Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A feje tetej√©re √°llhat T√≥√°s√≥ El√Ķd pere


A bol√≠viai terrorista√ľgyben minden megt√∂rt√©nhet. M√©g az is, hogy el√Ķker√ľl egy felv√©tel, amelyen a v√°d arca, a f√Ķ√ľgy√©sz bevallja bizony√≠t√©kok manipul√°l√°s√°t, azt√°n lemond, majd titokzatos m√≥don elt√Ľnik. M√°rciusban ez t√∂rt√©nt, mik√∂zben a per csak folyik, T√≥√°s√≥ El√Ķd pedig negyedik √©ve √ľl b√∂rt√∂nben.

Marcelo Soz√°nak, a R√≥zsa-Flores-√ľgyben kulcsszerepet j√°tsz√≥, a v√°dat fel√©p√≠t√Ķ √ľgy√©sznek h√©tf√Ķn kellene megjelennie egy m√°sik √ľgy√©sz, Genaro Quenta el√Ķtt La Pazban, hogy sz√°mot adjon egy hangfelv√©telen elhangzott szavair√≥l. Ezek er√Ķteljesen befoly√°solhatj√°k a bol√≠viai k√∂z√©let egyik legfontosabb b√Ľn√ľgy√©nek alakul√°s√°t. A hangfelv√©telen arr√≥l a terrorista√ľgyr√Ķl van sz√≥, amely miatt meghalt t√∂bbek k√∂z√∂tt R√≥zsa-Flores Eduardo √©s Magyarosi √Ārp√°d, √©s amely miatt negyedik √©ve √ľl b√∂rt√∂nben T√≥√°s√≥ El√Ķd. A kezdetekt√Ķl fogva Marcelo Soza ir√°ny√≠totta a v√°d szerint Evo Morales √°llamf√Ķ meggyilkol√°s√°ra √©s az orsz√°g feloszt√°s√°ra ir√°nyul√≥ √∂sszeesk√ľv√©s vizsg√°lat√°t.

Az √ľgy√©sz azonban elt√Ľnt. Azok ut√°n, hogy t√∂bb √©ven √°t volt a terrorista√ľgyben a v√°d arca, k√©t hete lemondott a tiszts√©g√©r√Ķl arra hivatkozva, hogy a csal√°dj√°t megfenyegett√©k, √©s f√©l, hogy elrabolj√°k a l√°ny√°t. Az√≥ta pedig senki nem l√°tta. √úgyv√©dje, Mois√©s Ponce de Le√≥n sem tudott vele kapcsolatba l√©pni, igaz, a m√ļlt h√©ten kijelentette, hogy Soza biztosan ott lesz a meghallgat√°s√°n.

A bol√≠viai sajt√≥ tele van olyan cikkekkel, amelyek l√©nyeg√©ben biztosra veszik, hogy Soza nem az√©rt dobta be a t√∂r√ľlk√∂z√Ķt, mert f√©lti az √Ķ vagy csal√°dja √©let√©t, hanem az√©rt, mert nyilv√°noss√°gra ker√ľlt egy telefonbesz√©lget√©s felv√©tele, amelyen bizalmas√°nak a terrorista√ľgy manipul√°l√°s√°r√≥l besz√©l. A hangfelv√©tel szerint ugyanis a 2009-es Santa Cruz-i sz√°llodai rajta√ľt√©s ut√°n a rend√Ķr√∂k csemp√©szt√©k be a bizony√≠t√©kk√©nt szolg√°l√≥ fegyvereket a szob√°kba. A sz√°llod√°ban akkor a bol√≠viai-magyar-horv√°t R√≥zsa-Flores Eduardo mellett az √≠r Michael Martin Dwyer √©s az erd√©lyi Magyarosi √Ārp√°d is meghalt, a bol√≠viai-horv√°t Mario Tadicot √©s T√≥√°s√≥ El√Ķd√∂t letart√≥ztatt√°k.

