Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Tíz euróért kiváltható a roma útlevél


Tíz euróért kiváltható a roma útlevél
Az önmagát roma királynak tekintõ Florin Cioabát választották hétfõn a Nemzetközi Roma Szövetség elnökévé a szervezet Nagyszebenben tartott nyolcadik kongresszusán. Florin Cioaba a lengyelországi Stanislaw Stankiewiczet váltja a szövetség élén. A megválasztása utáni sajtótájékoztatón Florin Cioaba általa "roma útlevélnek" nevezett igazolványt ígért a Nemzetközi Roma Szövetség büntetlen elõéletû tagjainak, írta az Agerpres hírügynökség.

A roma szövetség új elnöke azt mondta, õ maga már rendelkezik ilyen igazolvánnyal. Be is mutatta a Lettországban kinyomtatott zöld színû okmányt, amelyet tíz euróért lehet kiváltani. A "roma útlevél" viselõje személyi adatait és származási országa nevét tartalmazza. "Ez egy olyan útlevél, amely a közösségen belül érvényes" - magyarázta Florin Cioaba, aki szerint a roma közösséghez való tartozást, a közösség iránti elhivatottságot lehet kifejezni az okmánnyal.

Florin Cioaba arra számít, hogy Európa-szerte 15 ezer roma folyamodik az okmányért, amellyel segélyekhez juthatnak majd a szövetség Nápolyban és Párizsban megnyitandó irodáiban. Ezek a tervek szerint afféle roma konzulátus szerepét töltik majd be.

Florin Cioaba 50 milliósra becsülte a világ roma népességét, közülük szerint mintegy 13 millió élnek Európában. A Nemzetközi Roma Szövetségnek 400 ezer tagja van. A szövetség kongresszusa vasárnap kezdõdött a dél-erdélyi Nagyszebenben. A rendezvényen felszólalt Elena Basescu néppárti európai parlamenti képviselõ, a román államfõ lánya is. A Nemzetközi Roma Szövetséget 1971-ben hozták létre, elsõ kongresszusán döntötték el, hogy április 8-át a romák világnapjává nyilvánítják. A nagyszebeni kongresszuson Európa 35 országából, valamint Amerikából, Indiából és Ausztráliából vettek részt küldöttségek.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2013. április 09. 09:01:24
Egyre több a gettó

Egyre növekszik a gettĂłnak minõsĂ­thetõ, többnyire szegĂ©ny romák lakta telepek száma Csehországban, mĂ­g 2006-ban mintegy 330 ilyen telep volt, 2011-ben már több mint 400, s számuk azĂłta is emelkedik – közölte Martin Simácek, a társadalomba valĂł betagozĂłdás elõsegĂ­tĂ©sĂ©re hivatott kormányĂĽgynöksĂ©g vezetõje hĂ©tfõn Prágában.
http://mno.hu/kul...to-1150220
#2 | GERRY - 2013. április 09. 09:22:54
cigányok! Ahogy a régi rendszerben:

Itt az útlevél, persze kell bele ablak ami nélkül nem ér semmit! Könyörgöm, kapjon mindegyik egy egyszeri kiutazást pl...

Bukarestbe. Nagyváros, modern, ott vannak a testvírek is. A román nylv rokona az olasznak, azt is meg tudják tanulni és mégiscsak világnyelv... Elöttük a nyagy lehetöség!

Ez a jövötök cigányok, tölem ak'ar rom'aknak is nevezhetitek magatokat, csak induljatok végre!

Orbánt is hívhatjátok, aztán majd épít ott is focipályát roma-szinekben fekete-barna retek. (hu basszus olyan vagyok mint egy jobbikos!)
#3 | Kedvesi - 2013. április 09. 13:35:16
Származási ország? Gondolom mindnek India van oda írva.
#4 | 9323 - 2013. április 09. 15:45:46
""roma útlevélnek" nevezett igazolványt ígért a Nemzetközi Roma Szövetség büntetlen elõéletû tagjainak, írta az Agerpres hírügynökség."
Akkor senki sem fog kapni :D Rossz biznisz! :D :D

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.