Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Elmérgesedett a belviszály a moszkvai Nagyszínházban


Na ott is megy ám a kurválkodás, szopás-nyalás és szereposztás annak, aki megy különórára oligarcha bácsikhoz. Nem kis szemétdomból, szexuálisan elfajzott irányzatról írnak az orosz nyelvû lapok. Persze a színészek zöme nem kicsit kóserolt.
Bíróság elé került a moszkvai Nagyszínházon belüli viszálykodás a Szergej Filin mûvészeti igazgató elleni savas támadás következményeként.

A Bolsojt a társulat egyik vezetõ szólótáncosa, a 39 éves Nyikolaj Ciszkaridze citálta bíróság elé, azt követelve, hogy a színház vonja vissza azt a két megrovást, amelyet a Szergej Filin balettigazgató elleni január 17-i merénylet kapcsán tett szókimondó, a vezetést nyíltan bíráló nyilatkozatai miatt kapott.

A Nagyszínház igazgatója, Anatolij Ikszanov alig burkoltan azzal vádolta meg a köztudomásúlag a Filin posztjára ácsingózó Ciszkaridzét, hogy õ állt a támadás mögött, amelynek ügyében végül egy másik ünnepelt szólótáncost, Pavel Dmitricsenkót és két másik férfit, köztük egy köztörvényes bûnözõt, mint felbérelt végrehajtót tartóztattak le. Ikszanov még februárban azt mondta, hogy a Filin elleni támadás "logikus következménye volt a fõleg Ciszkaridze által teremtett túlkapásoknak"; majd sárdobálással is megvádolta a grúz születésû táncost, aki 1992 óta van a színháznál és többször összecsapott annak vezetésével.

Ciszkaridze azt mondta egy BBC-interjúban, hogy a támadás valódi célpontja õ volt, amennyiben a színház vezetése azt ürügyként használja fel egy ellene irányuló boszorkányüldözéshez. Az orosz kultúra egyik fõ kirakatában, a Nagyszínházban uralkodó légkörrõl azt mondta, hogy az hasonlít az 1937-esre, a gyilkos sztálini tisztogatások tetõpontjának idejére.

Felszólította az orosz kormányt, hogy menessze a Bolsoj teljes vezetését, és felajánlkozott a balett-társulat mûvészi igazgatójának. Nyilatkozatai miatt Ciszkaridze eddig két írásbeli figyelmeztetésben részesült az igazgatóság részérõl - egyik alkalommal azért, mert úgymond a sajtóosztály engedélye nélkül adott interjút -, márpedig egy harmadik "fegyelmi" már akár elbocsátással is járhat.

A balett-táncos szerint a színház vezetése el akarja távolítani õt a világhírû teátrumból, Oroszország egyik legjelentõsebb kulturális intézményétõl. A keddi bírósági meghallgatáson - melyet pénteken újabb követ - Ciszkaridze ügyvédje kijelentette, hogy nincs alapja a táncos elleni fegyelmi eljárásnak.

A színház jogi képviselõi felajánlották a peren kívüli megegyezést arra az esetre, ha a táncos visszavonja a Bolsoj elleni minden keresetét. A balettcsillag ügyvédje azt mondta, hogy erre csak akkor hajlandók, ha a színház is érvényteleníti a két megrovást.

Link

Hozzászólások


#1 | Holdas - 2013. április 10. 14:05:03
Alföldi elköltözött ?
#2 | Kore - 2013. április 10. 14:16:55
Holdas, az balettozni még nem is tanult meg! s_kukk
#3 | Kedvesi - 2013. április 10. 14:31:22
Ott is nyüzsögnek a zsidók a színházban? Azok ilyen betegesek.
#4 | Holdas - 2013. április 10. 14:36:06
De megtanulhatott .Jó magam a balettozást semmi be nem nézzem . Talán azért mert abban az idõben,minden évben karácsonykor ment a Diótörõ balett a MTV-ben.
#5 | apacuka11 - 2013. április 10. 15:28:45
Dugovics Titusz zászlórúdja kellene mindennik ánuszába...!
#6 | Perje - 2013. április 10. 15:35:51
Innen indult most hódító útjára az ellenfél kisavazása, a nagy kisavazó show. Ettõl fél Lézer is.
A híres táncosok között talán az állandó gyakorlások, próbák miatt van néhány kimelegedett. Közéjük tartozott a legnagyobb, Nurejev is.

Azért ha az ember egyszer lát kint egy orosz balett elõadást, azt egy darabig nem felejti el. Tõlük kerülnek a legprofibb táncosok. Még Amerikából is ide, az itteni intézetekbe járnak tanulni a fiatalok. Ez a mozgáskutúra meglátszik a tornászaikon, jégtáncosaikon. Két tormász közül már a kar ill. kéztattás alapján ki lehet találni, melyik az orosz sportoló.
#7 | torokgyik - 2013. április 10. 16:23:04
Részletek egy szovjet partizán naplójából:
1. nap: Délig tartó kemény harcok után sikerült elfoglalnunk a kiserdõt a fasisztáktól.
2.nap: A fasiszták egész napos ádáz harc után visszafoglalták a kiserdõt.
3.nap: Erõnket nem kímélve ma kivertük a betolakodó fasisztákat, újra miénk a kiserdõ!
4.nap: A gaz fasiszták kegyetlen harcokban visszafoglalták a kiserdõ élét.
5. nap: Ma kijött a csõsz, és mindenkit elzavart a pics@'ba!
#8 | postaimre - 2013. április 14. 10:42:16
Perje, ezt olvastad? A mûvésznõ kitálal.
http://www.utro.r...7501.shtml
#9 | Perje - 2013. április 14. 12:46:16
Imre! Most már igen. Megdöbbentõ. Olyan ez, mint ami náluk a szépségkirálynõ választás körül zajlik.
#10 | postaimre - 2013. április 14. 12:55:57
Perje a cikket is azért tettem ki, mert elõbb az interjút olvstam, csak aztán nem leltem. Most megvan és biza nem kis mocsok ez az egész zombitelep, csak van aki még kételkedik.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.