Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

T√∂bb t√≠zezren v√°ltak emberkeresked√Ķk √°ldozat√°v√° itt, Eur√≥p√°ban


√ćgy van ez, ha a titkosszolg√°latk, Interpol √©s a rend√Ķrseggek = zsid√≥-cig√°ny maffia. Kell a sok szabadk√Ķm√Ľvesnek a vese-pecsenye mega a szexrabszolga? De j√≥, hogy eszetekbe jutott ez is v√©gre! Egy friss jelent√©s szerint Magyarorsz√°gon 2008-ban 10, 2009-ben 9, 2010-ben pedig ism√©t 10 ember v√°lt emberkeresked√Ķk √°ldozat√°v√°.

T√∂bb mint 23 ezer ember v√°lt bizony√≠that√≥an vagy v√©lhet√Ķen emberkeresked√Ķk √°ldozat√°v√° az Eur√≥pai Uni√≥ban 2008 √©s 2010 k√∂z√∂tt - tartalmazza az Eur√≥pai Bizotts√°g h√©tf√Ķn k√∂zz√©tett, a t√©m√°val foglalkoz√≥ els√Ķ jelent√©se.

A bizotts√°g szerint a vizsg√°lt id√Ķszakban 18 sz√°zal√©kkal emelkedett az Eur√≥pai Uni√≥ba becsemp√©szett √©s ott "√°ruba bocs√°tott" emberek sz√°ma, mik√∂zben egyre kevesebb b√Ľn√∂z√Ķ ker√ľl r√°cs m√∂g√©, az ilyen √≠t√©letek sz√°ma 13 sz√°zal√©kkal cs√∂kkent. √Ām k√∂nnyen lehet - fogalmazott Cecilia Malmstr√∂m bel√ľgyi biztos -, hogy a statisztikai adatok csak a j√©ghegy cs√ļcs√°t jelentik.

A bizotts√°g adatai szerint Magyarorsz√°gon 2008-ban 10, 2009-ben 9, 2010-ben pedig ism√©t 10 ember v√°lt emberkeresked√Ķk √°ldozat√°v√°. Sz√°zezer lakosra vet√≠tve ez 0,1 f√Ķt jelent, ami az egyik legalacsonyabb ar√°ny az eg√©sz Eur√≥pai Uni√≥ban, vagyis Magyarorsz√°gon ar√°nyaiban kevesebb ember v√°lik emberkereskedelem √°ldozat√°v√°, mint p√©ld√°ul az ugyancsak 10 milli√≥ lakos√ļ Portug√°li√°ban, Csehorsz√°gban vagy Belgiumban.

"Hihetetlennek t√Ľnik, hogy szabad √©s demokratikus Eur√≥pai orsz√°gainkban 23 600 embert megfoszthatnak szabads√°g√°t√≥l, kizs√°km√°nyolhatnak √©s haszon√©rt cser√©be adhatnak el, mint holmi √°rucikket. De ez a szomor√ļ igazs√°g, ebben a percben is f√©rfiakat, n√Ķket √©s gyerekeket adnak el, hogy azt√°n szexre, vagy kem√©ny munk√°ra k√©nyszer√≠ts√©k √Ķket a mez√Ķgazdas√°gban, az √©p√≠t√Ķ- vagy a textiliparban. H√°zass√°gba k√©nyszer√≠tik √Ķket, csel√©det csin√°lnak bel√Ķl√ľk, koldulniuk kell, vagy szerveiket kioper√°lj√°k √©s eladj√°k" - ismertette a jelent√©s r√©szleteit Malmstr√∂m.

A br√ľsszeli test√ľlet eml√©keztet, hogy a Nemzetk√∂zi Munka√ľgyi Szervezet (ILO) tavaly j√ļniusi becsl√©se szerint vil√°gszerte 20,9 milli√≥ embert kezelnek k√©nyszermunk√°sk√©nt, bele√©rtve azokat is, akiket prostit√ļci√≥ra k√©nyszer√≠tenek. Az √°ldozatok k√∂z√ľl 5,5 milli√≥ kiskor√ļ. Az ILO szerint az EU-ban 880 ezer embert k√©nyszer√≠tenek munk√°ra.

