Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Új módszerrel nyomoznak náci háborús bûnösök ellen a németek


Köztudatosítják a történelmi számonkérhetõséget. A tömegek ostobbák, így kötelezõ körök ezek, még ha "jogilag" akkora badarság, hogy hahotázni lehet csak rajta. Új utakat keres Németország, hogy felelõsségre vonhassa az auschwitzi haláltábor egykori õreit. Eddig legalább egy gyilkosságban való részvételt kellett rájuk bizonyítani, de most már nincs szükség erre. A váltást John Demjanjuknak, a sobibóri haláltábor õrének ügyében hozott szigorú ítélet inspirálta.

A náci rezsim idején elkövetett bûncselekmények vizsgálata során eddig a németek eddig alapszabálynak tekintették, hogy a bûnösökre legalább egy gyilkosságban veló részvételt rá kellett bizonyítani. Most viszont szakítanak ezzel a szemlélettel a Demjanjuk-ügy hatására: az új alapokon az ügyészség már két ember ellen is nyomoz, a gyanúsítottak az auschwitz-birkenaui haláltábor õrei voltak.

A nemzetiszocialista diktatúra idején elkövetett bûncselekmények feltárásával megbízott hatóság (ZSt) az elõzõ hét végén jelentette be, hogy megvizsgálja valamennyi személy felelõsségre vonásának lehetõségét, akik felvigyázói feladatokat láttak el az auschwitz-birkenaui haláltáborban, és jelenleg Németországban élnek.

A szervezet John Demjanjuk ügyének hatására indítja el a vizsgálatokat. Az ukrán származású férfi a sobibóri haláltáborban volt õr, és úgy emeltek vádat ellene, hogy egyetlen gyilkosságot sem lehetett rábizonyítani. A müncheni tartományi bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy nem is szükséges a konkrét gyilkosságokban való részvétel bizonyítása, hiszen éppen a lágereket õrzõ személyzet munkája tette lehetõvé a náci haláltáborokban elkövetett tömeggyilkosságokat. Az e megfontolás alapján 2011-ben hozott ítélet szerint John Demjanjuk bûnsegédként részt vett 27 900 zsidó fogoly meggyilkolásában.

John Demjanjuk ügye óta az auschwitz-birkenaui láger két egykori õre ellen indult hivatalos ügyészségi eljárás a ZSt adatai alapján. A stuttgarti ügyészség egy 93 éves férfi esetét vizsgálja, aki 1941-tõl 1945-ig volt õr a haláltáborban, és jelenleg Baden-Württemberg tartományban él, a weideni ügyészség pedig egy 87 éves bajorországi illetõségû volt lágerõr ügyében folytat eljárást már tavaly augusztus óta - írta kedden a Der Tagesspiegel címû német lap.

A ZSt összesen 50 németországi személyrõl állapította meg, hogy õr volt Auschwitz-Birkenauban. A szervezetnek az a feladata, hogy összegyûjtse a náci háborús bûnök elkövetõire vonatkozó adatokat, amelyekre támaszkodva az illetékes ügyészség nyomozást indíthat, és adott esetben vádat emelhet. Kurt Schrimm, a ZSt vezetõje szerint nem valószínû, hogy mind az ötven auschwitzi õr esetébõl bírósági ügy lesz. Elõször is minden egyes személy esetében meg kell állapítani, hogy indítottak-e már eljárást ellene Németországban, és ha már egyszer megpróbálták felelõsségre vonni, akkor eleve kizárt az újabb eljárás. Az érintettek idõs kora is csökkenti annak az esélyét, hogy az ügyek eljutnak a bírósági szakaszba - mondta Kurt Schrimm a Der Tagesspiegelnek. Hozzátette: a ZSt elõzetes vizsgálatai nagyjából 3-4 hónapig tartanak, és csak ezt követõen derül ki, hogy végül hány auschwitzi lágerõr esetével foglalkozik majd az ügyészség.

