Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A magyarok és a 'gonosz többiek'


Kezdetnek nem rossz, csak a cikkíró ostoba, cserébe azért lényeges kérdések el vannak mondva, némi kóhn-notációval.
Magyarországon fõ szezonja van az összeeskĂĽvĂ©s-elmĂ©leteknek. Minden társadalmi nehĂ©zsĂ©g mögött a zsidĂłkat vagy a cigányokat tekintik a szálak mozgatĂłinak. – Ă­rja Peter Bognar, a Die Presse tudĂłsĂ­tĂłja.

Melyik magyar nem ismeri ezt a szituáciĂłt: a társaságban Ă©ppen az aktuális válságot beszĂ©lik meg, hiszen Magyarországon csaknem mindig válsághangulat van. A mindenkinĂ©l mindent jobban tudĂłk szĂłcsĂ©plĂ©se, a heves szĂłváltások Ă©s az erõteljes tĂşlzásokat követõ vita sok esetben azzal a baljĂłslatĂş következtetĂ©ssel fejezõdik be, hogy „biztosan a zsidĂłk állnak a háttĂ©rben”.

Ennek oka, hogy a zsidĂłkat nagyon sok magyar egy összeeskĂĽvõkbõl állĂł társaság tagjának tartja, akik sötĂ©t szándĂ©kokat követnek, Ă©s hatalmukban tartják a világot – legyen szĂł akár a gazdaságrĂłl, a politikárĂłl vagy Ă©ppen a kulturális Ă©letrõl.

Az összeeskĂĽvĂ©s-elmĂ©letek egy ideje mind nĂ©pszerĂ»bbek Magyarországon, állĂ­tja KrekĂł PĂ©ter politolĂłgus. De miĂ©rt Ă©ppen a magyarok számára vonzĂłak az ilyen teĂłriák? A legnagyobb elõnyĂĽk abban van, hogy kĂ©nyelmes választ adnak a nehezen megmagyarázhatĂł, váratlan Ă©s megdöbbentõ esemĂ©nyekre – mondja KrekĂł. KĂ©nyelmesek, mert állĂ­tĂłlag megnevezik az „ellensĂ©get”. Az „összeeskĂĽvĂ©s-elmĂ©letek segĂ­tsĂ©gĂ©vel megõrizhetjĂĽk azt a látásmĂłdot, amely szerint a világ alapvetõen rendben van. Csak a Gonosz Mások felelõsek azĂ©rt, hogy a jĂł emberekkel valami rosszdolog törtĂ©nik” – magyarázza tovább a politolĂłgus.

Veszélyeztetett nemzeti állam

A magyarok szemĂ©ben leginkább a zsidĂłk testesĂ­tik meg a „Gonosz Másokat”. KrekĂł szerint „gyakorlatilag nem lĂ©tezik olyan negatĂ­v társadalmi vagy politikai esemĂ©ny, amelyet nem vezetnek vissza valamifĂ©le összeeskĂĽvĂ©sre, amely mögött Izrael vagy a zsidĂłk állnak”. Az a zsidĂłk elleni fõvád, hogy „idegenszĂ­vĂ»ek”. Ezáltal pedig veszĂ©lyt jelentenek az egysĂ©ges magyar nemzeti államra.

Az Amerikai Megkülönböztetés Ellenes Liga (ADL) egyik tavaly nyilvánosságra hozott tanulmánya alátámasztja Krekó megállapítását. Az ADL szerint a magyarok több mint 70 százalékának az a véleménye, hogy a zsidók túl nagy befolyást gyakorolnak az üzleti életre (73 százalék) és a nemzetközi pénzpiacokra (75 százalék). Összehasonlításképpen: Ausztriában az ugyanígy gondolkodók aránya 30, illetve 38 százalékot ér el. Az is kiderül az ADL tanulmányából, hogy a magyarok csaknem kétharmada (63%) antiszemita, míg Ausztriában ez az arány 28 százalékot ér el.