A huszonn√©gy perces felv√©telen az √ľgy√©sz a jelenlegi aleln√∂k testv√©r√©nek a nev√©t is eml√≠ti - Ra√ļl Garc√≠a Linera lehetett az eg√©sz szervez√Ķje. "Ra√ļl le fog bukni. Le fogja h√ļzni az aleln√∂k√∂t, √©s belebukik" - mondta Sosa a felv√©telen, majd √≠gy folytatja: "Azt mondta a miniszt√©rium embere, hogy vigy√°zni kell, mert ha megd√Ķl a terrorista√ľgy, Evo (Evo Morales √°llameln√∂k) megbukik. A miniszterek √©s a tan√°csad√≥k elhallgatj√°k a val√≥s√°got a zsarol√°si √ľgyben, √≠gy nem is tudja, mi folyik val√≥j√°ban. A miniszter tudja, hogy a Clavijo tette be bizony√≠t√©knak a fegyvereket R√≥zsa szob√°j√°ba, √©n minden adatot √°tadtam neki err√Ķl."

K√∂zben az √ľgyben √©vek √≥ta h√ļz√≥d√≥ per folyik tov√°bb, naponta vannak t√°rgyal√°sok, amelyekre 39 v√°dlottnak kell j√°rnia, k√∂zt√ľk T√≥√°s√≥ El√Ķdnek. Hamarosan negyedik √©ve is meglesz, hogy T√≥√°s√≥ b√∂rt√∂nben √ľl. Ez a t√©ny eleve s√©rt legal√°bb k√©t bol√≠viai jogszab√°lyt, nem is besz√©lve a nemzetk√∂zi szab√°lyokr√≥l, amelyek tiltj√°k az √∂nk√©nyes fogva tart√°st, m√©gsem t√Ľnik √ļgy, hogy a k√∂zelj√∂v√Ķben b√°rmi is v√°ltozna. A terrorista√ľgyben - az El Deber c√≠m√Ľ bol√≠viai lap egyik friss szalagc√≠m√©t id√©zve - egyszer√Ľen minden lehets√©ges. M√©g az is, hogy a f√Ķ√ľgy√©sz lemond, √©s elt√Ľnik.

Az √ľgy√©szs√©g szerint mindenesetre a gyan√ļs√≠tottak terrorist√°k, akik meg akart√°k gyilkolni a bol√≠viai eln√∂k√∂t, Evo Moralest, √©s fegyveres mil√≠ci√°t szerveztek, hogy elszak√≠ts√°k az ellenz√©ki Santa Cruz tartom√°nyt az orsz√°gt√≥l. A zsoldosokat Bol√≠via keleti, sz√©nhidrog√©nben gazdag t√©rs√©g√©nek konzervat√≠v ellenz√©ki er√Ķk b√©relt√©k fel (ennek a ter√ľletnek a k√∂zpontja Santa Cruz). Ellenz√©ki k√∂r√∂k √©s egyes diplomat√°k szerint viszont kre√°lt √ľgyr√Ķl van sz√≥, √©s a h√°tt√©rben a korm√°nynak az a sz√°nd√©ka √°ll, hogy lej√°rassa legbefoly√°sosabb, Santa Cruzban szervezked√Ķ ellenfeleit. E szerint a magyar√°zat szerint R√≥zsa-Flores√©ket maga a bol√≠viai titkosszolg√°lat szerz√Ķdtette, hogy √≠gy tudjon fog√°st tal√°lni a szeparatista csoportokon.

Az elm√ļlt √©vekben, ami√≥ta a per folyik, nem v√°lt vil√°gosabb√°, hogy val√≥j√°ban mi t√∂rt√©nt. Az √ľgy elej√©t√Ķl fogva hemzseg a szab√°lytalans√°gokt√≥l √©s a furcsas√°gokt√≥l. M√©g csak az sem der√ľlt ki, hogy hogyan kezd√Ķd√∂tt az eg√©sz: a Las Am√©ricas sz√°ll√≥ban 2009-ben a korm√°ny kommand√≥sai vajon √°llig felfegyverzett terrorist√°kkal folytattak hal√°los t√Ľzharcot, vagy fegyvertelen, alv√≥ embereket l√Ķttek halomra? Folyamatosan sziv√°rogtak ki olyan dokumentumok vagy felv√©telek, amelyek egyik vagy m√°sik te√≥ria igaz√°t l√°tszottak bizony√≠tani.

