Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Fegyelmi vizsgálat: lelkészi hivatalát is elvesztheti Hegedûs Lóránt


Akár a lelkészi hivatástól is eltilthatják ifjabb Hegedûs Lórántot, aki a Zsidó Világszövetség magyarországi ülésének idejére anticionista tüntetést szervezett.

Öt éve az egyházi bíróság lényegében Hegedûs pártjára állva megszüntette azt az eljárást a lelkész ellen, amely a holokauszttagadó történész, David Irving fellépése miatt indult. Az egyházi bíróság akkor a panaszosokat, Bölcskei Gusztáv püspököt és Nagy Sándor fõgondnokot kötelezte 345 ezer forint eljárási költség megfizetésére.

Fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett ifjabb Hegedûs Lóránt ellen az illetékes egyházmegyénél a 27 egyházmegye espereseibõl és gondnokaiból álló országos értekezlet - írja a pénteki Magyar Nemzet.

A lapnak Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyházi Zsinat lelkészi elnöke ostoba, kártékony és elfogadhatatlan magatartásnak nevezte, hogy a budapesti Szabadság téri lelkipásztor a Zsidó Világszövetség magyarországi ülésének idejére anticionista tüntetést szervezett.

A napokban közzétett felhívásában többek között azt követelését fogalmazta meg a Világkongresszussal szemben, hogy "ítélje el az 1919-es és az 1945 utáni judeobolsevik keresztény- és magyarellenes terrort, annak zsidó vezetõit, többek között: Kun Bélát, Szamuelyt, az egész népbiztosi söpredéket, Péter Gábort, Rákosit, Gerõt, Farkast, Révait, az Andrássy út 60 verõlegényeit".

Az elnök jelezte, hogy az országos értekezlet nyilatkozatban ítélte el a történteket és fegyelmi vizsgálat megindítására kérte az illetékes egyházmegyét. A lehetséges szankciók a megintéstõl a lelkészi hivatástól való eltiltásig, vagyis a palástvesztésig terjedhetnek - derül ki a cikkbõl.

MTI / Magyar Nemzet / hvg.hu

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2013. április 12. 08:40:42
Ejnye LĂłri!

Ifjabb HegedĂ»s ‘anticionista’ tĂĽntetĂ©st hirdet

ĂŤrta: nol.hu - 2013-04-10 Rovat: HĂ­rek - lapszemle

Ifjabb HegedĂ»s Loránt szĂ©lsõjobboldali református lelkĂ©sz korábban a MIÉP parlamenti kĂ©pviselõje volt, majd jobbikos rendezvĂ©nyeken tĂ»nt fel. FelhĂ­vását, amelyben tudatja, hogy „antibolsevista Ă©s anticionista nĂ©pgyĂ»lĂ©sre hĂ­vom minden keresztĂ©ny magyar testvĂ©remet”, az egyik kĂĽlföldrõl mĂ»ködtetett, náci-nyilas szellemisĂ©gĂ» portál tette közzĂ©.

A demonstráció a Szabadság téri Hazatérés Templománál lesz május 4-én, azon a napon, amikor a Zsidó Világkongresszus közgyûlése kezdõdik Budapesten. Nemrégiben hivatalosan megerõsítették, hogy a közgyûlésen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz.

Ifjabb HegedĂ»s azt követeli a világkongresszustĂłl, hogy „Ă­tĂ©lje el az 1919-es Ă©s az 1945 utáni judeobolsevik keresztyĂ©n- Ă©s magyarellenes terrort, annak zsidĂł vezetõit”.

http://www.szomba...est-hirdet


Az ‘anticionista’ tĂĽntetĂ©s betiltását kĂ©rik a református vezetõk

ĂŤrta: nol.hu - 2013-04-11 Rovat: HĂ­rek - lapszemle
A református egyház vezetõi az ifj. HegedĂ»s Loránt lelkĂ©sz által meghirdetett „anticionista” tĂĽntetĂ©s betiltását kĂ©rik a hatĂłságoktĂłl. A Magyarországi Református Egyház elnöksĂ©gĂ©nek közlemĂ©nye hangsĂşlyozza, hogy a lelkĂ©sz felhĂ­vása Ă©s akciĂłja ellentĂ©tes a zsinat állásfoglalásaival.

