Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Egy hétig körözhetnek Magyarország fölött orosz ellenõrök


Orosz ellenõrök megfigyelõ repüléseket hajtanak végre Magyarország felett. A fegyvertelen ellenõrzõ repüléseket lehetõvé tevõ Nyitott Égbolt Szerzõdés teszi lehetõvé az országokak.

A Nyitott Égbolt Szerzõdés alapján orosz ellenõrök megfigyelõ repüléseket hajtanak végre vasárnaptól szombatig Magyarország és Románia felett, illetve ugyanebben az idõszakban francia és amerikai ellenõrök Oroszország légterében végeznek megfigyelõ repüléseket - közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az orosz ellenõrök An-30B típusú repülõgéppel végzik április 7-tõl 13-ig a megfigyelõ repüléseket Magyarország és Románia légterében. A megfigyelõk repülõgépe Kecskemétrõl, illetve Bukarestbõl indulva végzi a repüléseket, Magyarország területe felett a korábban kijelölt útvonalon legfeljebb 860 kilométert tesznek meg, míg Románia felett 900 kilométert. Ugyanebben az idõszakban francia és amerikai ellenõrök hajtanak végre megfigyelõ repüléseket Oroszország felett C-130H típusú gépekkel.

A fegyvertelen ellenõrzõ repüléseket lehetõvé tevõ Nyitott Égbolt Szerzõdést 1992-ben írta alá 25 állam, és azóta még kilenc csatlakozott hozzá. A megállapodás alapján eddig több száz ellenõrzõ repülést hajtottak végre a részes államok területe felett Vancouvertõl Vlagyivosztokig. A megfigyelõ repülések célja a bizalom, a biztonság és a stabilitás erõsítése.

Orosz ellenõrök tavaly április végén hajtottak végre ilyen repüléseket Magyarország és Románia légterében.

MTI

Hozzászólások


#11 | Perje - 2013. április 08. 09:06:12
Ezt a Nyitott égbolt nevá megfigyelõ tevékenységet az észak atlanti szervezet találta ki még 1990-ben. Mi repülõink is figyelik idõnként a balti országok légterét:
http://magyarszar...gbolt.html

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.