Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Te meghalnál az igazságért?


Mexik√≥ban √©s vil√°gszerte is sz√©les olvas√≥i t√°bort tudhat maga m√∂g√∂tt a Blog del Narco, egy oldal, amely √©vek √≥ta p√©ld√°tlan r√©szletess√©ggel tud√≥s√≠t az orsz√°gban zajl√≥ kegyetlen drogh√°bor√ļr√≥l. A szerz√Ķ most el√Ķsz√∂r adott interj√ļt, amelyben nem csup√°n tapasztalatair√≥l, hanem saj√°t mag√°r√≥l is besz√©lt.

A brit The Guardian √©s a Texas Observer lapok telefonos interj√ļt k√©sz√≠tettek a mexik√≥i internetes napl√≥, a Blog del Narco vezet√Ķj√©vel, akir√Ķl kider√ľlt, hogy egy h√ļszas √©veiben j√°r√≥ n√Ķ, akinek szenved√©lye az √≠r√°s √©s a haz√°ja. "Nem gondolom azt, hogy az emberek valaha is felt√©telezt√©k volna, hogy egy n√Ķ √°ll a h√°tt√©rben. Ki vagyok? A h√ļszas √©veim k√∂zep√©n j√°rok, √Čszak-Mexik√≥ban √©lek, √ļjs√°g√≠r√≥ vagyok, egyed√ľl√°ll√≥, nincs gyermekem. Szeretem Mexik√≥t." - mondja. Ez nem is lehetne m√°sk√©pp, mivel a mexik√≥i drogh√°bor√ļ √°ldozatair√≥l, napi fejlem√©nyeir√Ķl h√°rom √©ve r√©szletesen besz√°mol√≥ online napl√≥ √≠r√≥j√°t a kartellek √©s a mexik√≥i hat√≥s√°gok is √ľld√∂zik, ez√©rt √Ķrzi n√©vtelens√©g√©t.
Kattintson √©s ismerje meg a kartellek elleni k√ľzdelemr√Ķl kialakult t√©vhiteket!

"Meghalni az igazságért"

A Blog del Narc√≥nak sz√©les olvas√≥k√∂z√∂ns√©ge van, a The Guardian szerint a has√°bjaira l√°togat√≥k a drogh√°bor√ļ frontvonal√°ban √©rezhetik magukat, egyfajta "internetes √©rz√©st" jelent, amit az is bizony√≠t, hogy havonta 3 milli√≥an keresik fel. Ennek ellen√©re minden oldalr√≥l √©rt√©k t√°mad√°sok, t√∂bbsz√∂r meghekkelt√©k, ami m√∂g√∂tt f√Ķk√©nt a hat√≥s√°gok √°lltak, akik az√©rt kritiz√°lt√°k, mert a kartellek is tesznek k√∂zz√© rajta √ľzeneteket, vide√≥kat. V√©lem√©ny√ľk szerint ez a drogcsemp√©szek ny√≠lt f√≥ruma. Lucy [a blogger √°lneve -a szerk.] azonban √ļgy v√©li, hogy a bejegyz√©sek sok esetben hasznosak voltak az elt√Ľnt √°ldozatok hozz√°tartoz√≥inak. Arr√≥l is besz√°mol, hogy a drogkeresked√Ķk ugyan gyakran k√ľldenek fot√≥kat, amelyeken sokszor h√≠ress√©gek t√°rsas√°g√°ban vannak, a blog azonban nem teszi k√∂zz√© az ilyen jelleg√Ľ anyagokat.