Bölcskei Gusztáv református pĂĽspök, a zsinat lelkĂ©szi elnöke nyitotta meg Budapesten az országos esperes-gondnoki Ă©rtekezletet, amelyen a 27 református egyházmegye elnöksĂ©gei Ă©s a nĂ©gy egyházkerĂĽlet pĂĽspökei, fõgondnokai vettek rĂ©szt – tudatja a református egyház elnöksĂ©gĂ©nek szerkesztõsĂ©gĂĽnkhöz eljuttatott közlemĂ©nye.

Az Ă©rtekezlet „a jelenlĂ©võk elbeszĂ©lĂ©sei Ă©s a közelmĂşlt közĂ©leti fejlemĂ©nyei alapján” idõszerĂ»nek találta az Egyházak Világtanácsa 1948. Ă©vi alakulĂł nagygyĂ»lĂ©se tĂ©máját: a világ zĂ»rzavara Ă©s Isten rendje. „Ez a zĂ»rzavar kiabál körĂĽlöttĂĽnk ma is” olvashatĂł a közlemĂ©nyben.

A zûrzavar jelent meg az elmúlt napok vandál temetõrongálásaiban, Csengerben és Füzesgyarmaton is.

Az esperes-gondnoki Ă©rtekezlet ugyanakkor a világ zĂ»rzavarát mutatĂł jelensĂ©gnek tartja az ifj. HegedĂ»s Loránt Szabadság tĂ©ri református lelkĂ©sz által kiadott, anticionista tĂĽntetĂ©sre hĂ­vĂł nyilatkozatot is. A Magyarországi Református Egyház zsinata – emlĂ©keztet a közlemĂ©ny – már többször Ă©s világosan kiadott állásfoglalásaival ez a nyilatkozat, a meghirdetett akciĂł mereven ellentĂ©tes. Az Ă©rtekezlet az egyház Ă©s az ország egĂ©sze szempontjábĂłl nyugtalanĂ­tĂłnak Ă©s károsnak tartja ezt a jelensĂ©get.

A jelenlevõ érintettek egyetértésével, az esperes-gondnoki értekezlet kérte a lelkipásztor ügyeiben illetékes Budapest-Északi Református Egyházmegyét, hogy tûzze napirendre ennek az esetnek a megtárgyalását.

A teljes cikk itt olvashatĂł.
SzkĂ­ta motorosok: csak azĂ©rt is “Adj gázt”

ĂŤrta: Szombat - 2013-04-11 Rovat: HĂ­rek - lapszemle

Honlapján jelentette be a szkĂ­ta motorosok nevĂ» szervezet, hogy a rendõrsĂ©gi tiltással dacolva felvonulnak a Holokauszt emlĂ©knapjára szervezett motoros tĂĽntetĂ©sen – nem mint tĂĽntetõk, hanem mint egyszerĂ» közlekedõk. UtĂłbbit nem lehet betiltani ugyanis.

A szervezõk szerint…

…”ideje vĂ©get vetni a hazánkban Ă©lõ, Ă©lõsködõ cigány Ă©s zsidĂł közössĂ©gek központi támogatásának. Ez az az indok, amiĂ©rt a SzkĂ­ta Motoros Kör rĂ©szt fog venni az Adj Gázt! rendezvĂ©nyen, akkor is, ha azt Orbán Viktor diktatĂłrikus mĂłdszerekkel betiltotta!”
TASZ: a rendõrség nem tilthat be egy korábban tudomásul vett felvonulást

ĂŤrta: MTI - 2013-04-10 Rovat: HĂ­rek - lapszemle

Budapest, 2013. április 9., kedd (MTI) – A Társaság a SzabadságjogokĂ©rt (TASZ) szerint nincs törvĂ©nyes lehetõsĂ©ge a rendõrsĂ©gnek, ha egyszer már tudomásul vette, utĂłlag betiltani a Nemzeti ÉrzelmĂ» Motorosok egyesĂĽletĂ©nek Adj gázt! szlogenĂ» felvonulását. MeggyõzõdĂ©sĂĽk szerint “a miniszterelnöki ukázon alapulĂł utĂłlagos tiltás (…) nemcsak törvĂ©nytelen, hanem a legkevĂ©sbĂ© hatĂ©kony válasz is a provokáciĂłra”. A felvonulást a holokauszt áldozataira emlĂ©kezõ Élet menetĂ©vel azonos napra szervezte az egyesĂĽlet.

