Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Ausztria: áldozat, vagy tettes?


Lehet, hogy rosszul emlékszem, de Siklgruber-Hiter mintha osztrák-rotschild leszármazott is lenne. Sajnos nem vagytok hibásak, hacsak nem azért, mert nem irtottátok ki az összes rohadt férget! A nácizmus alatt a dachaui koncentrációs táborba deportált osztrákokról emlékeztek meg hétfõn a bécsi Nyugati pályaudvarnál (Westbahnhof). 1938. április elsején errõl a pályaudvarról indították útnak az elsõ mintegy 150 fõs csoportot - zsidókat és politikai foglyokat - az elsõ németországi koncentrációs tábor felé.


A deportáltak közt nemcsak származásuk, de politikai nézeteik miatt üldözöttek is voltak. A megemlékezést egykori deportáltak, illetve hozzátartozóik egyesületei szervezték. A koszorúzással egybekötött ceremónián Doris Bures közlekedési miniszter az áldozatok emlékének õrzésére hívott fel, rámutatva a mai generációk ezzel kapcsolatos felelõsségére. A dachaui táborba hurcolt több mint 200 ezer emberbõl a nácik csaknem 42 ezret megöltek.

1938 "sorsdöntõ választóvonal" volt Ausztria történetében - jelentette ki a miniszter, az úgynevezett Anschlussra, Ausztriának a náci Német Birodalomba való betagozására utalva. Felidézte, hogy sokan támogatták az Anschlusst és a nácizmust Ausztriában. "Az (osztrák) társadalom részese volt a nemzetiszocialista bûntetteknek, vagy tudott róluk" - fogalmazott.

Az osztrák közfelfogásban az 1980-as évek végéig az a nézet uralkodott, hogy Ausztria volt a náci Németország "elsõ áldozata". Azóta nemcsak a hivatalos Ausztria, de a lakosság széles köre is szakított ezzel a felfogással.

A múlt feldolgozása máig sem zárult le teljesen. Az utóbbi években állami és kulturális intézmények sora tett kísérletet arra, hogy új oldalról világítsa meg a történelmet, illetve, hogy szembenézzen saját múltjával. Így tett az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) is. A vállalat tavaly elõször tett lépéseket 1938-45 közötti történetének átfogó feldolgozásáért. A "Szõnyeg alá söpört évek" címû kiállítás keretében bemutatták, hogyan vált az akkori államvasutak az Anschluss után a náci háborús gépezet részévé, a holokauszt egyik eszközévé.
Link

Hozzászólások


#1 | ARMOGUR - 2013. április 09. 16:45:29
Arról nem hallottam, hogy az Osztrák Szövetségi Vasutat, vagy annak elõdjét perelték volna a zsidók kártérítésre. Bezzeg a magyar vasutat igen!Mostanában nem hallani, hol tart ez a példátlan pofátlanság. Vagy annyira abszurd volt, hogy be se fogadta az "illetékes" bíróság?
Több ország együttes vasuti kapacitása sem volt annyi, hogy az újabban elõadott 20 milliós áldozatot elszállítsák, de ezek ilyen aprósággal nem törõdnek.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.