Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

HA √ĖN ZSID√ď, PORTUG√ĀL √ĀLLAMPOLG√ĀR LEHET!


A portug√°l parlament p√©nteken t√∂rv√©nyt fogadott el arr√≥l, hogy megszerezhetik az √°llampolg√°rs√°got azoknak a zsid√≥knak a lesz√°rmazottai, akiket a XV. sz√°zad v√©g√©n √Ľztek ki az orsz√°gb√≥l.

A kezdem√©nyez√©st a korm√°nyp√°rtok √©s az ellenz√©k egyar√°nt t√°mogatta, a t√∂rv√©nyt egyhang√ļlag fogadt√°k el. “Ez t√∂rt√©nelmi nap. A helyre√°ll√≠t√°s napja… , amikor √ļjra √∂sszek√∂tj√ľk az 520 √©ve er√Ķszakkal elszak√≠tott k√∂tel√©ket. √Ėr√∂mmel l√°tunk mindenkit, akinek soha nem kellett volna elmennie” – mondta az egyik k√©pvisel√Ķ.

Mario Soares akkori szocialista p√°rti portug√°l eln√∂k m√°r 1989-ben bocs√°natot k√©rt a zsid√≥kt√≥l az √ľld√∂ztet√©s√©rt, a katolikus hitre val√≥ er√Ķszakos √°tt√©r√≠t√©s√©rt √©s a kiutas√≠t√°s√©rt. Az err√Ķl sz√≥l√≥ rendeletet 1496-ban hozta I. Szerencs√©s M√°nuel (Dom Manuel I o Venturoso) portug√°l kir√°ly. (A M√°nuel n√©v maga is h√©ber eredet√Ľ.) A Portug√°li√°b√≥l – √©s n√©gy √©vvel kor√°bban Spanyolorsz√°gb√≥l – el√Ľz√∂tt szef√°rd zsid√≥k f√Ķleg N√©metalf√∂ld√∂n, az Oszm√°n Birodalom ter√ľlet√©n √©s k√©s√Ķbb Amerik√°ban, ezen bel√ľl Portug√°lia braz√≠liai gyarmat√°n telepedtek le.

Az 1506-ban Lisszabonban lem√©sz√°rolt zsid√≥k eml√©km√Ľve

Az 1506-ban Lisszabonban lem√©sz√°rolt zsid√≥k eml√©km√Ľve

Mivel a 15. sz√°zad v√©g√©n Portug√°li√°b√≥l el√Ľz√∂tt zsid√≥k nem vitt√©k magukkal szem√©lyes okm√°nyaikat, √ļj t√∂rv√©ny lesz k√©nytelen defini√°lni azt, hogy ki is kaphat portug√°l √°llampolg√°rs√°got. „Ha portug√°l eredet√Ľ szef√°rd k√∂z√∂ss√©ghez tartoznak, amelynek kapcsolata van Portug√°li√°val” – fogalmaz Jose Oulman Carp, az orsz√°g zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g√©nek feje. Tov√°bb√° a p√°ly√°z√≥nak szef√°rd nev√Ľnek kell lennie √©s az is el√Ķny, ha otthon a csal√°dban a ladino nyelvet besz√©lik.

Viszont a k√©relmez√Ķnek nem kell Portug√°li√°ban √©lnie – ami kiv√©tel az √°ltal√°nos szab√°ly al√≥l. Ut√≥bbi hat √©v helyben lak√°shoz k√∂ti a portug√°l √°llampolg√°rs√°got.
ShowImage (1)

Titkos szédereste az inkvizíció idején. 19. századi festmény.

A k√©relmek elb√≠r√°l√°s√°t int√©z√Ķ majdani tan√°csban minden bizonnyal benne lesznek az √°llam √©s a zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g k√©pvisel√Ķi is. R√©szletek m√©g nincsenek, mivel m√©g jelentkez√Ķk sincsenek.

Hogy h√°nyan k√≠v√°nnak √©lni ezzel a lehet√Ķs√©ggel, azt majd megl√°tjuk. Egy kis bev√°ndorl√°s j√≥t tenne a portug√°l zsid√≥knak, akiknek l√©tsz√°m√°t mind√∂sszesen ezer-ezer√∂tsz√°z f√Ķre becs√ľlik √©s m√©g e kicsiny k√∂z√∂ss√©g is igen el√∂regedett.

J Oulman Carp oseels√Ķsorban a t√∂r√∂korsz√°gi zsid√≥k k√∂r√©ben rem√©l pozit√≠v visszhangot az √ľgyben: Az ib√©riai f√©lszigetr√Ķl el√Ľz√∂tt zsid√≥k k√∂z√ľl annak idej√©n rengetegen mentek a t√∂r√∂k birodalomba, amely √∂r√∂mmel vette a k√©pzett emberek be√°raml√°s√°t.

MTI/JTA
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Holdas - 2013. Šprilis 14. 10:32:36
M√°r csak az a k√©rd√©s mi√©rt is √Ľzt√©k el √Ķket onnan 15 sz√°zadban ? √Čs mi v√°ltozott mostanra hogy vissza-be fogadn√°k √Ķket ?
#2 | eleven68 - 2013. Šprilis 14. 11:27:59
Ezek a rohadékok mindig beáramlottak egy birodalomba, aztán miután kiszipolyozták, kerestek egy másik birodalmat...
V√©rsz√≠v√≥ parazita emberszab√°s√ļ l√©nyek a zsidajok ....
#3 | Vizilo - 2013. Šprilis 14. 21:51:11
Na ez mar jarvany a Spanyolok utann a Portugalok is ??Vajon mikor fogjak ugyanezt bejelenteni a Kinaiak..???
#4 | Osmagyarhon - 2013. Šprilis 14. 23:04:15
Tehát gyakorlatilag közel 600 éve történt sérelmeknél ( ? ) tartunk és ezek most állampolgárságot, kárpótlást lakást zsinagógát, meg tököm tudja mit kapnak majd.. Egyiptomot mikor szorongatják meg a piramisok építésén résztvett zsidók leszármazottai? Haha ... Haaa!

Akkor ilyen alapon ha a Magyar Nemzet beny√ļjtan√° az ezred√©ves v√©delem√©rt a nyugati hatalmaknak a sz√°ml√°t, fizessenek minden Magyar embernek k√°rp√≥tl√°st az √°ldozatok√©rt ami k√©ts√©gk√≠v√ľl sz√°mtalanszor megmentette a nyugatot a pusztul√°st√≥l. Magyarorsz√°g volt a " G√ĀT "! " NA KI A LEG√ČNY A G√ĀTON? "

Persze majd ha elismerik, akkor el√Ķker√ľlnek a zsid√≥ lesz√°rmazottak, akik " vel√ľnk " harcoltak...
#5 | ARMOGUR - 2013. Šprilis 15. 00:11:24
EU tag√°llam. El√Ķ√≠rt√°k nekik. √Ėnk√©nt senki nem v√°llal be ilyet.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.