Az El Deber bol√≠viai lap szerint m√°r alig lehet k√∂vetni azt is, hogy milyen bizony√≠t√©kokat mutattak be a v√°dlottak ellen, mi√≥ta a t√°rgyal√°sok megkezd√Ķdtek. Az is hossz√ļ h√≥napokba telt, mire fel√°llt a b√≠r√≥s√°g, √∂ssze√°llt a v√°d, √©s v√©gre megkezd√Ķdtek a meghallgat√°sok - sok√°ig a b√≠r√≥s√°g m√©g azt sem engedte meg a v√©d√Ķknek, hogy betekintsenek a v√°diratba. A per az√≥ta is csak ny√ļlik, √©s egyel√Ķre bel√°thatatlan, hogy mikor sz√ľlethet √≠t√©let. K√©sedelmet okozott t√∂bbek k√∂z√∂tt, hogy a t√°rgyal√°sok helysz√≠ne √°lland√≥an v√°ndorolt: kezd√Ķd√∂tt La Pazban, majd Cochabamb√°ba helyezt√©k √°t, azut√°n Tarij√°ba, majd nyolc h√©ttel ezel√Ķtt Santa Cruzba, ahonnan az eg√©sz t√∂rt√©net elindult, √©s ahol eredetileg is kezd√Ķdnie kellett volna.

Mostan√°ban a t√°rgyal√°s f√Ķszerepl√Ķi a v√©d√Ķk. A v√°dlottak egy r√©sze szabadon j√°rhat-kelhet, ha beteg, akkor kimentheti mag√°t - Ignacio Villa Vargasnak, az "√Ėregnek", az egyik fontos tan√ļnak p√©ld√°ul az egyik t√°rgyal√°son a k√∂zelm√ļltban olyan magasra szaladt a cukra, hogy k√≥rh√°zba kellett vinni, hogy inzulint kapjon, meg gy√≥gyszert az asztm√°j√°ra. A per nem tudott tov√°bb folytat√≥dni. A t√∂bbi v√°dlott addig is a teremben √∂sszever√Ķdve egym√°ssal √©s a csal√°dtagjaival t√°rsalgott. R√≥zsa-Flores √°ll√≠t√≥lagos fegyverdealere egy Santa Cruz-i k√∂nyvpiacr√≥l besz√©lgetett, az okm√°nyhamis√≠t√≥ az okostelefonj√°val j√°tszott. Egy harmadik v√°dlott kis√©t√°lt az el√Ķt√©rbe, hogy ott k√©nyelmesen leheveredjen.

Az El Deber szerint a v√°dlottaknak egy r√©sze nincs korl√°tozva a mozg√°s√°ban. Viszont ha p√©ld√°ul T√≥√°s√≥ El√Ķd - aki a b√∂rt√∂nben meg is h√°zasodott -, Mario Tadic vagy Zvonko Matkovic Ribera ki akar menni a v√©c√©re, akkor megbilincselik, √©s rend√Ķr√∂k k√≠s√©rik oda.

A pert nem akad√°lyozza Soza lemond√°sa sem. Mostan√°ban a v√©d√Ķ√ľgyv√©dek viszik a pr√≠met, a v√©dekez√©st f√Ķk√©nt k√©t √©rvre √©p√≠tik: hogy a per hossza j√≥csk√°n meghaladta a bol√≠viai t√∂rv√©nyek szerint maxim√°lisan lehets√©ges h√°rom √©vet, illetve, hogy a terrorista√ľgy nyomoz√°sa sor√°n olyan √≥ri√°si szab√°lytalans√°gok t√∂rt√©ntek, amelyek az eg√©sz √ľgyet automatikusan lenull√°zz√°k. A v√°d szerint viszont a k√©sleked√©st maga a v√©delem okozza, sok v√°dlott sz√°nd√©kosan h√ļzza az id√Ķt. Az √ľgy siettet√©se feltehet√Ķen az√©rt a v√°dnak sem √©rdeke, √≠gy az El Deber szerint m√©g √©vekbe telhet, am√≠g - egyel√Ķre megj√≥solhatatlan m√≥don - v√©get √©r. A Soz√°r√≥l m√°rciusban el√Ķker√ľlt felv√©tel ak√°r fel is forgathatja az eg√©sz √ľgy alakul√°s√°t.
http://www.origo....s-ugy.html

