Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Jobbik 2013: vérvád, majd zsidólista után itt a faji B-listázás


Megd√∂bbent√Ķ cs√∂nd van az e heti jobbikos √°mokfut√°s ut√°n m√©g napokkal is. Lehets√©ges lenne, hogy m√°r arcizmunk se rezd√ľl ilyenkor? Belef√°radtak a politikusok √©s a k√∂zv√©lem√©ny a sz√©ls√Ķs√©gesek aljass√°g√°ba? Kulcs√°r Gergely jobbikos orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķ a p√°rtj√°ra jellemz√Ķ kreativit√°ssal a cig√°nyokra t√°madt, gyal√°zkod√°sa azonban egyel√Ķre visszhangtalan maradt.

√Āprilis 11-√©n, cs√ľt√∂rt√∂k√∂n √°llt el√Ķ Kulcs√°r Gergely jobbikos orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķ debreceni sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n azzal a k√∂vetel√©ssel, hogy Hajd√ļhadh√°zon cig√°nyokat ne alkalmazhassanak id√Ķsgondoz√°sra az √°ltala megszabott krit√©riumok teljes√≠t√©se n√©lk√ľl. A telep√ľl√©sen ugyanis Aba-Horv√°th Istv√°n ter√ľleti cig√°ny kisebbs√©gi √∂nkorm√°nyzati eln√∂k √∂tven fiatal √©s k√∂z√©pkor√ļ munkan√©lk√ľli roma sz√°m√°ra foglalkoztat√°si programot hirdetett meg, hogy a munkan√©lk√ľliek mag√°nyos id√Ķs emberek gondoz√°s√°val nyolc√≥r√°s foglalkoztat√°s keret√©ben, √©rtelmes √©s hasznos munk√°val juthassanak meg√©lhet√©shez.
Infinety network
Ez a program j√≥ v√°lasz lehet azokra a probl√©m√°kra, amelyek azt a t√©rs√©get is s√ļjtj√°k. A k√©pzetlen, de dolgozni akar√≥ emberek sz√°m√°ra orsz√°gosan is a szem√©lyi szolg√°ltat√°sok ter√ľlet√©n lehetne t√∂megesen kiutat tal√°lni. A gondoz√°s sor√°n a mindennapokban szem√©lyes kapcsolatok alakulhatn√°nak ki cig√°nyok √©s - ha a gondozott m√°s sz√°rmaz√°s√ļ - nem-cig√°nyok k√∂z√∂tt, oldva az el√Ķ√≠t√©leteket, a pletyk√°k √°ltal er√Ķs√≠tett sztereot√≠pi√°kat.

Ezek ut√°n √°llt el√Ķ a jobbikos, tal√°n meg√©rezve a vesz√©lyt, hogy a helyzet esetleg javulhat is az √°ltala "k√©pviselt" k√∂rzetben. Az id√Ķsgondoz√°st v√°llal√≥kat sanda m√≥don √∂sszekeverte a Hajd√ļhadh√°zon id√Ķs emberek s√©relm√©re elk√∂vetett b√Ľncselekm√©nyek elk√∂vet√Ķivel, √©s mindebb√Ķl k√©pes volt levonni a "k√∂vetkeztet√©st": m√°r mag√°t a programot is el√≠t√©lik, hiszen "cig√°nyokra b√≠zni az id√Ķs embereket olyan, mintha pedofilokra b√≠zn√°nk a gyermekgondoz√°st". Ez bizony egy√©rtelm√Ľ: aljas, rasszista r√°galmaz√≥ kijelent√©s.

A k√©pvisel√Ķ azonnal ki is tal√°lta, hogyan lehet t√°vol tartani a cig√°ny jelentkez√Ķket a meg√©lhet√©si lehet√Ķs√©gt√Ķl: ki kell z√°rni minden cig√°nyt, akinek nincs speci√°lis k√©pzetts√©ge, vagy valaha is √∂ssze√ľtk√∂z√©sbe ker√ľlt a t√∂rv√©nnyel. Vagyis √©ppen azokat pr√≥b√°ln√° t√°vol tartani, akiknek a programot ind√≠tan√°k: a k√©pzetlen, √©s √©vek √≥ta egyre s√ļlyosabb helyzetbe s√ľllyedt embereket. Fel sem mer√ľl a bizalom lehet√Ķs√©ge, sz√≥ba sem ker√ľl, hogy a helyi programot ind√≠t√≥ √©s v√©gigcsin√°l√≥ int√©zm√©nyekben van felel√Ķss√©g, van helyismeret, meg tudj√°k √°llap√≠tani, hogy szem√©lyes seg√≠t√Ķ szolg√°ltat√°st kire lehet r√°b√≠zni, √©s mivel mindenki √©rdekelt a program siker√©ben, menet k√∂zben is garant√°lhatn√°k, hogy semmi probl√©ma ne legyen.