A bizotts√°g mindemellett aggodalm√°nak ad hangot amiatt is, hogy az √°prilis 6-√°n lej√°rt hat√°rid√Ķig az EU 27 tag√°llama k√∂z√ľl mind√∂ssze hat - m√°sok mellett Magyarorsz√°g - √ľltette √°t marad√©ktalanul bels√Ķ jogrendj√©be az emberkereskedelem-ellenes uni√≥s ir√°nyelvet. A t√ľrelmi id√Ķ lej√°rt, ideje, hogy a tag√°llamok ne halogass√°k ezt tov√°bb - jelentette ki Malmstr√∂m.

Az ir√°nyelv √©rtelm√©ben a tag√°llamok azonos m√≥don hat√°rozz√°k meg a b√Ľncselekm√©ny b√ľntet√Ķjogi t√©ny√°ll√°s√°t √©s annak s√ļlyosb√≠t√≥ k√∂r√ľlm√©nyeit, magasabb b√ľntet√©si t√©teleket √°llap√≠tanak meg, az √°ldozatokat pedig nem b√ľntetik, ha k√©nyszer hat√°s√°ra maguk is t√∂rv√©nyt s√©rtenek. Az ir√°nyelv lehet√Ķv√© teszi, hogy emberkereskedelemmel v√°dolt uni√≥s √°llampolg√°rok ellen m√°s orsz√°gokban elk√∂vetett b√Ľncselekm√©nyek miatt is elj√°r√°s induljon, valamint, hogy a szervezett b√Ľn√∂z√©s elleni k√ľzdelem eszk√∂zeit is bevess√©k ellen√ľk a hat√≥s√°gok, mint amilyen p√©ld√°ul a lehallgat√°s vagy m√°sf√©le megfigyel√©s. Az uni√≥s jogszab√°ly mindemellett az √°ldozatokkal val√≥ b√°n√°sm√≥d szab√°lyait is lefekteti, k√ľl√∂n√∂s tekintettel a gyerekekre.

A bizotts√°g √°ltal k√∂z√©tett statisztikai adatok tan√ļs√°ga szerint az emberkeresked√Ķk √°ldozatainak d√∂nt√Ķ t√∂bbs√©ge, t√∂bb mint k√©tharmada, 68 sz√°zal√©ka n√Ķ, mintegy hatoda, 17 sz√°zal√©ka f√©rfi, 12 sz√°zal√©ka kiskor√ļ l√°ny, 3 sz√°zal√©ka pedig kisfi√ļ. Az √°ldozatok t√ļlnyom√≥ t√∂bbs√©g√©t, 62 sz√°zal√©k√°t szexu√°lisan kizs√°km√°nyolj√°k, negyed√ľket, az √°ldozatok 25 sz√°zal√©k√°t pedig munk√°ra k√©nyszer√≠tik. A vizsg√°lt esetek t√ļlnyom√≥ t√∂bbs√©g√©ben, 61 sz√°zal√©k√°ban az √°ldozatok uni√≥s orsz√°gb√≥l sz√°rmaztak, a legt√∂bben Rom√°ni√°b√≥l √©s Bulg√°ri√°b√≥l. Az uni√≥n k√≠v√ľlr√Ķl pedig Nig√©ri√°b√≥l √©s K√≠n√°b√≥l ker√ľlt ki a legt√∂bb √°ldozat.

A b√Ľnelk√∂vet√Ķkre vonatkoz√≥ adatok szerint a h√°romnegyed√ľk, 75 sz√°zal√©kuk f√©rfi. Az ilyen √ľgyekben b√≠r√≥s√°g el√© √°ll√≠tottak t√ļlnyom√≥ t√∂bbs√©g√©t, 84 sz√°zal√©k√°t olyan b√Ľncselekm√©ny elk√∂vet√©s√©√©rt √≠t√©lik el, amelyben az √°ldozatot vagy √°ldozatokat szexu√°lisan kizs√°km√°nyolj√°k.

MTI
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | torokgyik - 2013. Šprilis 16. 08:49:38
#2 | monguzking - 2013. Šprilis 16. 09:55:36
10 ember lett emberrablok √°ldozat√°v√° magyarorsz√°gon?Baroms√°g enn√©l nagys√°grenddel t√∂bb √°ldozat van.Nem tartom valoszin√ľleg hogy magyarorsz√°g √°ll az legjobban--egyszer√ľen itt az √ľgy√©szek,birk,politikusok,rend√∂r√∂k is benne vannak igy itt tusolj√°k el az legjobban ezeket az √ľgyeket.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.