Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Párizs lenne a jüan európai kapuja


A kínai nemzeti valuta, a jüan nemzetköziesítése és a kétoldalú pénzügyi együttmûködés fokozása lehet Francois Hollande francia elnök késõ áprilisi pekingi tárgyalásainak egyik fõ területe - írta szombati számában a China Daily címû angol nyelvû napilap.

Párizs az eurozóna egyik meghatározó offshore jüankereskedelmi központja szeretne lenni, s arra készül, hogy devizacsere- megállapodást köt Pekinggel - errõl a Bank of France kormányzója, Christian Noyer tájékoztatta a lapot abból az alkalomból, hogy Laurent Fabius francia külügyminiszter pénteken kétnapos kínai látogatásra érkezett.
A francia jegybank vezetõje úgy vélte, az említett lépésekkel mind kereskedelmi elszámolási pénznemként, mind befektetési valutaként nõne a jüan iránti bizalom az eurozónában.

A kínai befektetések a francia piacon jelenleg még nem képviselnek nagy arányt, értékük körülbelül 700 millió euró. Ezzel mintegy 9 ezer ember foglalkoztatását segítik elõ. A kétoldalú kereskedelmi forgalmat pedig jelentõs egyensúlytalanság jellemzi - 2011-ben 27 milliárd euró volt a francia deficit -, emiatt francia részrõl azt szeretnék, ha 2022-ig Kína 10 százalékkal növelné importját.

A francia külügyminiszter mostani pekingi tárgyalásain is szóba hozta a kereskedelmi hiány okozta problémát, s a légi ipar, az ûrkutatás, a nukleáris energetika, a mezõgazdaság, az élelmiszer-feldolgozás, valamint a gyógyszeripar és az egészségügy területeit nevezte meg az együttmûködés további, kínálkozó területeiként.

Laurent Fabius szombaton tárgyalt meghívójával Vang Ji kínai külügyminiszterrel, majd tovább utazott Sanghajba. Elõzõleg, pénteken Hszi Csin-ping kínai államelnök is fogadta a francia diplomácia vezetõjét.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2013. április 14. 10:00:25
A hír forrása: www.bruxinfo.eu
Végleg megszûnhet a banktitok

Több éven át óta tartó ellenállás után Luxemburg és várhatóan Ausztria is kész feloldani a más uniós tagországok állampolgárainak kamatmegtakarításait övezõ banktitkot. A meghátrálás a ciprusi események, a bankuniós projekt és az amerikai nyomásgyakorlás együttes következménye.
http://kitekinto....banktitok/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.