Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Luxemburg feladja a banktitkot


M√°r most f√Ķhet a fej√ľk azoknak az eur√≥pai uni√≥s √°llampolg√°rok, akik megtakar√≠t√°saikat luxemburgi bankokban helyezt√©k el. 2015-t√Ķl ugyanis nem vonatkozik r√°juk a vagyonokat diszkr√©t hom√°lyba fed√Ķ banktitok – ezt jelentette be a Luxemburg minisztereln√∂ke.


Luxemburg l√©p√©s√©vel Ausztria marad az egyetlen uni√≥s tag√°llam, amely tov√°bbra is fenntartja a banktitkot, azaz a ter√ľlet√©n fekv√Ķ bankokban elhelyezett p√©nzekr√Ķl nem szolg√°ltat inform√°ci√≥t az Eur√≥pai Uni√≥n bel√ľl. Luxemburg d√∂nt√©s√©ben nagy szerepet j√°tszott N√©metorsz√°g √©s az Eur√≥pai Bizotts√°g lobbija, illetve a francia p√©nz√ľgyminiszter, Jerome Cahuzac lemond√°sa. Mint ismeretes, Cahuzac ellen nyomoz√°st ind√≠tottak csal√°s√©rt, miut√°n bevallotta, hogy val√≥tlant √°ll√≠tott, amikor letagadta, hogy sv√°jci banksz√°ml√°i lenn√©nek.

Nagyobb vesztes√©g n√©lk√ľl bevezethetj√ľk az inform√°ci√≥ automatikus cser√©j√©t 2015. janu√°r 1-t√Ķl – jelentette ki Jean-Claude Juncker a luxemburgi parlament el√Ķtti besz√©d√©ben. Hozz√°tette: a glob√°lis mozgalmat k√∂vetik, nem pedig n√©met nyom√°sra adjuk be a derekunkat. E d√∂nt√©ssel az orsz√°g azt az √©vtizedek √≥ta tart√≥ banktitkot sz√°molja fel, amely nem kis m√©rt√©kben j√°rult hozz√°, hogy az √°llam m√°ra Eur√≥pai egyik legnagyobb p√©nz√ľgyi k√∂zpontj√°v√° v√°ljon √©s polg√°rai az egy f√Ķre es√Ķ j√∂vedelem tekintet√©ben a r√©gi√≥ legtehet√Ķsebbjei legyenek. Luxemburgban egy√©bk√©nt a bankszektor mintegy 22-szerese, a bankbet√©tek nagys√°ga pedig k√∂zel t√≠zszerese a brutt√≥ hazai √∂sszterm√©knek (GDP). L√©v√©n, hogy Ciprus hasonl√≥an m√©retes kitetts√©ge miatt k√©nyszer√ľlt ment√Ķcsomagra, Luxemburg eset√©ben is megkongatt√°k a v√©szharangot.

Az EU 25 tag√°llam √©s az Egyes√ľlt √Āllamok is szeretne hasonl√≥ inform√°ci√≥cser√©t, valamint N√©metorsz√°g, Franciaorsz√°g, Anglia, Olaszorsz√°g √©s Spanyolorsz√°g arr√≥l is megegyezett, hogy az ad√≥elker√ľl√©sek elleni harc ter√ľlet√©n is m√©ly√≠tik egy√ľttm√Ľk√∂d√©s√ľket.

Igaz√°n nagy l√©p√©s ez Luxemburg sz√°m√°ra √©s ki√©rdemli a tisztelet√ľnket – jelentette ki Wolfgang Schauble n√©met p√©nz√ľgyminiszter a S√ľddeutsche Zeitung napilapnak. Az Eur√≥pai Bizotts√°g szint√©n √ľdv√∂z√∂lte a luxemburgi bejelent√©st √©s k√∂z√∂lte, hogy Ausztri√°val m√©g zajlanak a t√°rgyal√°sok, hogy meggy√Ķzz√©k az utols√≥ √°llamot is, hogy csatlakozzon az EU-hoz az ad√≥elker√ľl√©s elleni harcban.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2013. Šprilis 12. 08:39:11
Jön Svájc is!

