Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Vietnamban elítéltek egy hivatalnokot, aki jogtalanul lépett fel egy földkisajátítási ügyben


Vietnam, Haiphong - Korábban ugyancsak börtönbüntetést kapott az a gazdálkodó is, aki házilagos készítésû fegyverekkel próbálta védeni földjét.

2 Ă©s fĂ©l Ă©v börtönt kapott egy állami tisztviselõ, aki önkĂ©nyesen intĂ©zkedett egy földkisajátĂ­tási ĂĽgyben. Vietnamban a föld állami tulajdon, a parasztok csak mĂ»velĂ©si jogot kapnak, ami bármikor visszavonhatĂł Ă©s csak magasabb bĂ©rleti dĂ­j ellenĂ©ben szerezhetõ vissza. Ebbõl naponta vannak konfliktusok a vietnami falvakban, ahol egyre több az ingatlan spekuláciĂł Ă©s a parasztokat megfelelõ kártĂ©rĂ­tĂ©s nĂ©lkĂĽl kergetik el földjĂĽkrõl. Nguyen Van Khanh megyei fõhivatalnok, vĂ©lhetõen nĂ©pi kĂ©szpĂ©nz ellenĂ©ben, elrendelte Doan Van Vuon gazdálkodĂł földjĂ©nek kisajátĂ­tását. A farmer elõször szĂłban tiltakozott, de a hivatal hajthatatlan volt Ă©s kikĂĽldte a vĂ©grehajtĂłkat. Ekkor olyasmi törtĂ©nt, amire mĂ©g nem volt pĂ©lda. Doan Van Vuon fivĂ©rĂ©vel Ă©s kĂ©t másik családtagjával egyĂĽtt házilagos robbanĂłszerkezetet Ă©s lõfegyvereket kĂ©szĂ­tett Ă©s ezekkel „fogadta” a földfoglalásra kivezĂ©nyelt hatĂłsági embereket. VĂ©gĂĽl is a fegyvereket nem használták, csak megfenyegettĂ©k a hivatalos szemĂ©lyeket. A bátor gazdálkodĂłt Ă©s rokonait bĂ­rĂłság elĂ© állĂ­tották Ă©s Doan Van Vuon öt Ă©vet kapott. A pert Ăłriási Ă©rdeklõdĂ©s Ă©s a vádlott iránti rokonszenv kĂ­sĂ©rte. A hatĂłságok is Ă©reztĂ©k, nĂ©pszerĂ»tlen dolog egy szinte nĂ©pmesei hõssĂ© emelkedett figurát elĂ­tĂ©lni. EzĂ©rt leváltották Ă©s bĂ­rĂłság elĂ© állĂ­tották a szabálytalankodĂł fõhivatalnokot is, igaz õ csak fele akkora idõtartamĂş bĂĽntetĂ©st kapott. (BBC)
Link

Hozzászólások


#1 | keepfargo - 2013. április 12. 15:11:36
Civil engedetlenseg a sved neve az ilyen viselkedesnek/akcionak. Ha egy vietnami ilyesmire szanja el magat, annak nyomos oka van. Peldaul let vagy nemlet kerdese. A kozel masfel ev alatt, amit itt toltottem, az a velemenyem alakul ki lassan, hogy ez egy vegtelen turelmu nep, de ha szorul a kapca, nagyon gerincesen is tudnak viselkedni. Ez utobbit a "nagy" yenkik is megtapasztalhattak: aki egy vietnamival akaszt tengelyt, az hosszu, kitarto ellenallasra szamithat. Ahogy a magyar, a vietnami is hosszan el tud viselni szenvedest, megprobaltatast, jogtalansagot. Viszont ok soha nem adjak fel, mert van bennuk egy merhetetlen optimizmus es ELNIAKARAS. Ez utobbira bizonyiteknak legyen eleg annyi, hogy ezen a keskeny kis tenerparti savon, es valamennyire a szarazfoldi hegyvideken - egy kb. fel svedorszagnyi teruleten - kozel 90 millio ember el, aki tobbsegeben nem boldogtalan. Vesd ossze a 9 millios Svedorszaggal, ahol a jolet ellenere tobb mint 40% egyedul el, nem csaladban, s ahol a nepszaporulatot a bevandorlok biztositjak, nem az eredeti oslakossag....Vietnam a legtisztabb nemzetallam, meeg az egyebkent szivos kinaiak is elobb-utobb asszimilalodnak, inkabb a vietnami nyelvet hasznaljak, s az eletstilusuk is hasonlo lesz.

Valahogy ezt kellene nekunk is elsajatitani: a nemzetben elest, gondolkodast, a magyar nyelv egyeduralmanak szukseget orszagon belul (tuzzel-vassal irtani a nyelvrontast), es asszimilalni azt, aki arra erdemes.

Ne bantsd a magyart; a turelmes birkak kozott sok a fekete barany, s egy szep nap megvaditjak a tobbit...
#2 | atya - 2013. április 12. 17:59:10
Vietnámi a sárkány center tulajdonosa, de nem csak üzletember, hanem vietnámi államférfi is. Iszonyatosan gazdag, a kamara tagja, de kevés hasonló tõkével rendelkezõ tag van. Ennek ellenére, ha szerény és alázatos, egyszerû embert láttatok...

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.