Mint a TASZ a keddi, MTI-hez eljuttatott közlemĂ©nyĂ©ben Ă­rta, “a miniszterelnök Ă©s a belĂĽgyminiszter Ă­gĂ©rhet bármit, de egy jogállamban elfogadhatatlan, hogy a kormány Ă­zlĂ©sĂ©tõl fĂĽggjön egy rendezvĂ©ny megtartása. Annál fontosabb, hogy a rendõrsĂ©g Ă©rvĂ©nyt szerezzen a törvĂ©nynek, megvĂ©dje az állampolgárokat a provokáciĂłtĂłl, Ă©s ha a felvonulás törvĂ©nytelennĂ©, jogsĂ©rtõvĂ© válik, akkor azt feloszlassa”.
KiemeltĂ©k, “a törvĂ©ny a bĂ©kĂ©s gyĂĽlekezĂ©st vĂ©di, Ă©s a rendõrsĂ©g felelõssĂ©ge abban áll, hogy akkor lĂ©pjen fel határozottan, amikor egy rendezvĂ©ny jogsĂ©rtõvĂ© válik”.
Rámutattak: “törvĂ©nytelennĂ© válik a rendezvĂ©ny, ha annak cĂ©lja egy sĂ©rĂĽlĂ©keny kisebbsĂ©g rákĂ©nyszerĂ­tĂ©se arra, hogy az ellenĂĽk irányulĂł vĂ©lemĂ©nyt meghallgassák”. Ăšgy fogalmaztak, a holokauszt áldozataira emlĂ©kezõ Élet menetĂ©vel egy napra szervezett, provokatĂ­v elnevezĂ©sĂ» Adj gázt! szlogenĂ» motoros felvonulás egy mĂ»ködõ zsinagĂłga környĂ©kĂ©n, Ă©s az ott tartĂłzkodĂł állampolgárokkal szembeni megfĂ©lemlĂ­tõ, kirekesztõ, gyĂ»löletre uszĂ­tĂł cselekmĂ©nyek megvalĂłsĂ­tása is törvĂ©nytelennĂ© tennĂ© a rendezvĂ©nyt.
A TASZ álláspontja szerint a gyülekezési jog csak a békés, széles értelemben vett politikai véleménynyilvánítást védi, így azok a rendezvények, amelyek nem békések vagy amelyek célja nem politikai vélemény közös kinyilvánítása, nem tartoznak a gyülekezési jog körébe.
HozzátettĂ©k: a gyĂĽlekezĂ©si jog nem terjed ki a zaklatĂł jellegĂ» felvonulásokra Ă©s mások megfĂ©lemlĂ­tĂ©sĂ©re, mert az ilyen jellegĂ» rendezvĂ©nyek nem bĂ©kĂ©sek, valamint nem terjed ki a sport Ă©s kulturális rendezvĂ©nyekre sem, mert azok nem minõsĂĽlnek politikai vĂ©lemĂ©nynyilvánĂ­tásnak. A törvĂ©ny kimondja, “ha a rendezvĂ©ny rĂ©sztvevõinek magatartása a rendezvĂ©ny törvĂ©nyessĂ©gĂ©t veszĂ©lyezteti, Ă©s a rend máskĂ©nt nem állĂ­thatĂł helyre, a szervezõ köteles a rendezvĂ©nyt feloszlatni” – Ă­rták.
Orbán Viktor kormányfõ hétfõn arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az Élet menete április 21-re meghirdetett napján ne lehessen olyan típusú politikai természetû rendezvényeket tartani, amelyek sérthetnék a felvonulók emberi méltóságát. A Belügyminisztérium közlése szerint a Budapesti Rendõr-fõkapitányság a jogszabályi lehetõségek teljes igénybevételével tiltani fogja a Nemzeti Érzelmû Motorosok egyesülete által tervezett felvonulást.
A miniszterelnök a parlamentben – Steiner Pál szocialista kĂ©pviselõ felszĂłlalására reagálva – arrĂłl is beszĂ©lt, minden eszközzel biztosĂ­tani fogják az Élet menetĂ©n rĂ©szt vevõk testi Ă©psĂ©gĂ©t, háborĂ­tatlan emlĂ©kezĂ©sĂ©t Ă©s emberi mĂ©ltĂłságát. Közölte, egyetĂ©rt a kĂ©pviselõvel abban, hogy nemcsak Ă­zlĂ©stelen, hanem mĂ©lyen bántĂł, az alkotmány szellemĂ©vel is ellentĂ©tes minden olyan kĂ­sĂ©rlet, amely az emberi mĂ©ltĂłságot sĂ©rtve egyes nĂ©pcsoportok mĂ©ltĂłságát, törtĂ©nelmĂ©t Ă©s önĂ©rzetĂ©t figyelmen kĂ­vĂĽl hagyja, sõt szándĂ©kosan megsĂ©rti.
A Nemzeti Érzelmû Motorosok egyesületének megmozdulását elítélte többek között a Fidesz-frakció, az LMP, a Demokratikus Koalíció, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Raoul Wallenberg Egyesület és az Élet Menete Alapítvány.
A hvg.hu kedden – a motoros egyesĂĽlet vezetõjĂ©nek közlĂ©se alapján – azt Ă­rta, hogy hĂ©tfõn rendõr kĂ©zbesĂ­tette a tiltásrĂłl szĂłlĂł határozatot, amely mĂ©g aznap este felkerĂĽlt a szervezet honlapjára. Jeszenszky Sándor arrĂłl is beszámolt, hogy a rendõrsĂ©g közlĂ©se szerint fellebbezĂ©snek a határozat ellen nincs helye, bár felĂĽlvizsgálat három napon belĂĽl kĂ©rhetõ a bĂ­rĂłságon.
Az Országos Rendõr-fõkapitányság sajtóügyelete az MTI kérdésére kedd este megerõsítette, hogy megtiltották a felvonulást.
#2 | kincses - 2013. április 12. 09:13:05
Miért verik a port? Mit takarnak vajon ezzel? És miért nem számít a magyarok érzékenysége? Ki van Magyarországon otthon? Hm...
#3 | szekely L - 2013. április 12. 09:52:43
Erdélyben is, egy kis semmirekellõ bértollnok botránkoztatja a közvéleményt Marosvásárhelyen. Feljelentett egy lelkészt aki a facebookon megosztotta Izrael népe, a felsõbbrendû zsidóság videót, megpróbálta felnyitni az emberek szemét. Legtöbbje már torkig van ezzel nõvel. http://manna.ro/v...04-04.html
A bihari református egyházmegye válasza a feljelentésére:
http://erdely.ma/...ilatkozata
#4 | Gutai Zub - 2013. április 12. 11:01:59
"....A Mester Ă­gy szĂłlt:
- A szavak helyes használatának helyreállítása. ......Minden ezen múlik."

