Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Egyes√≠ten√©k az MNB-t √©s a PSZ√ĀF-et


√Ėsszevonn√° a korm√°ny a Magyar Nemzeti Bankot √©s a P√©nz√ľgyi Szervezetek √Āllami Fel√ľgyelet√©t a hozz√°juk tartoz√≥ feladatok egy szervezetbe t√∂m√∂r√≠t√©s√©vel - √©rtes√ľlt az Origo, amely √ļgy tudja, a jegybankn√°l m√°r kidolgozt√°k a t√∂rv√©nyjavaslat sz√∂veg√©t.

A k√©t int√©zm√©ny √∂sszevon√°sa Simor Andr√°s kor√°bbi jegybankeln√∂k t√°voz√°s√°val ker√ľlt ter√≠t√©kre. Az √∂tlet nem √ļj: kor√°bban t√∂bb alkalommal is felmer√ľlt m√°r a f√ļzi√≥, ugyanakkor a teljes integr√°ci√≥ra csak kett√Ķ, az Eur√≥pai Gazdas√°gi T√©rs√©ghez tartoz√≥ √°llamban, Csehorsz√°gban √©s Szlov√°ki√°ban van p√©lda. A lap √©rtes√ľl√©sei szerint az el√Ķk√©sz√≠t√Ķ munk√°t Nagy M√°rton, az MNB egyik √ľgyvezet√Ķ igazgat√≥ja ir√°ny√≠tja, akinek az √ļj szervezet egyik vezet√Ķjek√©nt is sz√≥ba ker√ľlt a neve.

Az MNB sajt√≥oszt√°lya az √©rtes√ľl√©sre √≠gy reag√°lt az Orig√≥nak: "A nemzetk√∂zi tapasztalatok abba az ir√°nyba mutatnak, hogy a jegybankok √©s a p√©nz√ľgyi fel√ľgyeletek √∂sszeolvaszt√°s√°val a p√©nz√ľgyi rendszer fel√ľgyelete √©s szab√°lyoz√°sa hat√©konyabb√° v√°lt." Hozz√°tett√©k azt is, hogy "figyelve √©s k√∂vetve a nemzetk√∂zi fejlem√©nyeket, a jegybank folyamatosan vizsg√°lja, hogy az alapvet√Ķ feladatai k√∂z√ľl a p√©nz√ľgyi stabilit√°s fenntart√°s√°t √©s er√Ķs√≠t√©s√©t mik√©nt tudja hat√©konyabban ell√°tni".

Az √∂sszevon√°s a Bajnai-korm√°ny idej√©n is felmer√ľlt, 2009-ben azonban a PSZ√ĀF ez ellen k√∂zlem√©nyben tiltakozott, kifejtve: "√∂n√°ll√≥, f√ľggetlen, er√Ķs √©s hat√©kony" int√©zm√©nyk√©nt m√Ľk√∂dn√©nek tov√°bb. A 2010-es v√°laszt√°sok ut√°n az √∂sszeolvaszt√°s el√Ķseg√≠thette volna Simor Andr√°s t√°voz√°s√°t, de elnapolta a k√©rd√©st a korm√°ny. 2011 december√©ben ugyanakkor el√Ķzetes konzult√°ci√≥ n√©lk√ľl az √ļj alapt√∂rv√©ny √°tmeneti rendelkez√©sei k√∂z√© ker√ľlt az √∂sszevon√°s jogi lehet√Ķs√©ge, b√°r Jos√© Manuel Barroso, az Eur√≥pai Bizotts√°g eln√∂ke is tiltakozott a m√°s jegybanki m√≥dos√≠t√°sokat is tartalmaz√≥ v√°ltoz√°sok ellen. Rog√°n Antal, a parlament gazdas√°gi bizotts√°g√°nak eln√∂ke akkor √ļgy fogalmazott, a lehet√Ķs√©ggel csak Simor Andr√°s t√°voz√°sa ut√°n √©ln√©nek.

