Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Plagizált, de marad a francia fõrabbi


Elismerte, hogy plagizált, de nem mond le Franciaország országos fõrabbija.
A hatvanĂ©ves Gilles Bernheim azt mondta a The New York Times szerint, hogy nem követett el hibát munkakörĂ©ben. A távozás pedig „hiĂşság Ă©s dezertálás” lenne rĂ©szĂ©rõl.

A rabbi elõször tagadta a plágiumot, majd elismerte, Ă©s bocsánatot kĂ©rt Jean-Francois Liotard özvegyĂ©tõl. Bernheim az 1998-ban elhunyt filozĂłfus egy interjĂşjábĂłl (ahogy más szerzõktõl is) vett rĂ©szleteket Ă©pĂ­tett be „Negyven zsidĂł meditáciĂł” cĂ­mĂ» könyvĂ©be. Az kĂĽlönösen bizarr, hogy a szellemi tulajdon lopása miatt azt a diákot teszi felelõssĂ©, akit felfogadott, hogy helyette Ă­rja meg a könyvet. Csak annyiban hibáztatta magát, hogy nem nĂ©zett a „bĂ©rtollnok” körmĂ©re. Idõközben egy francia honlap kiderĂ­tette, hogy a fõrabbi szakaszokat másolt ki egy katolikus papnak a melegházasság ellen Ă­rott filozĂłfiai cikkĂ©bõl is.

Berheimet hét évre választotta 2008-ban a franciaországi izraeliták (600 ezer fõ) központi képviselete.
Link

Hozzászólások


#1 | kincses - 2013. április 10. 20:50:18
Ezeket ha leköpöd, azt mondja, hogy esik az esõ:|
#2 | Perje - 2013. április 10. 21:42:52
Másolt még a" legnagyobbaktól", Vizel Ellitõl is. Az összetákolt esszé annyira jól sikerülhetett, hogy decemberben még a régi pópa is idézett belõle. Õ is tudta, milyen " irodalmat" kell leemelni a polcról . Bizonyára egy vidám vasárnapi misét tartott a Vat i- canban.(cikk utolsó bek.)
http://www.timeso...o-stay-on/
#3 | GERRY - 2013. április 10. 22:02:46
"... akit felfogadott, hogy helyette írja meg a könyvet" - nahát akkor. Nem is plagizált.

A kapufa a hibás. Az a hülye akác, az... (Hofi)
#4 | atya - 2013. április 10. 22:59:33
Tipikus zsidó mentalitás. Lopott, de nem érdekli. Az se számít neki, hogy lebukott.
Hölgyeim, uraim, íme a ZSIDÓ.
#5 | Perje - 2013. április 11. 10:10:09
Ilyenek ezek. Csalással szerzett diploma, semmi önérzet, tiszesség, csak a felsõbbrendûségi tudat és az iszonyatosan nagy háttér támogatás.
#6 | postaimre - 2013. április 11. 21:46:35
Plagizálás miatt lemondott a franciaországi fõrabbi


Gilles Bernheim kedden még azt közölte, hogy nem hajlandó lemondani, mára azonban megváltoztatta álláspontját, mély sajnálatát fejezte ki, és elismerte, hogy erkölcsi vétséget követett el. Helyét ideiglenes jelleggel két másik rabbi fogja betölteni.

Lemondásra kényszerült csütörtökön a franciaországi fõrabbi, miután kiderült, hogy több esetben is plagizált, és nincs meg az az egyetemi végzettsége sem, amelyet magának tulajdonított.

A Nyugat-Európában legnagyobbnak számító, 600 ezres francia zsidó közösséget az utóbbi napokban megrázó botrány miatt sürgõsen összehívták a konzisztóriumot, a közösség vezetõ testületét, amely azonnali hatállyal elfogadta Gilles Bernheim lemondását. Helyét ideiglenes jelleggel két másik rabbi fogja betölteni.

Bernheimet egy akadémikus leplezte le, aki a plagizálások gyanújának jár utána. Néhány hete megállapította, hogy a fõrabbi 2011-ben kiadott, Negyven zsidó elmélkedés címû könyvének több része más szerzõtõl - az egykori francia posztmodernista filozófus Jean-Francois Lyotard-tól - származik.

Ugyancsak mástól emelte át egy az azonos nemûek házasságáról és gyermekvállalásáról szóló értekezése részleteit (értekezésében az azonos nemûek házasodása ellen érvelt). Ebbõl a szövegbõl XVI. Benedek pápa is idézett tavaly karácsonyi üzenetében.

A 2008-ban fõrabbivá választott Bernheim már bevallotta, hogy "másolt, amit egyesek plágiumnak is nevezhetnek". Mély sajnálatát fejezte ki, és elismerte, hogy erkölcsi vétséget követett el.

A 60 éves Bernheim - a rá nehezedõ nyomás ellenére - kedden még azt közölte, hogy nem hajlandó lemondani; a modern ortodox rabbi kijelentette, hogy ezt "dezertálásnak" tekintené. A Negyven zsidó elmélkedés címû könyve kapcsán a plagizálás ügyében korábban nem ismerte el vétkét, egy olyan diákkutatóra hárította a felelõsséget, akit - mint mondta, elfoglaltsága miatt - felbérelt, hogy segítsen neki a könyv megírásában.

Kiderült róla ugyanakkor az is, hogy állításával ellentétben nem tette le filozófiából a legmagasabb szintû franciaországi tanári versenyvizsgát.

http://www.hirado...abbi_.aspx

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.