Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

√öjabb vil√°gh√°bor√ļ a k√∂vetkez√Ķ √©vtizedben t√∂rhet ki


Kondratyev, m√°r zajlik az a h√°bor√ļ! A Kondratyev-f√©le ciklus elm√©letet (amelyet m√©g a „hossz√ļ hull√°mok” elm√©let√©nek is neveznek) Nyikolaj Kondratyev szovjet k√∂zgazd√°sz dolgozta ki. E szerint a soron k√∂vetkez√Ķ, √ļjabb vil√°gh√°bor√ļ a k√∂vetkez√Ķ √©vtizedben t√∂rhet ki - mondja Szergej Malkov, a Hadtudom√°nyi Akad√©mia tagja.

Nagyon leegyszer√Ľs√≠tett form√°ban a Kondratyev-ciklusok a modern civiliz√°ci√≥ gazdas√°gi fejl√Ķd√©s√©nek olyan id√Ķszakai, amelyek 40-60 √©vig tartanak. Az el√Ķz√Ķ III. vil√°gh√°bor√ļ a negyedik √©s az √∂t√∂dik Kondratyev-ciklus tal√°lkoz√°s√°n√°l t√∂rt√©nt. Ez a h√°bor√ļ a fegyverek sz√©les k√∂r√Ľ haszn√°lata n√©lk√ľl zajlott le, de eredm√©nyei egy√©rtelm√Ľek: √°tszabt√°k a vil√°g geopolitikai t√©rk√©p√©t, a vil√°guralomra ig√©nyt tart√≥ Szovjetuni√≥ √©s sz√∂vets√©gesei veres√©get szenvedtek, √©s megsz√Ľntek l√©tezni r√©gi form√°jukban - √≠rja az Oroszorsz√°g Hangja.

Nyikolaj Kondratyev √∂sszesen hat ciklust hat√°roz meg, amelyek 1803-t√≥l 2060-ig tart√≥ t√∂rt√©nelmi id√Ķszakot foglalnak magukba. A negyedik ciklus k√∂r√ľlbel√ľl a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ v√©g√©t√Ķl a nyolcvanas √©vek els√Ķ fel√©ig tartott. Jelenleg az √∂t√∂dik ciklusban √©l√ľnk, amely Kondratyev elm√©lete szerint, 2018-ban fejez√Ķdik be. Ez az elm√©let minden gazdas√°gi ciklust szoros kapcsolatba hozza a r√° jellemz√Ķ technol√≥gia szinttel. A jelenlegi id√Ķszakra jellemz√Ķ az IT, a t√°vk√∂zl√©s √©s a robototechnika fejleszt√©se. A k√∂vetkez√Ķ, hatodik ciklusban √°tt√∂r√©s k√∂vetkezik majd a nano-, a bio- √©s az inform√°ci√≥s technol√≥gi√°kban.

De minden ciklusban a technol√≥giai fellend√ľl√©st v√°ls√°gok √©s h√°bor√ļk k√≠s√©rik. A mostani ciklus fin√°l√©j√°t √©s a k√∂vetkez√Ķ technol√≥giai rendszerhez val√≥ √°t√©r√©st er√Ķs politikai instabilit√°s, √©s – lehets√©ges – vil√°gh√°bor√ļ is k√≠s√©ri, √°ll√≠tja Szergej Malkov: "V√°ls√°gos helyzetet √©l√ľnk most √°t, amely depresszi√≥v√° alakul √°t, k√©ts√©gbeesetten keresik kiutat ebb√Ķl a depresszi√≥b√≥l. T√∂bbek k√∂z√∂tt √ļj technol√≥gi√°k seg√≠ts√©g√©vel is, amelyek a n√∂veked√©s mozgat√≥rug√≥i lesznek. Ez egy nagyon vesz√©lyes id√Ķszak, mert a ki√ļt nem l√°that√≥, de az ellentmond√°sok felhalmoz√≥dtak. √Āltal√°ban ilyenkor kezd√Ķdnek a kereskedelmi, p√©nz√ľgyi, gazdas√°gi √©s politikai vil√°gh√°bor√ļk. A vil√°g bizonyos √ļjrafeloszt√°sa folyik."

Val√≥ban, ha modellk√©nt ciklus elm√©letet vessz√ľk, azt l√°thatjuk, hogy az elm√ļlt k√©t √©vsz√°zadban a vil√°gt√∂rt√©nelem legv√©resebb esem√©nyei √©ppen az √ļgynevezett Kondratyev-hull√°m visszaes√©si pontj√°n zajlottak le.

Persze, most m√©g neh√©z megmondani, kit√∂r-e a hagyom√°nyos √©rtelemben vett vil√°gh√°bor√ļ. De Szergej Malkov nem k√©telkedik benne, hogy sor ker√ľl az inform√°ci√≥s, pszichol√≥giai, gazdas√°gi √©s kereskedelmi h√°bor√ļkra.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Perje - 2013. Šprilis 14. 11:22:35
Ha j√≥l v√©giggondoljuk az utols√≥ bekezd√©st, az abban felsorolt h√°bor√ļk m√°r jav√°ban folynak. A ipari k√©mked√©s, a hekkrek tev√©kenys√©ge az inform√°ci√≥s , a m√©di√°k √°ltal tudatbefoly√°sol√°s a pszichol√≥giat, a m√°s orsz√°gok piac√°ra val√≥ er√Ķszakos bet√∂r√©s, terjeszked√©s, a hazai ipar √©s mez√Ķgazdas√°g elnyom√°sa , a nyersanyagok kivitele, k√©szterm√©kek k√ľlf√∂ldr√Ķl val√≥ behoz√°sa a gazdas√°gi √©s kereskedelmi h√°bor√ļt folytat√°s√°t mutatja. Egyetlen puskagoly√≥ n√©lk√ľl √≠gy lehet nemzeteket , orsz√°gokat legy√Ķzni, a nyomorba tasz√≠tani. Ez a h√°bor√ļ folyik most ellen√ľnk is. T√∂bbek k√∂z√∂tt.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.