Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Ezerkétszáz cég egy kecskefarmon: 4830000 milliárd forintot bújtatnak offshore-cégek


Hivatalból a hatósegg nem érzékeli, nem indít eljárást? Ja, hogy a hivata az a szervezett bûnözés álcája. Ezért kellünk "mi", hogy valami elõremutató is történhessen, de cserébe mi vagyunk a számkivetettek. Rohadt zsidó tetvek!
A Wikileaks-botrány óta példátlan felzúdulást váltott ki az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciuma (ICIJ), amely csütörtökön több ország vezetõ sajtóorgánumában kezdte meg az offshore-ügyletekre vonatkozó adatok közlését, írja a paicesprofit.hu.


Az adatok elképesztõen hatékony hálózatot lepleznek le, amely 170 országra terjed ki, és amelynek segítségével 21 ezer milliárd dollárt (mintegy 4,4 ezer billió forintnak megfelelõ összeget) vontak ki az adóhatóságok figyelõ tekintetei elõl adóparadicsomnak számító országokba.(A piacesprofit.hu cikkét teljes terjedelmében itt olvashatja.)


A botrány kipattanása óta számos országban indult nyomozás az ügyben: Mongóliában például egy magas rangú politikus bukott bele egymillió dolláros svájci számlájába, a Fülöp-szigeteken a volt diktátor, Ferdinand Marcos lánya ügyében indult nyomozás, aki a karib-tengeri adóparadicsomokban üdülteti a pénzét, de offshore-botrányba bukott bele Francois Hollande francia elnök egyik jobbkeze is. Az adatok arra is rávilágítottak, hogy milyen összefonódások vannak a politikai és a gazdasági elit között, így például az Orbán-kormány egyik nagy barátjának számító Azerbajdzsán elnökének családja hogy kapott több millió dollárt egy a nyersanyag-kitermelésben érdekelt azeri mágnástól.

Két évvel ezelõtt a magyar kormány lehetõséget adott az offshore-számlákra kimentett pénzek visszahozására. Lázár János szerint 67 milliárd forint érkezett haza Magyarországra, amibõl mintegy 7,1 milliárd adó került befizetésre. Ez az akció december 31-én lejárt. A politikus kiemelte, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint legkevesebb 1000 milliárd forint van még külföldön, de egyes becslések szerint ez a kétezer milliárd forintot is elérheti. Németországban, Ausztriában és Nagy-Britanniában is folyik a kivitt pénzek vitája, Ausztriában is 15 milliárd eurós összeget keresnek.

A most nyilvánosságra került - és várhatóan a következõ hetekben nyilvánosságra kerülõ - adatok segítséget nyújthatnak az adócsalások rendszerének leleplezésében. Az már most tudható, hogy a rendszerben jól-rosszul megfizetett strómanok, fantomcégek és fiktív számlák, teljesítési utalások segítették az adóelkerülést. Így lehetséges például, hogy egy kajmán-szigeteki brit származású asszony - részben kecskefarmként is szolgáló - házába például 1200 cég van bejegyezve (ezeknek egyébként igazgatója is), amelyek együttesen milliárd dolláros éves forgalmat bonyolítanak. (Magyarországon is nemegyszer bukkant cégtemetõkre a NAV.)

Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2013. április 07. 13:46:34
Vajon ezen a bakonyi kecskefarmon mennyi pénzt bújtatnak majd?:D http://pestisraco...csken_tul/
#2 | postaimre - 2013. április 07. 14:44:59
Egérutat kapnának a korrupt román politikusok

A korrupciĂłs bĂ»ncselekmĂ©nyekkel gyanĂşsĂ­tott szemĂ©lyek – köztĂĽk politikusok – számára (is) kedvezõ törvĂ©nymĂłdosĂ­tĂł javaslatot terjesztett elõ egy szociáldemokrata kĂ©pviselõ. Florin Iordache a nemzetbiztonságrĂłl szĂłlĂł 1991/51-es törvĂ©ny elõírásain változtatna.
http://kitekinto....olitikusok

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.