Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Most kell bevásárolni fegyverekbõl


Az amerikai szenátusban múlt héten született kétpárti elvi megállapodás arról, hogy kiterjesszék a fegyvervásárlók ellenõrzését. Az esetleges korlátozások bevezetése nem lesz egyszerû, mivel már a szenátus konzervatív demokrata és republikánus képviselõin is nehéz lesz átverni a felhígult törvényjavaslatot a republikánusok ellenõrizte képviselõházban pedig szinte lehetetlennek ígérkezik a küldetés. Az ügy a fegyvergyártók malmára hajtja a vizet, a tõzsdén jegyzett Smith&Wesson és a Sturm Ruger komoly nyertese lehet a szigorítás elakadásának, ebbõl pedig a befektetõk is profitálhatnak.

A tavaly év végi, 27 emberáldozatot követelõ tragikus Connecticut-i események emelték fókuszba az amerikai fegyveripar szereplõit, melyek hamarosan akár korlátozásokkal szembesülhetnek. Obama elnök - akitõl már elsõ ciklusa során is a fegyvertartási törvények szigorítását várták - minden idõk legszigorúbb korlátozására készült, ami a döntési szakasz elõtt jelentõsen felhígult. Az elnöknek nehéz dolga van, a fegyverlobbi ugyanis igen erõs.

Az eredeti elképzelés legfontosabb pontjai az alábbiak voltak:
- minden fegyvereladás során a vevõ elõéletének vizsgálata;
- a támadó félautomata puskák korlátozásának ismételt bevezetése;
- maximum 10 lõszert tárolni képes tárak engedélyezése;
- a golyóálló mellényt átütni képes lõszerek betiltása a rendõrök védelme érdekében;
- a fegyveres bûnesetek részletes statisztikai vizsgálata;
- az iskolai védelmi tervek felülvizsgálata állami segítséggel 1000 szakember bevonása mellett;
- a mentális problémák kezelésének bevonása az egészségügyi biztosítások által fedezett szolgáltatások körébe.

FelhĂ­gult a javaslat

A háttérellenõrzésrõl megkötött egyezség létrejöttét a demokrata Joe Manchin és a republikánus Pat Toomey szenátor jelentette be. A mostani alku értelmében lõfegyvert csakis engedéllyel rendelkezõ kereskedõk forgalmazhatnak, akiknek nyilvántartást kell vezetniük az eladásokról. A vásárlók bûnügyi hátterének ellenõrzését ki fogják terjeszteni azokra is, akik az interneten vagy fegyvervásárokon kívánnak fegyverhez jutni. A fegyverek kölcsönadását, és a családon belüli vagy barátok közötti adásvételét ugyanakkor továbbra sem kötik majd semmiféle vizsgálathoz. A megállapodás értelmében az államokat ösztönözni fogják arra, hogy a mentálisan beteg emberek ezentúl a korábbinál nagyobb hatékonysággal regisztrálják az országos adatbázisba.

A félautomata fegyverek forgalmazási tilalmának visszaállítására és a lõszertárak kapacitásának csökkentésére vonatkozó szövetségi törvény elfogadására ugyanakkor még a demokrata többségû szenátusban is kevés esély mutatkozik. A fegyvertartás szigorításának ügye a szenátus után a republikánusok ellenõrizte képviselõház elé kerül majd.

Hogyan reagáltak a befektetõk?

A Connecticut-i iskolai gyilkosságokra vegyesen reagáltak a befektetõk, mert míg az ámokfutásnál is használt Bushmaster típusú fegyvert is gyártó Freedom Group tulajdonosa a Cerberus Capital Management magántõke társaság a támadás miatt szinte azonnal meg kívánt válni a fegyvergyártóban meglévõ részesedésétõl, addig a tõzsdén jegyzett fegyvergyártók árfolyama pár napos megingást leszámítva tovább emelkedett.

Fegyvergyártók a tõzsdén
A neves fegyvergyártók közül kettõ, a Smith & Wesson és a Sturm Ruger tõzsdén jegyzett, a versenytársak többsége, mint amilyen például a Colt, a Beretta, a Benelli vagy a Glock vagy magánkézben, vagy állami tulajdonban lévõ vállalatok.


A tõzsdén forgó két fegyvergyártó árfolyama a lövöldözést követõ napokban meredek esésbe kapcsolt, de néhány hét elteltével megnyugodtak a befektetõk és az árfolyamok emelkedésbe kapcsoltak.

Most kell bevásárolni fegyverekbõl
Klikk a képre!


Most kell bevásárolni fegyverekbõl
Klikk a képre!


JĂł ĂĽzlet a fegyver

Az elmúlt években alapvetõen kedvezõen alakult a fegyveripar, hiszen a fegyvereladások folyamatosan emelkedtek, az Obama adminisztráció hatalomra kerülésével az amerikai lakosságban pedig megnõtt a szigorítástól esetleg tiltástól való félelem, melynek hatására a gyártók alig bírják ellátni a mániákusan vásárló fogyasztókat. A legutóbbi karácsonyi csúcsszezonban több helyrõl is áruhiányt jeleztek a forgalmazók.

Kedvezõ iparági környezet
Iparágra jellemzõ módon az elmúlt 4 év alapján a két felfutási idõszak van a fegyverek eladásában. Az elsõ kisebb hullám február-március hónapokra tehetõ, a másik jóval nagyobb hullám pedig a karácsony elõtti, november-decemberi rohamra. A legnagyobb szezonalitást a hosszú lõfegyverek (géppuskák, shotgun-ok, géppisztolyok, gépkarabélyok) piacán figyelhetjük meg, a kézifegyverek kereslete jóval stabilabb, a kiadott engedélyek pedig még kisebb szórás mutatnak.

Most kell bevásárolni fegyverekbõl
Klikk a képre!


A hosszabb távú trendeket megvizsgálva a 2001-es WTC elleni merényletek óta egy kisebb (2010-es) megingást leszámítva mind a hosszú lõfegyverek, mind a kézifegyverek iránti kereslet stabilan nõtt.

Most kell bevásárolni fegyverekbõl
Klikk a képre!


Most kell bevásárolni fegyverekbõl
Klikk a képre!


JĂłl megy a Smith&Wessonnak Ă©s a Sturm Rugernek is
A Smith&Wesson legutóbbi, január végén záródó harmadik negyedéves gyorsjelentésében 39%-os év/év alapú növekedésrõl adott számot az értékesítés soron, ezzel párhuzamosan a 2013 április végén záródó üzleti évére adott árbevétel-becslését 575-580 millió dollárra emelte, mely év/év alapon 40%-os növekedésnek felelne meg. Az 1,19 dolláros egy részvényre jutó nyereséget is jó eséllyel hozni fogja a cég hiszen a harmadik üzleti negyedévben elért 17,5 millió dolláros profit több mint háromszorosa a megelõzõ év hasonló idõszakában elért 5,4 millió dollárnál. A következõ évi kilátásokat tekintve árbevétel soron növekedést profit soron minimális visszaeséssel számolnak a vállalatok követõ elemzõk.

Most kell bevásárolni fegyverekbõl

Nem panaszkodhattak a másik fegyvergyártónál sem, a Sturm Ruger & Co. 2012-ben 50%-kal növelte árbevételét, egy részvényre jutó 2,09 dolláros 2011-es eredményét pedig 80%-kal növelte, 3,6 dollárra emelkedett. A kilátásokat tekintve a Sturm Rugertõl 2013-ra az árbevétel és az egy részvényre jutó profit mérsékelt ütemû növekedésével számolnak.

Most kell bevásárolni fegyverekbõl
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.