A hal√°los fenyeget√©sek is rendszeresek, az √ľzemeltet√Ķk att√≥l f√©lnek, hogy egyszer felfedhetik a szem√©lyazonoss√°gukat. Ehhez 2011-ben √°lltak a legk√∂zelebb, amikor Tamaulipas √°llamban meggyilkolt√°k azt a h√°zasp√°rt, akik az oldal √∂nk√©ntes k√∂zrem√Ľk√∂d√Ķjek√©nt f√©nyk√©peket k√ľldtek n√©h√°ny esetr√Ķl. M√©g abban az √©vben a blog m√°sik munkat√°rsa is √©let√©t vesztette. "Minden h√≥napban m√°shov√° k√∂lt√∂z√ľnk. M√°r laktunk pinc√©ben is. Ez nagyon neh√©z. K√ľl√∂nb√∂z√Ķ helyekre rejtj√ľk a felszerel√©s√ľnket. Ha a hat√≥s√°gok k√∂zelednek, elsz√∂k√ľnk."- mes√©li a blogger.

A Blog del Narco legfrissebb k√∂zlem√©ny√©ben azonban nem egy √ļjabb esetr√Ķl olvashatunk, hanem arr√≥l, hogy a szerz√Ķ k√∂nyvet √≠rt a bejegyz√©sek alapj√°n. "2010. m√°rcius 2-√°n kezd√Ķd√∂tt a Blog del Narco t√∂rt√©nete, a c√©lunk az volt, hogy t√°j√©koztassunk arr√≥l, ami val√≥j√°ban t√∂rt√©nik az orsz√°gunkban, a szeretett Mexik√≥ban.(...) √ćgy t√∂rt√©nt, hogy egy csapatnyi tisztess√©ges √©s √©rz√©keny ember seg√≠ts√©g√©vel, akik meg√©rtik mennyit szenvedt√ľnk Mexik√≥ban, lehet√Ķs√©g√ľnk ny√≠lt k√∂nyvet √≠rni. Az els√Ķ k√∂nyv√ľnket, a "Morir por la verdad: encubiertos dentro de la violenta guerra contra las drogas en M√©xico" (Dying for the Truth: Undercover Inside the Mexican Drug War) a Feral House [egy washingtoni sz√©khely√Ľ f√ľggetlen kiad√≥ szerkesztette a "Meghalni az igazs√°g√©rt: A mexik√≥i drogh√°bor√ļ titkainak felt√°r√°sa" c. m√Ľvet -a szerk.], ez egy vallom√°s arr√≥l a szenved√©sr√Ķl, amit √©veken √°t √°t√©lt√ľnk Mexik√≥ban, a drogh√°bor√ļ idej√©n. Az√©rt d√∂nt√∂tt√ľnk a meg√≠r√°sa mellett, mert nem tudjuk mi t√∂rt√©nhet holnap, de azt igen, hogy itt van egy k√∂nyv, itt vannak a szavak, amelyek elbesz√©lik a kegyetlen, szomor√ļ igazs√°got, amelyet √©vekig √°t√©lt az orsz√°gunk, noha n√©h√°nyan azt mondj√°k, hogy itt nem t√∂rt√©nik semmi." - olvashat√≥ az oldalon. A k√∂nyv m√°r angol √©s spanyol nyelven is kaphat√≥. "Amikor befejeztem, fell√©legeztem, mert amiatt agg√≥dtam, hogy meg√∂lnek miel√Ķtt v√©gezn√©k vele."- nyilatkozza az interj√ļban a szerz√Ķ.
A könyv borítójának egy részlete(forrás:texasobserver.org)

