Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Nemzetbiztons√°gi √ľgy lesz a diplomaszerz√©s


Az állami ösztöndíjas hallgató adatait megkapja a nemzetbiztonsági szolgálat.
Az emberi er√Ķforr√°sok minisztere p√©nteken ny√ļjtotta be a fels√Ķoktat√°si t√∂rv√©ny m√≥dos√≠t√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ javaslat√°t, amelyre – c√≠me szerint – az Alapt√∂rv√©ny negyedik m√≥dos√≠t√°s√°val √∂sszef√ľgg√©sben van sz√ľks√©g. Mint ismert, a parlament m√°rciusban megszavazta a t√∂bbi k√∂z√∂tt, hogy alkotm√°nyos v√©delmet kapjon a hallgat√≥k r√∂gh√∂z k√∂t√©s√©nek lehet√Ķs√©ge.

Balog Zolt√°n mostani m√≥dos√≠t√≥ javaslata ennek √©s a fels√Ķoktat√°si kerekasztal-t√°rgyal√°soknak megfelel√Ķen pontos√≠tja az √°llami √∂szt√∂nd√≠jjal tanul√≥kkal kapcsolatos jogszab√°lyokat. A dolog sz√©ps√©ghib√°ja, hogy m√©g szerd√°n (teh√°t a m√≥dos√≠t√≥ bead√°sa ut√°n √∂t nappal) is lesz egy t√°rgyal√°si fordul√≥ a kerekasztalon.

A m√≥dos√≠t√≥ba beker√ľlt az eredeti elk√©pzel√©sekhez k√©pest n√©mi – Klinghammer Istv√°n fels√Ķoktat√°si √°llamtitk√°r √°ltal m√°r bejelentett – puh√≠t√°s, ugyanakkor n√©h√°ny meglep√Ķ pontot is felfedezhet√ľnk a tervezetben.


Fotó: MTI / Nagy Lajos

Amennyit tanul, annyit kell dolgozni itthon

Fontos k√∂nny√≠t√©s, hogy a tand√≠jmentess√©get (√°llami √∂szt√∂nd√≠jat) kap√≥ hallgat√≥nak az oklev√©l megszerz√©s√©t k√∂vet√Ķ 20 √©ven bel√ľl a finansz√≠rozott tanulm√°nyok idej√©vel megegyez√Ķ id√Ķtartamban kell munkaviszonyt fenntartania „magyar joghat√≥s√°g alatt √°ll√≥ munk√°ltat√≥n√°l", vagy v√°llalkoz√≥i tev√©kenys√©get folytatnia „magyar joghat√≥s√°g alatti” c√©gn√©l.

Aki nem teljes√≠ti id√Ķben itthon a munkav√°llal√°si k√∂telezetts√©g√©t, annak vissza kell fizetnie a magyar √°llamnak k√©pz√©si k√∂lts√©geit, de nem a jegybanki alapkamattal, hanem az √©ves infl√°ci√≥val n√∂velt √∂sszeget kell majd √°tutalnia. Mentes√ľlnek a hazai munkav√°llal√°si k√∂telezetts√©g al√≥l a hit√©leti k√©pz√©sben r√©szt vev√Ķk, illetve a hat√°ron t√ļli magyarok, ut√≥bbiak k√∂telezetts√©g√ľket saj√°t √°llamukban is teljes√≠thetik.

Mentes√ľl a visszafizet√©s al√≥l az a hallgat√≥, aki az oklevel√©t tart√≥s betegs√©ge, balesete, sz√ľl√©s miatt nem k√©pes megszerezni, tov√°bb√°, ha a k√∂telezetts√©g√©t megv√°ltozott munkak√©pess√©g√©re tekintettel, tart√≥s betegs√©ge, balesete, sz√ľl√©s, kett√Ķ vagy t√∂bb gyermek nevel√©s√©re tekintettel vagy m√°s v√°ratlan ok miatt, √∂nhib√°j√°n k√≠v√ľl nem k√©pes teljes√≠teni. A gyerekkedvezm√©nyt csak az egyik sz√ľl√Ķ veheti ig√©nybe.

Nyilv√°ntart√°s√©rt felel√Ķs szerv

A mentess√©gr√Ķl, valamint az esetleges r√©szletfizet√©si lehet√Ķs√©gr√Ķl egy pontosan meg nem hat√°rozott „felel√Ķs szerv” d√∂nt majd, mint ahogy ez a „felel√Ķs szerv” fogja nyomon k√∂vetni az √∂szt√∂nd√≠jas hallgat√≥k √©let√ļtj√°t is. Ez fogja megk√ľldeni a Magyar √Āllamot megillet√Ķ ig√©ny √©rv√©nyes√≠t√©s√©hez sz√ľks√©ges adatokat az √°llami ad√≥hat√≥s√°gnak is „a visszat√©r√≠tend√Ķ √∂sszeg behajt√°sa √©rdek√©ben”.

Ez a bizonyos „szerv” tov√°bb√≠thatja a hallgat√≥k adatait „a b√≠r√≥s√°gnak, a rend√Ķrs√©gnek, az √ľgy√©szs√©gnek, a b√≠r√≥s√°gi v√©grehajt√≥nak, valamint az √°llamigazgat√°si szervnek”, de csak ha az adat valamilyen konkr√©t √ľgy eld√∂nt√©s√©hez sz√ľks√©ges, viszont a nemzetbiztons√°gi szolg√°latnak mindenf√©le kik√∂t√©s n√©lk√ľl √°tadhatja az egyetemist√°k szem√©lyes adatait. Ez ut√≥bbira gyan√≠that√≥an az√©rt van sz√ľks√©g, hogy adott esetben „ne t√Ľnjenek el” a k√ľlf√∂ld√∂n √©l√Ķ diplom√°sok.

A t√∂rv√©nym√≥dos√≠t√°s hat√°lya – amennyiben elfogadj√°k – kiterjed a tavaly szeptemberben al√°√≠rt hallgat√≥i szerz√Ķd√©sekre is.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | vesterhagen - 2013. Šprilis 16. 21:23:33
s_durs_rtatas_durs_rtatas_francbas_huha s_mais_cicros_kukk
#2 | vesterhagen - 2013. Šprilis 16. 21:24:23
NEMZETBIZTONS√ĀGI √úGY A ZSID√ď BE√ĖZ√ĖNL√ČS IS!!!!!!!!!!!
#3 | Perje - 2013. Šprilis 17. 08:30:42
Ki tudja, mire lesz j√≥ ez nekik m√©g k√©s√Ķbb. T√∂bb orsz√°ggal k√∂t√∂ttek most oktat√°si egy√ľttm√Ľk√∂s√©si meg√°llapod√°st. Tal√°n azok is √∂szt√∂nd√≠jasok lesznek.
Vajon a mi k√ľlf√∂ld√∂n v√©gzett vezet√Ķink is az adott orsz√°g ilyen szolg√°lat√°nak nyilv√°ntatottjai voltak?
De tartok att√≥l, hogy a mostani ingyen tanul√≥k majd √©beren √°jv√©kolnak a list√°z√°s ellen. √ēk vannak azok k√∂z√∂tt a legt√∂bben.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.