A jobbikos meg se pr√≥b√°lta titkolni, hogy amit meghirdetett, az egy√©rtelm√Ľen, kiz√°r√≥lag a cig√°nyokra vonatkozik. Vagyis "faji", etnikai korl√°toz√°st k√∂vetel.
A f√©lelemkelt√©ssel, a gyanakv√°s, a bizalmatlans√°g gerjeszt√©s√©vel a cig√°nyokkal szembeni ellenszenvet k√≠v√°nja er√Ķs√≠teni, abban b√≠zva, hogy az ilyen pr√≥b√°lkoz√°sok legt√∂bbsz√∂r sikerre is sz√°m√≠thatnak.

Kulcs√°r k√©pvisel√Ķ tal√°n maga is csod√°lkozik, hogy ez√ļttal - eddig - elmaradt a botr√°ny, pedig √Ķ t√©nyleg mindent megtett, hogy ism√©t ki√≠rja mag√°t √©s p√°rtj√°t az emberi civiliz√°ci√≥ elfogadhat√≥ keretei k√∂z√ľl. Sz√°m√≠thatott arra, hogy megism√©tl√Ķdik a hasonl√≥ jobbikos megsz√≥lal√°sok ut√°n menetrendszer√Ľen kirobban√≥ tiltakoz√°s. Bar√°th Zsolt k√©pvisel√Ķ tiszaeszl√°ri v√©rv√°dat felmeleg√≠t√Ķ felsz√≥lal√°sa ut√°n, vagy - "n√©mi" k√©s√©ssel - Gy√∂ngy√∂si M√°rton zsid√≥list√°z√≥ √∂tletel√©se ut√°n az eg√©sz magyar k√∂z√©let egy√©rtelm√Ľv√© tette, hogy mindez t√Ľrhetetlen.

A Jobbik azonban a v√°laszl√©p√©sek elmarad√°sa nyom√°n is tapasztalhatta m√°r: az √Ķ igazi "siker-t√©m√°juk" a cig√°nyok gyal√°z√°sa, a cig√°nyok elleni usz√≠t√°s. Ami√≥ta erre r√°tapintottak, hossz√ļ √©vek √≥ta k√©pesek befoly√°solni a korm√°nypolitik√°t is, a p√°rtok √©s egym√°st k√∂vet√Ķ korm√°nyok szoci√°lpolitikai √©s foglalkoztat√°spolitikai elk√©pzel√©seit is. M√°r a 2010-es korm√°nyv√°lt√°s el√Ķtt is kik√©nyszer√≠tett ez a cig√°nyellenes √©s szeg√©nyellenes hangulatkelt√©s olyan v√°ltoz√°sokat, amelyekkel a gy√Ľl√∂lk√∂d√©s p√°rtj√°nak nyomul√°s√°t √©rz√©kelve megpr√≥b√°ltak el√©be menni a m√©g radik√°lisabb k√∂vetel√©seknek, de paradox m√≥don a Jobbik √°ltal k√≠v√°natosnak tartott ir√°nyba cs√ļsztunk. 2010 √≥ta pedig, b√°rmilyen sz√∂rny√Ľ, ez lett a norma.

Kulcs√°r k√©pvisel√Ķ, bizony√°ra akaratlanul, mun√≠ci√≥t szolg√°ltatott a Karsai L√°szl√≥ elleni jobbikos b√≠r√≥s√°gi kezdem√©nyez√©s m√°sodfok√ļ t√°rgyal√°s√°hoz is. A Jobbik azt perelte, hogy a kiv√°l√≥ t√∂rt√©n√©sz neon√°cinak nevezte egy nyilatkozat√°ban a mag√°t "nemzeti radik√°lisnak" bec√©z√Ķ gy√Ľl√∂let-p√°rtot. Els√Ķ fokon a b√≠r√≥ k√ľl√∂n√∂s d√∂nt√©st hozott: b√°r kijelentette, hogy mindenkinek, √©s k√ľl√∂n√∂sen a tudom√°nynak joga van err√Ķl vit√°zni, de Karsai L√°szl√≥ szerinte ez√ļttal "√∂nc√©l√ļan" b√©lyegezte neon√°cinak a Jobbikot, √©s ez a b√≠r√≥ szerint nem sz√©p dolog. Term√©szetesen fellebbez√©s k√∂vette az √≠t√©letet.

A hajd√ļhadh√°zi faji alap√ļ megb√©lyegz√Ķ javaslat √ļjabb √©rv lehet a m√°sodfok√ļ √≠t√©let el√Ķtt annak eld√∂nt√©s√©re, mi "√∂nc√©l√ļ" √©s mi nem az.
Link

HozzŠszůlŠsok


Mťg nem kŁldtek hozzŠszůlŠst

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.