Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Vágó Istvánt meg lehet gyõzni


Kérdés az, ki akarja a tetves zsidót meggyõzni és mirõl? Nem beszélgetni, hanem simán és demokratikusan leölni, ahogy Berezoszkíj is megtette! Látszik, hogy rágyúrnak a témára és mivel jogi úton nem megy, ezért média-visszhangt adnak. A lényegen ez mit sem változtat. A kvízmesternek szinte fáj, ha áltudományos okfejtéseket hall, de bizonyítékokkal mindenrõl meg lehet gyõzni.

A napokban mutatták be az olyan törtĂ©nelmi tĂ©vhiteket cáfolĂł, „TĂ©nyleg!” cĂ­mĂ» honlapot, mint pĂ©ldául a sumĂ©r–magyar rokonság, a „JĂ©zus is magyar volt”-elmĂ©let, vagy a mohácsi csatavesztĂ©sĂ©rt a zsidĂłkat okolĂł fejtegetĂ©s Ă©s más áltudományos legendák. A sajtĂłbemutatĂłn találkoztunk a lassan „fõállásĂş szkeptikuskĂ©nt” is ismert kvĂ­zmesterrel. VilláminterjĂş.

Ön a Szkeptikusok Társaságával évek óta próbál küzdeni a bóvlielméletek, az áltudományos állítások terjedése ellen. Ezek azonban egyre erõteljesebben jelen vannak a neten, a lapokban és egyre inkább a televíziókban is. Van értelme küzdeni az ilyen nézetek ellen?

TermĂ©szetesen. EgyrĂ©szt az ember szĂ­vesen hivatkozik egyfajta misszionáriusi lelkĂĽletre, hogy jobbá teszi az emberek gondolkodását. De ami fontosabb, hogy minket, szkeptikusokat kifejezetten bosszant, szinte fiziolĂłgiai elváltozást okoz bennĂĽnk, ha halljuk a sok csacsiság terjedĂ©sĂ©t. Ilyenkor a szkeptikus nem tudja megállni, hogy azt ne mondja: „Emberek, Ă©bredjetek már fel!” Szemben azokkal, akik legyintenek ezekre. Az a leggyakoribb vád ellenĂĽnk, ha pĂ©ldául a gyĂłgyĂ­tással kapcsolatos terĂĽleten emeljĂĽk fel a szavukat, hogy minket a gyĂłgyszergyárak pĂ©nzelnek. Tehát kĂ©ptelenek elfogadni vagy kĂ©ptelenek elismerni azt, hogy igen, van az emberisĂ©gnek egy bizonyos csoportja, amelyik egyszerĂ»en felrobban ezektõl a sarlatánságoktĂłl.


FotĂł: MTI / Kallos Bea

De van Ă©rtelme Ă­gy tiltakozni? Nem Don Quijote-i harc ez?

Ha elmondjuk az érveinket, akkor megnyugtatjuk a saját lelkiismeretünket. És ha csak elültetjük a bogarat a fülekbe, hogy nem kell mindent készpénznek venni, ami meglepõ, akkor már elértünk valamit. A gyors siker persze nem biztosított. De egyes kis csatákat talán meg tudunk nyerni. Mi, szkeptikusok azt szoktuk mondani, hogy minél meglepõbb egy állítás, annál nagyobb szükség van a korrekt bizonyítására. Ha azt mondom, hogy elejtek egy tollat és nem lefelé esik, hanem felfelé, az elég meglepõ, bemondásra nem lehet elhinni. Csak akkor, ha ennek különbözõ igazolásait is bemutatjuk. Ez persze egy nagyon kézenfekvõ példa, de minden meglepõ elméletnél, kijelentésénél követelménynek kellene lenni, hogy azt bizonyítani kell. Az is eredmény, hogy egyre többször megkérdeznek minket. Néhány évvel ezelõtt még nyakló nélkül dõlt a médiából a hülyeség meg a népbutítás, amibõl mellesleg sokan meg is gazdagodtak, az elbutítottak közül pedig sokan elszegényedtek.