J√≥ id√Ķz√≠t√©s

A k√∂nyv √©s az interj√ļ pont a megfelel√Ķ pillanatban l√°ttak napvil√°got, mivel Barack Obama, amerikai eln√∂k m√°jus elej√©n Mexik√≥ba l√°togat. Enrique Pe√Īa Nieto (EPN) korm√°nyz√°s√°nak els√Ķ h√°rom h√≥napj√°ban k√∂r√ľlbel√ľl 3200 √©letet oltottak ki, s megn√Ķtt az √ļjs√°g√≠r√≥k ellen elk√∂vetett ember√∂l√©sek sz√°ma is. Noha az eddigi statisztika √©l√©n √°ll√≥ Ciudad Ju√°rezben al√°bbhagyott az er√Ķszak, √ļjabb v√°rosokban szabadult el, mint p√©ld√°ul a Durango √©s Coahuila √°llamok hat√°r√°n elter√ľl√Ķ La Laguna ter√ľlet√©n, ahol az er√Ķszakhull√°m szak√©rt√Ķk szerint ak√°r a Cd. Ju√°rez√©n√©l is er√Ķsebb lehet. Enrique Pe√Īa Nieto korm√°nya annyiban k√ľl√∂nb√∂zik el√Ķdj√©j√©t√Ķl, Calder√≥n√©t√≥l e t√©ren, hogy EPN nagyon keveset besz√©l err√Ķl a k√©rd√©sr√Ķl, az el√Ķz√Ķ hat √©vben azonban Calder√≥n kommunik√°ci√≥j√°nak k√∂zponti eleme volt a drogh√°bor√ļ. Pe√Īa legfrissebb nyilatkozat√°ban elmondta, hogy leghamarabb egy √©v m√ļlva, azaz 2014 m√°rcius√°ban fog besz√°molni arr√≥l, hogy korm√°nya milyen eredm√©nyeket √©rt el a biztons√°gpolitikai strat√©gi√°j√°nak k√∂sz√∂nhet√Ķen, ami n√©gy b√Ľncselekm√©ny t√≠pus: a gyilkoss√°gok, emberrabl√°sok, rabl√°sok, √©s bet√∂r√©sek cs√∂kkent√©s√©re ir√°nyul.

A kartellek fokozatosan k√ľldenek terjeszt√Ķket az USA-ba. A marihu√°na legaliz√°ci√≥j√°nak √©rdek√©ben Colorado √©s Washington √°llamok nyom√°s al√° helyezt√©k a sz√∂vets√©gi korm√°nyt. Mindez azt mutatja, hogy Obama √©s Pe√Īa Nieto k√∂zelg√Ķ tal√°lkoz√≥j√°n elker√ľlhetetlen, hogy ism√©t felsz√≠nre ker√ľlj√∂n a drog √©s az er√Ķszak k√©rd√©se.

Lucy √ļgy v√©li, hogy m√≠g Felipe Calder√≥n eln√∂ks√©ge idej√©n a befoly√°sos tisztvisel√Ķk f√©leml√≠tett√©k meg az √ļjs√°g√≠r√≥kat, addig az √ļj korm√°ny ezt korl√°toz√≥ t√∂rv√©nyek elfogad√°s√°val viszi v√©ghez, noha a vezet√©s tagadja, hogy elhallgattatn√° a sajt√≥t.
Kattintson √©s n√©zegessen k√©peket a drogellenes harc k√∂vetkezm√©nyeir√Ķl!

Ez a probl√©ma volt az egyik oka annak, hogy h√°rom √©vvel ezel√Ķtt √ļtj√°ra indult a blog, felv√°llalt√°k, hogy arr√≥l is tud√≥s√≠tanak, amit az √ļjs√°g√≠r√≥k a megf√©leml√≠t√©s miatt nem publik√°lnak. A napl√≥ technikai felel√Ķse t√∂bb √ļjs√°ggal is folytatott internetes levelez√©st, amelyek v√©g√ľl m√©gsem v√°llalt√°k a t√∂rt√©net publik√°l√°s√°t, v√©g√ľl √≠gy √°llapodtak meg a The Guardiannal a telefonos interj√ļban.

"M√°r ezerszer gondoltunk arra, hogy t√∂r√∂lj√ľk az oldalt. De nem tett√ľk, mert terjeszten√ľnk kell az inform√°ci√≥t. Megfosztottak a nyugalmunkt√≥l, az √°lmainkt√≥l, a b√©k√©t√Ķl." - nyilatkozta a blogger, aki saj√°t bevall√°sa szerint m√°r belef√°radt abba, hogy f√©lelemben √©l, de nem fogja befejezni a tev√©kenys√©g√©t, s√Ķt kapcsolatba l√©pett m√°s, hasonl√≥ tematik√°j√ļ anonim blogokkal. Az a felfedez√©s, hogy egy n√Ķ √°ll a napl√≥ m√∂g√∂tt, sokakat meglephet. "Ez egy er√Ķs csap√°s a mexik√≥i "macs√≥izmusra" (machismo) √©s arra a k√©pzetre, hogy a n√Ķk gyeng√©bbek √©s j√≥val √©rz√©kenyebbek. Van egy elv√°r√°s a n√Ķk fel√©, hogy mindig sz√©pek legyenek, de mi sokkal t√∂bbek vagyunk ann√°l." mondja.