Az Origo inform√°ci√≥i szerint nincs eld√∂ntve, mikor t√∂rt√©nne meg az √∂sszevon√°s, m√©g az is lehet, id√©n nem terjeszten√©k a parlament el√©, √©s a tervezett m√≥dja is v√°ltozhat. K√©rd√©ses Sz√°sz K√°roly sorsa is, akit kifejezetten j√≥ szakemberk√©nt tartanak sz√°mon, √©s PSZ√ĀF-eln√∂ki mand√°tuma csak 2016-ban j√°r le. Nem tudni, a l√©p√©s mik√©nt √©rinten√© az MNB f√ľggetlens√©g√©t, √©s ennek f√©ny√©ben azt sem, mik√©nt reag√°ln√° r√° az √ľgyben illet√©kes Eur√≥pai K√∂zponti Bank.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2013. Šprilis 10. 08:59:52
Egyik királyt megölik, mert nem csak ratyi, de meztelen is, a másik meg lemond. Midegy, csak cigány-zsidó legyen, ugyi?

Kroes szerint rossz hír Király lemondása
√Ėr√ľl√∂k, hogy n√©ha 100 sz√°zal√©kig egyet√©rtek Paul Krugmannal, az MNB aleln√∂k√©nek lemond√°sa sz√∂rny√Ľ felfordul√°s a gazdas√°gi korm√°nyz√°s sz√°m√°ra Magyarorsz√°gon - √≠rta a m√©dia√ľgyekben illet√©kes EU-biztos Kir√°ly J√ļlia h√©tf√Ķi lemond√°s√°val kapcsolatban a Twitteren.
http://nol.hu/kul..._lemondasa
#2 | Holdas - 2013. Šprilis 10. 09:11:18
Rossz id√Ķk j√°rnak a Kir√°lyokra .
#3 | jano - 2013. Šprilis 10. 09:28:49
Kezdetnek nem rosz, de t√°ncolni csak akkor kezdjetek ha k√©pesek vagytok kicsit hozz√°m √©s az elvbar√°taim karmai k√∂z√© utalni az elfogott igaz√°n nagy kir√°lyokat. Ig√©rj√ľk nektek hogy mire odakint ti elropj√°tok a k√°llai kett√Ķst, mi sim√°n kiszed√ľnk bel√Ķll√ľk majd minden olyan inf√≥t √©s sz√°mlasz√°mot ami a tov√°bbi c√©ljainkat seg√≠ti. :D
#4 | flamma - 2013. Šprilis 10. 10:35:03
Holdas
- 2013. √°prilis 10. 09:11:18
Rossz id√Ķk j√°rnak a Kir√°lyokra .


Holdas! Nagyon így van! Ráadásul, ha minden igaz, Király Tamást Bp Király utcai gabi-partis tette el láb alól! :)
#5 | postaimre - 2013. Šprilis 10. 10:40:34
Flamma, ez kir√°ly! s_yass

Ugye lesz itt kir√°lys√°g!
#6 | flamma - 2013. Šprilis 10. 10:47:22
Imre! s_v :D
#7 | Perje - 2013. Šprilis 10. 22:31:07
Ha jobban megn√©zn√©k, hogy melyik √©s mennyi p√©nz√ľgyi szervezet tev√©kenykedhetne a piacon, akkor nem is volna sz√ľks√©g a p√©nz√ľgyi fel√ľgyeletre. A munk√°juk eddig sem √©rt t√ļl sokat, ha m√Ľk√∂d√©s√ľk idej√©n ennyi szab√°lytalans√°g t√∂rt√©nt a bankokban. Nem kiz√°rt, hogy m√©g ez a l√°tszat-fel√ľgyelet is zavarja az idegen vezet√©s√ļ √©s tulajdon√ļ , belf√∂ld√∂n tev√©kenyked√Ķ p√©nz√ľgyi c√©geket.
Zavarosban hal√°szni legjobban ellen√Ķrz√©s n√©lk√ľl lehet.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.