Sok olyan tĂ©vhit, összeeskĂĽvĂ©s-elmĂ©let kering, amit hirdetõi Ă©s követõi dogmakĂ©nt, kvázi vallási dogmakĂ©nt Ă©rtelmeznek. Meg lehet gyõzni az ilyen „hĂ­võket”?

Ketté kell választani a vallást és a tudományt. A tudományos meggyõzõdésnek kell hogy legyen valamifajta dokumentumalapja. A vallás esetén nincs erre szükség. Ha valaki azt mondja, hogy a sumérok és a magyarok rokonok vagy nyelvrokonok, azt illik valamivel alátámasztania. Azt, hogy Jézus feltámasztotta a halottakat, nem kell bizonyítani, az hit.

Igen ám, de egy jó kis összeesküvésben hívõ azt mondja, hogy bár a gondolatmenete hibátlan, de nem lehet bizonyítani, mert valakik (a Habsburgok, a kommunisták, a szabadkõmûvesek, a liberálisok stb.) valamilyen érdekbõl eltitkolták, meghamisították a bizonyítékokat.

Ez Ă­gy van, de ez kevĂ©s. Aki kijelent valami ilyesmit, vesse be magát a könyvtárba Ă©s kutasson a bizonyĂ­tĂ©kok után. Én mint szkeptikus egyĂ©bkĂ©nt meggyõzhetõ vagyok, ha nem azt várják tõlem, hogy bemondásra higgyek. A szkeptikus soha nem azt mondja, hogy ezt nem hiszem el, hogy ez lehetetlen. Csak azt mondja, hogy ha valaki valamit állĂ­t, akkor lássuk a bizonyĂ­tĂ©kait. Én se mondanám soha, hogy nincs ufĂł. Csak azt mondom, hogy aki szerint van, az mutassa be a bizonyĂ­tĂ©kait. Nem vagyok pĂ©ldául – ateistakĂ©nt – soha valláskritikus, mert a hit dolgait nem kell alátámasztani. De a termĂ©szettudományos, társadalomtudományos tĂ©telek igenis igĂ©nylik a dokumentáciĂłt Ă©s a bizonyĂ­tást.
Link

Hozzászólások


#11 | satu - 2013. április 08. 22:35:41
Ennek az ateista jiddis-nek ezt az apró idézetet emelném ki Bunyevácz Zszsa - A Szent Grál üzenete címû könyvbõl (63. oldal)

"Gosztonyi például a Sorbonne tanára volt, aki egész életét a sumir nyelvtanulmányozásával töltötte.

Könyvében-H felsorol kb. ezer szót,
amelyek hangtanilag és jelentésben a mai magyar nyelvvel kb.
70 százalékos egyezést mutatnak. Mûve tartalmaz egy sumírral
való nyelvtani egyezésekrõl készített táblázatot. Eszerint a sumir
nyelvtan 53 jellemzõjének megfelelõi a következõ gyakorisággal
fordulnak elõ más nyelvekben: magyar 5 1 , török nyelvek 29,
kaukázusi nyelvek 24, finnugor nyelvek 2 1 , tibeti 1 2, az összes
többi l O alatt van. Dr. Bo bula Ida 35 megállapította, hogy az ismert
szótövekbõl származtatható magyar szavak és nevek száma
több mit 2000, így több mint elég a rokonság bizonyításához.
Novotny-36 szerint ugyanakkor a tihanyi apátság alapítólevele
sumirul(!) olvasható. Ezt alátámasztan dó, Badiny37 a 29 .
Nemzetközi Orientalista Világkongresszuson, ahol nemzetközi
szaktekintélyek is jelen voltak - R. Labat, S . N. Kramer - kivetítette
ezt az alapítólevelet. A jelen lévõ, magyarul nem tudó
angol, izraeli, francia stb. sumerológusok sumirnak ismerték fel
a szöveget, és úgy olvasták...."

Errõl ennyit....

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.