Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Mindenki behódolt az orosz cenzúrának


Ismerve a sok zsidó liberális mocskot, nem is csoda. Lassan a hivatalos médiában is igazat kell mondjanak, így egyértelmû, ha elzárják a csapokat. A Facebook profilokat töröl, a Twitter blokkolja a hozzáféréseket bizonyos tweetekhez, csupán a Google engedelmeskedik vonakodva a felszólításoknak. Mûködik az orosz internetes cenzúra.

Oroszországban tavaly novemberben lépett hatályba az a sokat támadott törvény, ami a világháló eddiginél szigorúbb ellenõrzését teszi lehetõvé feketelista és Deep Packet Inspection (DPI) eljárások segítségével. Az új jogszabály többek között elõírja, hogy külön listában kell összegyûjteni azokat az oldalakat, amelyekhez a hozzáféréseket blokkolni kell. A korlátozásokat minden esetben az internetszolgáltatóknak kell végrehajtaniuk. Hivatalosan ezeknek az intézkedéseknek az a céljuk, hogy megakadályozzák a gyermekpornográf anyagok, a drogok és az öngyilkosságot népszerûsítõ tartalmak terjesztését. A letiltásokat nem csak a bíróságok rendelhetik el, hanem a belügyminisztérium, az állami drogellenes hivatal és a fogyasztóvédelmi hivatal is. A hatóságok által benyújtott kereseteket jogi szempontból soha nem vizsgálják. Az intézkedéseket az illetékes ROSKOMNADZOR (az IT, a kommunikáció és a média ellenõrzésére létrehozott orosz hivatal) felügyeli.

A cenzúra miatt a Pussy Riot punkegyüttes több videoklipjét is betiltották és nõtt a helyi internetszolgáltatókra nehezedõ nyomás, miután az Orosz Legfelsõbb Bíróság úgy döntött, hogy nem csak a tiltott tartalmakat terjesztõk sértenek törvényt, hanem azok is, akik lehetõvé teszik az ilyen személyek internethozzáférését. A legsúlyosabb esetben az internetszolgáltatók akár a mûködési engedélyüket is elveszíthetik. Mindezek tükrében egyáltalán nem meglepõ, hogy nem alapíthattak pártot az orosz kalózok.


A szabályokat természetesen a gyermekpornógráfia ellen hozták

A Facebook, a Twitter és a YouTube is eddig eleget tett a ROSKOMNADZOR felszólításainak, igaz, a YouTube elõször megtámadta a döntést, pedig a sikerre gyakorlatilag semmi esélye nincs. A hivatalnak ugyanis lehetõsége van arra, hogy ha egy vállalat három napon belül nem törli a vitatott tartalmakat vagy nem blokkolja az azokhoz való hozzáféréseket, akkor lehetetlenné tennék az internetszolgáltatóhoz való csatlakozást.

A ROSKOMNADZOR elsõ lépésként olyan tartalmakat és oldalakat töröltetett, amelyek nem a politikával kapcsolatosak, hanem a nyugati világban is tiltakozásokat válthatnak ki, ilyen volt a Facebookon a Club Suicid (öngyilkos klub) honlapja. A közösségi oldal eleget tett a felszólításnak és törölte a profilt, mert az sértette a használati feltételeket. Az Izvesztyija riportere szerint a megjelentetett tartalmak ugyanakkor csak poszterek, képregények és vicces útmutatók voltak.

A Twitter márciusban orosz felhasználók öt bejegyzéséhez blokkolta a hozzáférést. A mikroblog Oroszországban tweeteket és adott esetben egész profilokat is elérhetetlenné kell tegyen. Az orosz online felügyelet dicsérte a cég fellépését, mondván elégedettek a Twitterrel, magatartásuk hozzájárul ahhoz, hogy Oroszországból záros határidõn belül eltûnjenek az illegális tartalmak. Március közepén vált ismertté, hogy a helyi belügyminisztérium és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) több éve képes lehallgatni a Skype-on keresztül folytatott beszélgetéseket és megállapítani a telefonálók pontos tartózkodási helyét. Néhány napja pedig civil szervezeteknél tartott házkutatást az orosz államügyészség.

Link

Hozzászólások


#1 | Kameleon - 2013. április 07. 15:44:55
Fábry: a titkosszolgálat mûködteti a Facebookot

Az Origo arról kérdezte a nézettebb napokat is megélt Fábry Sándort, hogy mit gondol a közmédia szerepérõl, a pápás poénokról, a haknikról, a riválisokról és a Facebookról. A közösségi oldalt például titkosszolgálati összeesküvésnek tartja.

A kérdésre, miszerint használja-e a Facebookot, a humorista - egyértelmûen nem viccesen - a következõ választ adta az Origónak: "Soha nem nyitottam meg, azt sem tudom, hogyan kell. A fontosságával természetesen tisztában vagyok, de nálam még jobban tisztában van ezzel a CIA és az FBI, amely az egészet kitalálta, ne legyenek kétségeink. Az amerikai hadiipar és titkosszolgálat terméke, de ezt hagyjuk, nem tartozik ide."