√Āltal√°ban zen√©vel, k√°v√©val √©s cigarett√°val pr√≥b√°l kikapcsol√≥dni √©s hi√°nyzik neki a norm√°lis √©let. "Egyetlen bar√°tom a blog. Az √©letem egy jelent√Ķs szakasz√°t - f√©rfiak, partik, l√≥g√°s a bar√°tokkal - kihagytam. Nincs id√Ķm arra, hogy a h√°zass√°gra, vagy a gyerekekre gondoljak." folytatja. Rem√©li, hogy a k√∂nyv olvasotts√°ga rekordot d√∂nt majd. J√∂v√Ķbeli terveit tekintve pedig elmondta, hogy most van egy fizet√Ķ √°ll√°sa, de k√©s√Ķbb folytatni fogja a Blog del Narco √≠r√°s√°t. "A j√∂v√Ķbeli terveim? Az, hogy √©ljek. Ezt rem√©lem, r√∂vid, k√∂zepes √©s hossz√ļ t√°vra.(...) Szerelmes vagyok a kult√ļr√°mba, az orsz√°gomba, annak ellen√©re, ami t√∂rt√©nik. Nem vagyunk mindannyian rosszak, nem vagyunk mindannyian drogkeresked√Ķk, korruptok, gyilkosok. J√≥lneveltek vagyunk, m√©g akkor is, ha sok k√ľlf√∂ldi m√°sk√©pp gondolja." - emeli ki Lucy.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | soveg - 2013. Šprilis 10. 01:19:31
Is..., √©s minden√©rt-mindenki√©rt ami-a kik fontossak a sz√°momra. √ČN meghaln√©k.
#2 | soveg - 2013. Šprilis 10. 01:22:37
Isten-Haza-Csal√°d.....
#3 | mormota1968 - 2013. Šprilis 10. 03:30:23
Egy n√Ķi Posta Imre Mexik√≥ban, aki nem f√©l kimondani az igazs√°got.√Čs ez √≠gy helyes.Ami a drogh√°bor√ļt illeti, csod√°lkozom, hogy senki nem √≠rta le, hogy ez m√∂g√∂tt is kik √°llnak.Na ugyan kik? A zsid√≥ alap√≠t√°s√ļ CIA p√©ld√°ul.Azt√°n val√≥sz√≠n√Ľleg m√°s zsid√≥ alap√≠t√°s√ļ szervezetek is.Hisz ahol √©s amib√Ķl sok p√©nz van, abb√≥l a zsid√≥ se akar kimaradni.Mexik√≥ t√∂rt√©nelme am√ļgy is a folyamatos v√©res polg√°rh√°bor√ļkr√≥l, er√Ķszakr√≥l sz√≥l √©s aki l√°tott vide√≥t r√≥la, az tudja, hogy a zsid√≥ √ľzleti k√∂r√∂k ott vannak √°m Mexik√≥ban is.A drogh√°bor√ļ m√°r r√©ges-r√©g v√©get √©rt volna, ha a korm√°nyaik is √ļgy akart√°k volna, illetve akarn√°k.Ahogy n√°lunk is.De ott is velej√©ig rohadt, korrupt gazemberek, maffi√≥z√≥k ir√°ny√≠tj√°k az orsz√°got, ahogy n√°lunk.Ott is √∂sszek√∂ti a szervezett b√Ľn√∂z√©s a politikusokat az √ļgynevezett √ľzletemberekkel, nagy c√©gekkel.A t√∂rv√©nyeket emberek hozz√°k √©s ezen √°ll vagy bukik minden.Ha a t√∂rv√©nyek rosszak, igazs√°gtalanok √©s nem tartatj√°k be t√Ľzzel-vassal, akkor m√©gis hogy v√°rhat√≥ b√°rmif√©le v√°ltoz√°s is.Am√≠g a nagykuty√°k ott is azt csin√°lnak amit csak akarnak √©s kom√°zgatnak az √°ll√≠t√≥lag a t√∂rv√©nyt