker√ľlt jelent√Ķs m√©ret√Ľ rak√©tadarabokat √©s hajt√≥m√Ľveket D√©l-Kore√°ba sz√°ll√≠tani, mint f√©mhullad√©k √©s K. visszat√©rt haz√°j√°ba. A sikeres m√Ľvelet√©rt 1999. m√°rcius 13-√°n a d√©l-koreai h√≠rszerz√©s vezet√Ķje kit√ľntet√©st ny√ļjtott √°t az „orsz√°g nemzetbiztons√°g√°hoz val√≥ k√ľl√∂nleges hozz√°j√°rul√°s√©rt” √©s kapott 10 ezer doll√°rt is.

K. hasonl√≥ k√ľldet√©st teljes√≠tett 2000 december√©ben √©s 2001 november√©ben is, amikor kivitt Oroszorsz√°gb√≥l h√°rom rak√©tameghajt√≥t, √ļjabb rak√©tadarabokat √©s m√°s alkatr√©szeket.

„Amennyire √©n tudom, a rak√©t√°t √∂sszerakt√°k, tanulm√°nyozt√°k, az eredm√©nyeket pedig felhaszn√°lt√°k egy koreai m√Ľhold l√©trehoz√°s√°ra” – mondja K. Mindezek ut√°n √°tt√©rt a leg√°lis turisztikai √ľzletre Oroszorsz√°ggal, azonban 2007-ben megtagadt√°k az orsz√°gba val√≥ bel√©p√©st, mint kider√ľlt, k√©mtev√©kenys√©g gyan√ļja miatt. K-nak Oroszorsz√°gban mintegy 20 milli√≥ doll√°rja maradt, √≠gy a tilt√°s katasztr√≥f√°lis volt sz√°m√°ra. A titkosszolg√°lathoz √©s a d√©l-koreai K√ľl√ľgyminiszt√©riumhoz fordult, akik azonban nem seg√≠tettek. V√©g√ľl K. √ļgy d√∂nt√∂tt, hogy a sajt√≥hoz fordul √©s elmes√©lte az eg√©sz t√∂rt√©netet.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Kameleon - 2013. Šprilis 07. 11:17:33
Korea: Kína nyugalomra intett

Nyugalomra √©s visszafogotts√°gra sz√≥l√≠totta fel a k√≠nai k√ľl√ľgyminiszter orsz√°ga nev√©ben szombaton a Koreai-f√©lszigeten szemben √°ll√≥ feleket.

A felsz√≥l√≠t√°s abban a telefonbesz√©lget√©sben hangzott el, amelyet a nap folyam√°n Vang Ji k√≠nai k√ľl√ľgyminiszter folytatott Ban Ki Mun ENSZ-f√Ķtitk√°rral. Az ITAR-TASZSZ orosz h√≠r√ľgyn√∂ks√©g ismertet√©se szerint a k√ľl√ľgyminiszter hangs√ļlyozta, orsz√°ga komoly aggodalm√°t fejezi ki a Koreai-f√©lszigeten kialakult fesz√ľlts√©g miatt, √©s √°ll√°st foglal amellett, hogy a fesz√ľlts√©get p√°rbesz√©ddel kell megsz√ľntetni, f√ľggetlen√ľl att√≥l, hogyan alakul majd a helyzet.

K√≠na hangs√ļlyozza azt is, hogy tov√°bb kell vinni a f√©lsziget atomfegyver-mentes√≠t√©s√©t c√©lz√≥ folyamatot, fenn kell tartani a b√©k√©t √©s a stabilit√°st - mondta Vang Ji.

Hozz√°f√Ľzte, hogy Peking ellenez a t√©rs√©gben b√°rmely f√©l oldal√°r√≥l mindenfajta provokat√≠v nyilatkozatot √©s tev√©kenys√©get. "A K√≠nai N√©pk√∂zt√°rsas√°g minden felet a nyugalom, valamint a visszafogotts√°g meg√Ķrz√©s√©re, a fesz√ľlts√©g megsz√ľntet√©s√©nek az el√Ķseg√≠t√©s√©re sz√≥l√≠t fel" - jelentette ki a k√ľl√ľgyminiszter.

√Āll√°st foglalt amellett, hogy folytass√°k a Koreai-f√©lsziget atomfegyver-mentes√≠t√©s√©t c√©lz√≥ hathatalmi t√°rgyal√°sokat √©s a probl√©m√°kat p√°rbesz√©ddel oldj√°k meg.
http://www.magyar...mra-intett
#2 | kaponya jozsef - 2013. Šprilis 07. 17:58:45
szerintem mar az nem igen kelllet az oroszoknak ezert atverték a koreaiakat meg meg van az ellenszere is.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.