HozzŠszůlŠsok


#1 | Perje - 2013. Šprilis 07. 19:28:33
Azóta kételkedem a Mederásó ártatlanságában, amióta a kormányunk kiállt mellette. Ez pedig Chavez halála után történt. Addig nem nagyon törték magukat a kiszabadításán.
Nem tudom elh√≠nni, hogy egy b√©k√©s magyar √°llampolg√°rt csak √ļgy s√©ta √©s lepkevad√°szat k√∂zben letart√≥ztat valaki. De meggy√Ķzhet√Ķ v√°gyok, mint a kv√≠z-kir√°ly.
A bol√≠viai eln√∂k ellen is t√∂bb mer√©nylet k√≠s√©rlet volt. Most hirtelen √Ķ is beteg lett.
#2 | Perje - 2013. Šprilis 07. 19:48:13
Most, hogy elolvastam ezt az √∂ssze√°ll√≠t√°st, m√°r nem is lehet engem meggy√Ķzni.
http://tortenelem...tragediaja
#3 | jano - 2013. Šprilis 07. 20:04:29
Minek ment oda az a marha azzal a h√°l istennek lel√Ķtt ,zsid√≥ gyerekkel. Soha ne √°lj sz√≥ba zsid√≥val vagy igy j√°rsz mint ez a szerencs√©tlen bal**** sz√©kely gyerek.
#4 | GERRY - 2013. Šprilis 07. 21:44:39
janokám, csak a kaland... a gyerek ráfaragott mint az apja a gerendára, más volt a terv és a végén még a fogpiszkáló is eltörött...
#5 | postaimre - 2013. Šprilis 08. 07:10:22
Eml√©keztek, micsoda balh√© volt, mikor r√°m hivatkozva Stoff√°n √≠rt egy cikket, hogy Florest terrorista..., ment √°m a k√∂pk√∂√∂d√©s, pedig akkor is azt mondtam, hogy rendesen CIA-Mossad munka volt ez √©s kellett a "magyarok" imidzs√©hez a k√ľlf√∂ldi terrorizmus a belf√∂ldi cig√°nygyilok mell√©. Mikor bukott a terv, gyorsan kiv√©gezt√©k √Ķket.

El√Ķd n√Ķv√©re volt n√°lam, besz√©ltem vele √©s akkor √ļgy t√Ľnt, meg√©rtette, hogy nyakig benne van a titkosszolg√°lat, mert jogseg√©lyt is minden sz√≥ n√©lk√ľl valami m√°ltai lovagrendes zsidaj aj√°nlotta fel m√°r akkor, amikor m√©g nem is tudhatott az √ľgy r√©szleteir√Ķl...

Ezt a t√∂rt√©netet a cig√©nygyilokkal √©s a zsid√≥ megsz√°ll√°ssal, G√°rd√°val, J√≥bikkal egy√ľtt kell √©rt√©kelni. Florest maga is CIA-s √©s/vagy mossados lehetett √©s megszabadultak t√Ķle, oszt ennyi.

A lak√°s√°b√≥l a fegyverek m√©g a rend√Ķr√∂k √©rkez√©se el√Ķtt sz√©t lettek hordva. Nem voltam ott, de tudok r√≥la √©s nincs okom k√©telkedni az inf√≥ hiteless√©g√©ben.
#6 | Perje - 2013. Šprilis 08. 09:11:02
Most pedig arra haszn√°lj√°k fel az eg√©sz √ľgyet, hogy megbuktass√°k Moralest. Arra az esetre, ha a m√©reg nem v√°lna be. Zsid√≥t √ľltetn√©nek a hely√©be.

Itt van a venezuelaiak esete. A holot√ļl√©l√Ķ lengyel zsid√≥ unoka m√°r teljese felbolygatta Caracas √©let√©t. Mindent megtesz a hatalom megszerz√©s√©√©rt:
http://www.guardi...iles-rally
#7 | kaponya jozsef - 2013. Šprilis 08. 10:05:07
term√©szetesen a titkos szolgalatok azok igen csak h√°l√°s fajtak.en mikor amerik√°ban √©ltem 5 √©vig volt szerencs√©m megismerni hogy menyire szeretik az indianokat. √Ķk vastagon benne vannak ebben.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.