k√©pvisel√Ķk a b√Ľn√∂z√Ķkkel, addig hogyan is lenne rend b√°rhol is a vil√°gban?Meg kellene sz√ľntetni ezt a kiv√©telez√©st, t√∂rv√©nyt kellene hozni, ami bekorl√°tozn√° a vagyonosod√°s m√©rt√©k√©t s√Ķt a p√©nz vagy b√°rmilyen √©rt√©k felhalmoz√°s√°t is.Hogy ne l√©tezhessenek t√∂bb√© multimilli√°rdos dinaszti√°k, de m√©g csak milli√°rdosok sem.Senki ne uralkodhasson a t√∂bbi ember felett csak az√©rt, mert t√∂bb pap√≠rp√©nze, t√∂bb aranya van m√°sokn√°l.Ezek is csak ugyan olyan emberek, mint b√°rki m√°s a F√∂ld√∂n √©s csak az emberek szolga lelk√Ľs√©g√©nek k√∂sz√∂nhetik, hogy m√©gis uralkodhatnak a t√∂bbi ember f√∂l√∂tt.Pedig √Ķk se halhatatlanok.Csak elhat√°roz√°s k√©rd√©se √©s egy er√Ķs vezet√Ķ√© √©s m√°ris elkezd√Ķdhetnek a v√°ltoz√°sok, mind Mexik√≥ban, mind b√°rhol a vil√°gon, de ez b√©k√©sen nem megoldhat√≥.Aki ragaszkodik ehhez a b√Ľn√∂s √©lethez, vil√°ghoz √©s szolg√°lja ezt a b√Ľn√∂s rendszert, az√©rt nem kell, hogy b√°rkinek is lelkiismeret furdal√°sa legyen, ha eltakar√≠tja a szebb j√∂v√Ķ rem√©ny√©ben az √ļtb√≥l.Akkor kik √°llnak a b√©ke √©s szabads√°g √ļtj√°ba? Egy√©rtelm√Ľen azok, akik ezt a rendszert, ezeket a gazembereket szolg√°lj√°k, v√©dik √©s isten√≠tik.Nem is √©rtem, mi√©rt nem vil√°gos ez mindenki sz√°m√°ra! A napokban volt egy r√©gi magyar film a Duna t√©v√©n.Kubikos szeg√©ny emberekr√Ķl sz√≥lt meg az urak hatalm√°r√≥l.Akkor kik miatt is gy√Ķztek a zsid√≥ kommunist√°k a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ ut√°n? √ćgy kell b√°nni emberekkel, ahogy azok a magyar f√∂ldesurak b√°ntak a szeg√©ny emberrel?Undor√≠t√≥ f√©rgek, rohadtabbak m√©g a zsid√≥n√°l is! A h√°nyinger ker√ľlget, mikor a mam√°m a gyerekkor√°r√≥l mes√©l, hogy b√°ntak az urak, a gazdag parasztok a szeg√©ny emberel a Horthy korszakban is. Mi√©rt csod√°lkozunk azon ami Mexik√≥ban vagy Magyarorsz√°gon t√∂rt√©nik? Mindenhol az urak teszik t√∂nkre a saj√°t orsz√°gukat a mocskos viselked√©s√ľkkel a m√©rhetetlen kapzsis√°gukkal, a fels√Ķbb rend√Ľs√©g√ľkkel.Az √©n szememben ezek senkik! Minden sz√≠vf√°jdalom n√©lk√ľl megtudn√°m √∂lni az olyan embert, aki megal√°zza, len√©zi az embert√°rs√°t, mert valami cs√ļnya agybajnak k√∂sz√∂nhet√Ķen azt hiszi, hogy √Ķ fels√Ķbb rend√Ľ a t√∂bbi embern√©l.Undor√≠t√≥ f√©rgek!!! :@ Hogy meghaln√©k e az igazs√°g√©rt, a haz√°√©rt, csal√°d√©rt?Ezek az egyetlen dolgok, ami√©rt meghaln√©k.

