Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Elfogadták a GMO törvĂ©nyt – Obama hadat ĂĽzent a tiszta gazdálkodásnak!Március végén a 2013-as Konszolidált és Folyamatos Költségkeret törvényjavaslathoz (HR 933) az utolsó pillanatban beletettek egy módosítást, mely lényege, hogy a genetikailag módosított magok ellen egészségügyi kockázat jogcímén nem indítható jogi eljárás.

A "Monsanto védelmérõl szóló törvény" (Monsanto Protection Act) gyakorlatilag megtiltja a szövetségi bíróságoknak, hogy az ellentmondásos genetikailag módosított (GMO más néven) magok vetése miatt lehessen jogi eljárást indítani a jövõben, függetlenül annak a fogyasztók egészségére kifejtett hatásától.

A HR 933 törvĂ©ny eredetileg egy rövidtávĂş költsĂ©gvetĂ©si javaslat lett volna, a 735-ös bekezdĂ©sbe kerĂĽlt be a "Monsanto vĂ©delmĂ©rõl szĂłlĂł törvĂ©ny”. Ezt az utolsĂł pillanatban helyeztĂ©k be a törvĂ©nyjavaslatba, Ă­gy a legtöbb kĂ©pviselõ nem is tudta, hogy megszavazta a biotech cĂ©gek vetõmagjait vĂ©dõ javaslatot. Elmaradtak olyan fontos momentumok emiatt, mint pĂ©ldául a meghallgatások a mezõgazdasági Ă©s igazságĂĽgyi bizottság elõtt vagy a tanulmányok bemutatása.

A HR 933-as törvényt Barack Obama március 27-én késõ éjjel aláírta, így ez hatályba lépett az óta. Ezzel az elnök törvényi védelmet biztosított a biotechnológiai óriásoknak olyan perekkel szemben, amit az állampolgárok az illegálisan vetett, genetikailag módosított termények miatt indíthatnának ellenük.

A Monsanto és hasonló biotech óriások nem egyszer éltek már azzal a jogukkal, hogy perelték a gazdákat, mert a vetõmagjuk a természetnek köszönhetõnek az õ földjükön is kikelt. Ráadásul eddig még egyetlen egy tanulmány sem igazolta, hogy a GMO vetõmagokból kikelt élelmiszer nincs hatással az emberi vagy esetleg az állati szervezetre. Ha esetleg egy jövõbeli tanulmány vagy vizsgálat bebizonyítaná, hogy súlyos egészségkorosodáshoz vezet a GMO élelmiszer fogyasztása, nem lehetne perelni egyetlenegy biotech óriást sem. Bírósági úton sem lesz lehetséges ezek megállítása.

A törvény ily módon való elfogadása egyértelmûen az Obama kormánnyal való jó együttmûködést jelenti a Monsanto és a hasonló cégekkel. Ezzel egyértelmûvé vált, hogy ez a kormányzat nem az ökológiailag tiszta gazdálkodást védi, hanem a gazdasági érdekeket. Ez egy újabb példa arra, hogy mekkora kockázatot is jelentenek a cégek az emberekre, ahol a józan észt felül tudja írni a lobbi.

Ez a fajta törvény elfogadása ráadásul precedenst is teremthet, innentõl kezdve bármelyik gazdasági lobbi az akaratát keresztül tudja majd vinni a jövõben.

Ha a végén kiderül, hogy a GMO élelmiszerek károsak az egészségre, a számlát nem a biotech cégek fogják megfizetni, hanem mi, fogyasztók.
Link

Hozzászólások


#1 | JoskaPista - 2013. április 12. 20:36:26
Egyáltalán az nem világos, mi alapján kerülhetnek egyes vállalatok, cégek a törvény védelme alá. Hol egyeztethetõ ez az általuk dicsõített szabad verseny fogalmával? Ahol ennyire birkák élnek, ott jöhetne már a birkanyírás!

Arról meg ne is beszéljünk, hogy a GMO termesztése nem hogy az egész emberiség, de a földi élõvilág egésze ellen elkövetett nagyon súlyos bûncselekmény!
#2 | Perje - 2013. április 12. 21:14:57
Az amerikai kormány és a monszanátó kapcsolata: 2012-es adat:
http://www.occupy...ment-ties/

Nyereséges lehet el az ocsmány cég, ha Bili is vett a részvényekbõl:
http://naturalsoc...-monsanto/
#3 | Osmagyarhon - 2013. április 13. 01:58:09
Nekem az nem világos, hogy hogyan lehet éjszaka kiegészíteni és aláírni egy ilyen dolgot és másnap aláíratni, mintha az elõzõleg a képviselõknek kiadott példány lenne?! Miért nem lehet ezt támadni?! Nem azt íratták alá velük, amit elõzõleg átadtak! Vagyis érvénytelen az egész! Itt valami nagy hiba van ...
#4 | Osmagyarhon - 2013. április 13. 02:00:12
Ja Ă©s persze ez a sokadik hasonlĂł eset ...
#5 | Balu - 2013. április 13. 17:24:36
Na, akkor mostantól valszeg a Monsantó-ügynökök karóbahúzásának és egyenként eltûnésének ill. klf. szerves maradványok genetikus elemzésének és beazonosításának története kezdõdik. "Amerikát" sem a kiválasztott szuperügynökök, hanem a parasztok fogják megmenteni.
#6 | kukackac - 2013. április 13. 18:00:14
i173.photobucket.com/albums/w51/Saladinsmith/noGMO.gif
#7 | Balu - 2013. április 13. 19:37:28
Közben azért a falunkban egyre több embörke (pl. filmrendezõ, föstõmüvejsz megatöbbi)kertje kezd megtelni golfpálya helyett borsóval. Oszt nem ám dzsiemóssal. Én most az egyik leánybarátom birkáinak voltam placcot csinálni. A törvény csak bötû, mindegy, hogy málna, eper vagy barack írja alá.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.