Fábr az interjúban beszélt többek között arról, mit várnak el tõle a köztévében, hogy van az, amikor pápás viccet akar mondani, de megkérik, hogy ne tegye, a hatodik kísérletnél meg feladja. Nem megy bele azonba részletekbe arról, mennyi pénzt is kap õ valójában az MTVA-tól, és elkerüli a kérdéseket állítólagos félrelépésérõl is.

Azt mindenesetre tisztázza, hogy várhatóan még lesz egy évad Fábry a köztévében.
http://hvg.hu/tud...a_facebook
#2 | postaimre - 2013. április 07. 16:34:12
Itt egy egész jó összefoglaló, a szemléletmód és Berezovszkíj be nem teljesedett jóslata okán érdemes megnézni!
http://www.youtub...7h4PNWtOv4
#3 | Kameleon - 2013. április 07. 20:16:44
Milliárdos olajüzletet köt a Rockefeller Oil

Oroszországi szektortársai helyett a brit Rockefeller Oil Company társaság fogja felvásárolni az orosz Tehneftinvesta vállalatot egy milliárd dollárért, miután a szigetországi cég megegyezett a VTB Bankkal az üzlet részleteirõl. Ezzel a Rockefeller cég olaj és gáztartalékai tovább nõnek, ráadásul a vállalat tovább erõsíti jelenlétét az orosz piacon.

Egy milliárd dollárért teljes mértékben bekebelezi az orosz Tehneftinvesta olajtársaságot a brit Rockefeller olajvállalat, miután a brit cég megegyezett a fõtulajdonos VTB Bankkal az ügylet részleteirõl - írja az RT.com.

Az orosz olajvállalat felvásárlása után a Rockefeller kõolajtartalékai 180 millió tonnával fognak nõni, míg a gáztartalékok 20 milliárd köbméterrel emelkednek. A brit cég az elmúlt században a világ legnagyobb olajtársaságának számító Standard Oil-nak az egyik jogutódja, melyet a legendás amerikai milliárdos John D. Rockefeller alapított és vezetett sokáig, de monopólium elleni vádak miatt fel kellett darabolni a vállalatot.

Egyes olajipari szakértõk szerint a Tehneftinvestára számos orosz vállalat is felvásárlási ajánlatot tehetett, azonban számukra komoly gondokat okozhatott volna, ha a Tehneftinvesta nem tudta volna biztosítani a szükséges kitermelést. Ezzel szemben a Rockefellernek ez nem okozhat problémát óriási méretébõl adódóan.

Vitaly Kryukov, az IFS Kapital elemzõje mindenesetre riasztónak tartja, hogy egyik orosz társaság sem tudta nyélbe ütni az üzletet Rockefeller helyett Oroszország óriási gáztartalékai, a helyi viszonyok ismerete, és a régió vonzereje ellenére.

A mostani felvásárlással Rockefeller tovább növeli oroszországi jelenlétét. A cég 2012-ben 51 százalékos részesedést szerzett a CJSC Geotransgazban, és 612 millió dolláros ajánlatot tett az Urengoi Gas társaságra, noha az utóbbi ügylet végül nem jött létre.
http://www.invest...eller.html
#4 | Perje - 2013. április 08. 16:23:55
Az orosz elnököt cenzurázatlan Femen pucér aktivisták támadták le a Hannoveri Ipari Vásáron:
http://www.bild.d....bild.html
#5 | postaimre - 2013. április 08. 16:40:39
Perje, na de kérem, ennyi ribancot egy helyen és a hétéra az van karcintva, hogy Putyin, menj a faxba...! Ezt csinálták a nõiességbõl. Én tisztelõje vagyok a nõi nemnek és élvezem minden porcicájukat, de sajna ez a "projekt" nem Putyin-ellenes, hanem nõi pruncipium-ellenes. Putyin csak jót mosolyog rajta, mert neki ez nem, hogy árt, de még használ is, viszont az üzenete az ilyesminek nagyon ártalmas. Nézegetek filmeket régrõl és mostanról és neház nem észrevenni, hogy a romantikus dráma alatt sok esetben erotikus és nõ-nõ kacsolatot nyílvánvaló módon ábrázoló, egyébként szemléltetésképp sokszor "felkavaró" történeteket hoznak. A meztelenséget bírom, én sem szeretem magamon a sok göncöt, de itt másról van nagyba' szó.
#6 | Perje - 2013. április 08. 16:52:24
Egyáltalán hogyan kerültek be oda? Nem volt õrség? Mintha szándékosan szervezett provokáció lenne az egész. Ez a néhány ribanc is kettõs állampolgár lehet, mert úgy röpködnek a világban egyik helyrõl a másikra szabadon, mint a vadlúd.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.