A magyar politikai életben az antiszemitizmust természetszerûen a szélsõjobboldali Jobbik párt képviseli a legerõteljesebben. A Jobbik azonban még ennél is tovább megy, amikor az antiszemitizmust és a roma ellenességet egy meglehetõsen barátságtalan ideológiai koktélba keveri össze. A szélsõjobboldali párt a magyarországi roma probléma okát láthatóan a zsidóságban vélte megtalálni.

Romaellenes jelszavak sikeressége

A Jobbik korábbi alelnöke, BĂ­ber JĂłzsef Ă©vekkel ezelõtt fogalmazta meg a kĂ©rdĂ©st: „Mit is jelent akkor a cigánybĂ»nözĂ©s?” És rögtön meg is adta rá a választ: „ne álltassuk magunkat, ez egy biolĂłgiai fegyver a cionisták kezĂ©ben”. A Jobbik a Magyarországon mindenĂĽtt meglevõ romaellenessĂ©gbõl megprĂłbált politikai tõkĂ©t kovácsolni magának. Nem utolsĂł sorban romaellenes jelszavainak köszönhetõ, hogy a 2010-es parlamenti választásokon a párt a szavazatok közel 17%-át szerezte meg.

A Tárki közvĂ©lemĂ©nykutatĂł-intĂ©zet Ă©s a Political Capital politikai kutatĂłintĂ©zet legfrissebb kutatásai szerint a Jobbik választĂłinak csaknem a fele ellensĂ©ges beállĂ­tottságĂş a cigányokkal szemben. Az viszont kĂĽlönösen meglepõ, hogy a nemzeti konzervatĂ­v párt, a Fidesz, Ă©s az ellenzĂ©ki szocialisták (MSZP) választĂłinak közel egyharmadát szintĂ©n a cigányellenessĂ©g jellemzi. Ami a társadalom egĂ©szĂ©t illeti, ennek valamivel több mint a fele elõítĂ©letes a „cigányokkal” szemben.

Fiatalkorú rasszisták

A Belvedere Meridionale Alapítvány tavaly elvégzett közvélemény-kutatása ugyancsak azt támasztja alá, hogy Magyarországon fõképpen a fiatalok fogékonyak a rasszista gondolatokra. A közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a diákok körében a Jobbik a legnépszerûbb, s a szélsõjobboldali párt támogatottsága eléri a 33 százalékot.

Magyarországon jelenleg közel 100 000 zsidó és kb. 600 000 roma él. 1944-ben a magyar hatóságok aktív közremûködésével több, mint 400 000 zsidót és tízezer romát deportáltak Magyarországról Auschwitzba és más koncentrációs táborokba. A II. Világháborúban Magyarország a hitleri Németország szövetségese volt. (Die Presse, nyomtatásban 2013.04.02.)
Link

Hozzászólások


#11 | GERRY - 2013. április 07. 19:38:57
Részlet az írásból:

"hatalmukban tartják a világot - legyen szó akár a gazdaságról, a politikáról vagy éppen a kulturális életrõl."


Miért, nem?

Most akkor és is eljátszhatom az Összeesküvéselmélet c. film föszerepét?
........
Francokat, inkább Belmondó szerepét vállalom el amikor Sophie Marceau-val játszik a Kellemes Húsvéti Ünnepeket-ben!
www.postaimre.net/kepek/s_marceau.jpg
#12 | Kore - 2013. április 08. 09:37:59
Csak tûnödök:
miközben terrort elhárítók a TEK-ék, kormányt óvó központtal, addig a katasztrófát védõknek hívják az országos szervezetet (a tapasztalatunk szerint egy szövevényes és dilettáns vízfej, de csak katasztrófa esetében!)...
Nincs itt egy kis elnevezési ellentmondás?
Fõként, hogy valamelyik hivatalos fõokos szájából elhangzott március idusa után, hogy nekik elsõsorban nem az emberek mentegetése a feladatuk!?
Mit szólsz ehhez Édes Anyanyelvünk?

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.