John Demjanjukot öt év börtönbüntetésre ítélték, ennek végrehajtását azonban a 90 éves elítélt rossz egészségi állapota miatt felfüggesztették. A férfi tavaly márciusban meghalt.

A ZSt 1958 óta mûködik, eddig nagyjából 7500 ügyben járt el, levéltárában pedig csaknem kétmillió dokumentumot õriz.

Az auschwitz-birkenaui haláltábor volt a legnagyobb náci megsemmisítõ tábor. A megszállt Lengyelországban felépített lágerben több mint egymillió embert öltek meg, becslések szerint nagyjából minden harmadik áldozat magyar volt.

MTI
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2013. április 10. 08:48:10
A jelek szerint ragaszkodtak a véleményükhöz - repültek a fõszerkesztõk

Azonnali hatállyal felmentették kedden a Der Spiegel címû hírmagazin és internetes kiadása, a Spiegel Online fõszerkesztõit Németországban - írta a hvg.hu.

A két menesztett újságíró több mint 20 éve dolgozik a Spiegel-csoportnál.

A lap fejlesztésére vonatkozó stratégiai kérdésekben kialakult nézeteltérések miatt mentették fel a hírmagazin nyomtatott kiadásáért felelõs Georg Mascolót és a Spiegel Online-t irányító Mathias Müller von Blumencront - idézte a kiadó közlését az összefoglaló.

http://www.stop.h...k/1137712/

Nem kér az ügyészség ajánlatából a volt német államfõ

ElutasĂ­tja Christian Wulff volt nĂ©met államfõ az ellene megvesztegetĂ©s gyanĂşja miatt nyomozĂł ĂĽgyĂ©szsĂ©g ajánlatát, amely szerint pĂ©nzbĂĽntetĂ©s fejĂ©ben leállĂ­tják az eljárást – közöltĂ©k kedden a politikus ĂĽgyvĂ©dei, hangsĂşlyozva, hogy a volt szövetsĂ©gi elnök alku helyett harcol az igazáért, Ă©s tisztázni akarja magát.
http://mno.hu/kul...fo-1150783

Soros: súlyos választás elõtt áll Németország

Németországnak el kell fogadnia az euróövezeti közös kötvény bevezetését, vagy távoznia kell a közös pénzt használó uniós tagországok közösségébõl - írta Soros György a Spiegel Online német hírportálon kedden megjelent írásában.
http://hvg.hu/gaz...Nemetorsza

Egy koncentrációs tábor lakójaként ábrázolta Merkelt egy lengyel hetilap

A ZDF német televízió Anyáink és apáink címû háborús filmsorozatáról kirobbant médiavita Lengyelországban elérte eddigi mélypontját a dpa német hírügynökség jelentése szerint.

Az egyik legnépszerûbb lengyel hírmagazin - a konzervatív Uwazam RZE - címoldalán olyan fotómontázst közölt, amelyen Angela Merkel német szövetségi kancellár a koncentrációs táborok foglyainak az egyenruhájában látható a szögesdrót mögött. "Történelemhamisítás. Ahogyan a németek magukat a II. világháború áldozataiként tüntetik fel" - olvasható a képhez tartozó írás címében. A sorozat öt fiatal németrõl szól a világháború idején. Lengyelországban mindenekelõtt az váltott ki felháborodást, hogy a film antiszemitákként ábrázolja a lengyel ellenállás hõseit.
http://hvg.hu/vil...rmadat#rss
#2 | monguzking - 2013. április 10. 10:18:43
Én vélemény az hogy legjobb védekezés az támadás s civil szervezetek inditsanak nyomozást s tegyenek feljelentést az háboru utáni fogoly táborokban elkövetett tömeggyilkosságok miatt az ezért felelös zsido táborparancsnokok ellen s amerikai tábornokok ellen kik szemethunytak ez felett.Holokamuval szemben ez bizonyitott tény hogy több millionyian haltak meg.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.