kun bélák, szamuelyk, rákosik, közönséges tömeggyilkosok voltak. Felekezeti hovatartozás nélkül, minden embernek joga, sõt kötelessége felemelni a szavát az ilyen szörnyetegek ellen.
Ha ez a cselekedet anticionista tüntetés, akkor mi a "cionista" szó vagy fogalom jelentése?
#5 | Holdas - 2013. április 12. 11:12:10
Ezeknek ez a mániájuk kirúgni, elveni,visszavoni ,kitûntetni meg nem is . Ajaj itt a baj már nem kicsi.És abban a hittben élnek hogy akkor valami meg fog változni.De hogy fog mig az emberek tudják ki kicsoda addig nem nem 1919 van .Itt a zsidók már csak egyet tehetnek felûlnek 6.20 gyorsvonatra
#6 | Perje - 2013. április 12. 13:54:35
Még szerencse, hogy bele nem veszik a tákolmányba, hogy a cionizmus elleni tüntetetni , szájat kinyitni nem lehet. Bár csak idõ kérdése, ahogy haladunk a látszat demokrácia felé. Milyen különös, hogy a hitgyüli politizálásába, tevékenységébe nem szól bele az állam sem . Az egyházfõ pedig maga a prédikátor. Fölötte már itthon senki sincs. Azt tesz, amit akar.
Egyre világosabbá kezd válni, hogy ki prancsol igazán az országban. Ha egy zsidóknak nem tetszõ rendezvény ellen ájvékolni kezdenek az izraeli újságok, másnap már be is van tiltva a rendezvény. Most is ez történt. Tegnap linkeltem be a kinti nemtetszésrõl szóló cikket, ma itt az eredmény, a rendezvény betiltásáról szóló hír..
#7 | Vizilo - 2013. április 12. 14:42:59
Ez logikus Mazsihisz orszagban, sajnos mar reg nem Magyarorszag !!
#8 | Perje - 2013. április 13. 13:44:45
Megdicsérték a zsidók Bölcskeit, mert elítélte a saját lelkészét. http://www.mazsih...-6050.html

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.