Sajn√°lom ezt a fiatal l√°nyt, kem√©ny f√°ba v√°gta a fejsz√©j√©t.De mint engem √©s mindenkit ezen az oldalon, nem hagyja az igazs√°g√©rzete, az igazs√°g szerettette, haza szerettette, lelkiismerete, hogy beh√ļzott nyakkal kussoljon √©s √∂r√ľlj√∂n, hogy m√©g √©l.√Čn az√©rt a hely√©ben nem tervezn√©k hossz√ļ √©letet.Szomor√ļ, de ez az igazs√°g! Egy olyan sorsutat v√°lasztott mag√°nak, egy olyan dolognak k√∂telezte el ezzel az √©let√©t, ami sz√©lmalomharc a hatalommal szemben.Ha nem akadnak k√∂vet√Ķi sok √©rtelme nincsen.A hatalom a n√©p√©, mindig is √≠gy volt, mindig is √≠gy lesz, de ezt az emberek valahogy mindig elfelejtik.Az √°llamok, nemzetek, nem a korm√°ny, nem a politikusok, √ľzletemberek √°ltal j√∂n l√©tre √©s l√©tezik, hanem a n√©p √°ltal.Minden nemzet alapja a paraszts√°g √©s a munk√°sok.Pr√≥b√°lt m√°r valaki h√°zat √©p√≠teni alapok n√©lk√ľl?Ha nincs aki megtermelje a mindennapi betev√Ķt mindenki sz√°m√°ra, √©hen d√∂glik minden nemzet.Nekem √Ķk az urak, nem azok akik egy eg√©sz √©letet √©lnek le √ļgy, hogy soha nem markoltak m√©g bele az anyaf√∂ldbe, ami √©letet ad mindannyiunknak.Soha nem koszolt√°k m√©g √∂ssze a kez√ľket, ruh√°jukat, soha nem v√©geztek m√©g kem√©ny fizikai munk√°t.Mindig azt hallom, hogy az √©rtelmis√©g n√©lk√ľl nincs nemzet.√Čs k√©tkezi munk√°semberek, parasztok n√©lk√ľl van?Elmehet a b√ļsba mindenki a tud√°s√°val, ha a h√°znak nincs alapja.R√©gen mindenki ismerte az √©letben marad√°shoz sz√ľks√©ges legalapvet√Ķbb dolgokat, ma ez m√°r nem √≠gy van.Az emberis√©g egy kis r√©sze urasdit j√°tszik, ami nem csak sz√°nalmas, de megvetend√Ķ is.Senki sem uralkodhat m√°sok felett! Semmi nem jogos√≠t fel erre senkit sem.Ezt tess√©k meg√©rteni v√©gre!!!
#4 | Holdas - 2013. Šprilis 10. 13:39:17
Bevallom a J√∂v√Ķnk.info oldal√°n l√°ttam ezt a videot http://www.youtub...v5uvkszugk egy ilyen Eur√≥p√°√©rt kell k√ľzdeni √©s ha kell meghalni.
#5 | bugajakab - 2013. Šprilis 10. 22:53:00
Holdas!
Ez m√°r l√©tezik,csak nem a Haz√°nkban! Pontosabban nek√ľnk kell k√ľzden√ľnk √©rte,nem a Sv√°jciaknak!
Van egy rossz hirem: Fegyveres harc n√©lk√ľl nem megy sajnos.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.