Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Stratégiai együttmûködést ajánl a mobilszolgáltatóknak az NMHH


Micsoda véletlenek vannak és stratégiai döntések, de nem csak itt, hanem mindenhol. Hol? Hol? Holokausztra felkészülni, vigyázz, kész, TÛZ! A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új stratégiai alapokra kívánja helyezni az együttmûködést a mobilszolgáltatókkal, ennek elsõ lépéseként közleményben jelentette be, hogy nem kívánja folytatni a frekvenciahasználati jogosultságok eddig pusztán automatizmusokon nyugvó meghosszabbításának gyakorlatát.

Az NMHH hétfõn az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte, hogy Magyarország 21. századi versenyképessége jelentõs mértékben a digitális gazdaság fejlõdésén múlik, ezért kezdeményezi az együttmûködés új alapokra helyezését.

A közlemény szerint: a magyarországi és nemzetközi tapasztalatok, valamint az Európai Unió országaiban megfigyelhetõ trendek azt mutatják, hogy a mobil távközlési és adatátviteli szolgáltatások fejlõdése nem egyszerû piaci és technológiai, hanem a gazdasági és társadalmi versenyképesség jövõjét is alapvetõen meghatározó stratégiai kérdés. Az NMHH meggyõzõdése, hogy ennek a felismerésnek az állam frekvenciahasznosítási gyakorlatában és a szolgáltatók jövõbeni piaci szerepvállalásában egyidejûleg kell érvényesülnie.

Az NMHH ezért, építve a szolgáltatók korábban kinyilvánított partneri együttmûködésre vonatkozó egybehangzó szándékára, új stratégiai alapokra kívánja helyezni a frekvenciahasználati jogosultság eddig pusztán automatizmusokon nyugvó meghosszabbításának gyakorlatát - olvasható a közleményben. Elsõ lépésként az NMHH-t képviselõ Mátrai Gábor hírközlésért felelõs elnökhelyettes közölte: a hatóság a jelenlegi szerzõdéses feltételekkel és a jövõbeni célokkal összhangban nem kívánja meghosszabbítani a szolgáltatók jelenlegi szerzõdéses keretek közötti frekvenciajogosultságát.

A közlemény szerint ez megnyitja az utat, hogy a hatóság minden, a hazai digitális gazdaság stratégiai fejlesztését szolgáló lehetõséget figyelembe véve alakítsa ki a mobil frekvenciák hasznosításával kapcsolatos döntéseit, valamint olyan módon és feltételekkel egyeztessen a hazai mobilszolgáltatókkal, amely a fejlesztési célok prioritásain nyugvó új stratégiai partnerség kereteit is biztosíthatja számukra.

A lépés összhangban van azzal, hogy az NMHH vezetésének mobilszolgáltatókkal történt korábbi egyeztetése során a cégek képviselõi egyértelmûen kinyilvánították, hogy a digitális gazdaság jövõjének stratégiai kérdéseiben õk is a partneri együttmûködésben és a hosszú távú magyarországi piaci jelenlétben érdekeltek - tájékoztatott a hatóság.

Az NMHH biztos abban, hogy a hétfõi bejelentést követõ lépések során minden érdekelt fél számára biztosíthatóvá válik a piaci fejlõdés magasabb szintû kereteinek kialakítása. Az NMHH vezetése ezért ezeken a közösen kialakítandó új alapokon kívánja biztosítani a jól tervezhetõ és kiszámítható piaci jelenlét feltételeit a Magyarország 21. századi digitális gazdaságának fejlesztésében stratégiai szerepet vállaló piaci szereplõk számára - közölte a hatóság.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2013. április 09. 09:32:36
Oroszországban is jöhet az állami mobilcég?

Orosz lapértesülések szerint egyesítenék a többségi állami tulajdonban lévõ vezetékes távközlési szolgáltatót, a Rostelecomot és a most már szintén állami kézben lévõ Tele2 Russia-t, írja a Bloomberg. A tranzakció felforgatná az orosz távközlési piacot, és átírná az erõviszonyokat, a fogyasztók viszont az árak csökkenésén keresztül nyerhetnének az állami mobilcég megjelenésén.

Új szereplõ az orosz mobilpiacon?

A svéd Tele2 3,55 milliárd dollárért eladta oroszországi operációját a többségi orosz állami tulajdonban lévõ VTB banknak, orosz lapértesülések szerint a tranzakció zonban egy nagyobb terv része, a Tele2 Russia-t ugyanis összevonhatják az ország egyik vezetõ távközlési cégével, az állami tulajdonban lévõ Rostelecommal. Amennyiben valóban összevonják az ország egyik legnagyobb mobil- és az elsõszámú vezetékes szolgáltatóját, az alapjaiban alakítaná át az orosz távközlési piacot.

A Rostelecom és a Tele2 Russia egyesítése mögött van üzleti logika, hiszen a Rostelecom rendelkezik harmadik és negyedik generációs mobilhálózat kiépítéséhez szükséges licenszekkel (a nagyobb szereplõk közül egyedül a Tele2 nem szerzett 4G licenszet), ezáltal a versenytársaknál gyorsabban fejleszthetnének modern hálózatot, a közös ügyfélkörnek pedig csomagban kínálhatnának szolgáltatásokat.

Nem örülne mindenki az új mobilcégnek

Bár az ügyfelek szempontjából elõnyös lehet egy új állami mobilszolgáltató, hiszen az erõsebb versenyen keresztül leszoríthatja a távközlési szolgáltatások árát, a mostani piacvezetõ szolgáltatók szempontjából egyértelmûen negatív lenne az új távközlési mamutcég létrejötte. Jól látszik ez a befektetõk reakcióján is, hiszen a legnagyobb orosz mobilszolgáltató, a Mobile TeleSystems, a második számú MegaFon és az ügyfélszám alapján harmadik legnagyobb VimpelCom részvényeinek árfolyama jelentõsen esett az elmúlt napokban.

http://www.portfo...t/2/182275

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.