Hidegzuhany Ciprusnak: az aranytartalék következhet

Ciprust sokkolt√°k a bankbet√©tek egy r√©sz√©t megsarcol√≥ ment√Ķcsomag szigor√ļ felt√©telei. √ögy t√Ľnik azonban, hogy ez m√©g csak a kezdet volt. Egy kisziv√°rgott anyag szerint a kedvezm√©nyes k√∂lcs√∂n√∂ket biztos√≠t√≥ hitelez√Ķk most azt mondj√°k, hogy az orsz√°gnak tov√°bbi 6 milli√°rd eur√≥t kell el√Ķteremtenie.

Az AP h√≠r√ľgyn√∂ks√©g birtok√°ba ker√ľlt tervezet szerint 17-r√Ķl 23 milli√°rd eur√≥ra ugrott az az √∂sszeg, amire sz√ľks√©g van Ciprus megment√©s√©hez. A nemzetk√∂zi hitelez√Ķk ennek csak kisebbik r√©sz√©t, t√≠zmilli√°rd eur√≥t adnak, mik√∂zben Ciprusnak a kor√°bbi 7 milli√°rd helyett 13-at kell el√Ķteremtenie. Emiatt felmer√ľlt, hogy - az eur√≥z√≥n√°ban els√Ķk√©nt - Ciprus aranytartal√©ka egy r√©sz√©nek elad√°s√°ra k√©nyszer√ľlhet.

A hidegzuhanyk√©nt √©rkez√Ķ h√≠rt az √ļgynevezett trojka, a hiteleket ny√ļjt√≥ IMF, Eur√≥pai Bizotts√°g √©s Eur√≥pai K√∂zponti Bank elemz√©se tartalmazza, amely jelent√Ķs m√©rt√©kben m√≥dos√≠totta Ciprus kiment√©s√©nek k√∂lts√©geit. A jelent√©sben - √ļgymond az orsz√°g gazdas√°gi kil√°t√°sait is figyelembe v√©ve - √ļjrasz√°molt√°k a ciprusi bankszektor √ļjrat√Ķk√©s√≠t√©s√©nek k√∂lts√©geit.

A Ciprusi K√∂zponti Bank k√∂z√∂lte, hogy egyel√Ķre nem tervezi az aranytartal√©k egy r√©sz√©nek elad√°s√°t, h√≠rad√°sok azonban arr√≥l sz√≥lnak, hogy 400 milli√≥ eur√≥nyi √©rt√©kben adhatnak el aranyat.

Cipruson emellett ad√≥emel√©sek, k√∂zalkalmazotti elbocs√°t√°sok √©s az √°llami v√°llalatok r√©szleges privatiz√°ci√≥ja v√°rhat√≥. A 100 ezer eur√≥n√°l nagyobb bankbet√©tekkel rendelkez√Ķk arra sz√°m√≠thatnak, hogy a kor√°bban megszell√Ķztetett 60%-n√°l is t√∂bbet vesz√≠tenek el bet√©tjeikb√Ķl.

√ögy t√Ľnik, a hiteleket a gyakorlatban ny√ļjt√≥ √©szak-eur√≥pai orsz√°goknak kezd eleg√ľk lenni a d√©li orsz√°gok megment√©s√©b√Ķl, ez√©rt szigor√ļbb felt√©teleket szabnak. Mindez int√Ķ jel lehet Spanyolorsz√°gnak √©s Szlov√©ni√°nak - az eur√≥z√≥na k√©t, vesz√©lyeztetettnek mondott gazdas√°g√°nak.

Ciprus sz√°m√°ra m√°r √≠gy is sokkol√≥ak voltak a felt√©telek, de most gyakorlatilag azt k√∂vetelik t√Ķle, hogy √©vi gazdas√°gi teljes√≠tm√©nye 75 sz√°zal√©k√°t ford√≠tsa a bankrendszer helyre√°ll√≠t√°s√°ra. Becsl√©sek szerint a GDP az id√©n t√∂bb, mint 8,5 sz√°zal√©kkal esik vissza √©s a progn√≥zis szerint k√©t √©v m√ļlva mutat majd pozit√≠v n√∂veked√©si eredm√©nyt a ciprusi gazdas√°g.

A ment√Ķcsomag r√©szleteir√Ķl p√©nteken, Dublinban t√°rgyalnak az eur√≥z√≥na p√©nz√ľgyminiszterei.
Szvetnik Endre (London)
http://inforadio....hir-556482

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.