Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Tatárjárás kicsit másképp...


"Magyarj√°r√°s a mongoloknak? Nagyj√°b√≥l egy √©vvel ezel√Ķtt a bar√°tn√Ķm egyik √∂sszej√∂vetel√©n besz√©lgettem egy k√∂z√©pkor√ļ j√≥l szitu√°lt f√©rfival, aki hossz√ļ √©veket t√∂lt√∂tt K√∂z√©p-√Āzsi√°ban, t√∂bbek k√∂z√∂tt Mong√≥li√°ban. Egy r√∂vid mondattal elint√©zte a mongol besz√°mol√≥j√°t, amely √≠gy hangzott: "A mongol iskol√°kban a gyerekeknek azt tan√≠tj√°k, hogy az Aranyhorda a magyarokt√≥l kapott ki."
Amit mondott, sz√∂get √ľt√∂tt a fejembe! √Čreztem, hogy valami nincs
rendjén. Nem értettem az egészet!
Egy √©ven kereszt√ľl nem hagyott nyugodni ez az egyetlenegy mondat.
Utánajártam: A mongolok igenis jól tanítják!
Egyet az√©rt biztosra vettem: 1241 √°prilis 11-√©n nem vert√ľk meg a
mongol hadakat Muhin√°l, √°m nem is m√©rtek r√°nk megsemmis√≠t√Ķ csap√°st,
mint ahogy azt tanultuk.
Az iskolában valamikor a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján a
tatárjárást, ha nem is pontosan így tanultuk, de ez volt a sugallata:
Dzsingisz K√°n 1241-ben Muhin√°l megsemmis√≠tette a magyar hader√Ķt, majd
puszt√≠tott √©s kiirtotta a magyar lakoss√°got, majd a betelep√ľl√Ķ
szlávok, germánok, románok megtanultak latinul, hogy pár száz évvel
k√©s√Ķbb magyarul besz√©lhessenek.
Kivonul√°suk a tanultak szerint: Majd egy f√©l√©v m√ļlva meghalt Dzsingisz
kán apja, Batu kán, így az országból viharos gyorsasággal kivonultak!
Kivonul√°suknak val√≥s okai a k√∂vetkez√Ķk:
1. Igen sok harcosuk odaveszett a magyarorsz√°gi hadj√°rataikban.
2. Nem tudt√°k megsemmis√≠teni a magyar hader√Ķt, erre bizony√≠t√©k az is,
hogy IV. B√©la r√∂viddel a tat√°rj√°r√°s ut√°n, m√°r t√∂bb k√ľlf√∂ldi hadj√°rat
√©l√©n visszafoglalta a t√Ķle kor√°bban kizsarolt nyugati megy√©ket.
3. K√∂zel 160 magyar v√°rat nem siker√ľlt bevenni√ľk (Feh√©rv√°r, Esztergom,
Veszpr√©m, Tihany, Gy√Ķr, Pannonhalma, Moson, Sopron, Vasv√°r, √öjhely,
Zala, L√©ka, Pozsony, Nyitra, Kom√°rom, F√ľlek, stb.)
4. A magyarorsz√°gi h√°bor√ļs √°llapotokban a mongol hadsereg √©lelmez√©se
is nehézséget okozott.
Most j√∂n a l√©nyeg, ha id√Ķben el√Ķrecs√ļszunk 44 √©vet, akkor val√≥ban
Mongóliában tanítanak helyesen, mert Magyarországon elfelejtették
tanítani azt a röpke tényt, hogy:
1. Nogaj k√°n 1285-ben, az addigi leger√Ķsebb sereg√©vel, az
Aranyhordával indult a magyarok ellen (a 2. tatárjárás). Pestnél IV.
L√°szl√≥ a csatlakozott kunokkal h√ľly√©re verte, majd a keleti K√°rp√°tok
szorosain √°t ki√Ľzte √Ķket. Torock√≥n√°l a sz√©kelyek seg√≠ts√©g√©vel gy√Ķz√∂tt,
√©s az utols√≥ t√ļl√©l√Ķ mongolt is ki√Ľzt√©k az orsz√°gb√≥l, de m√©g Vizsolyn√°l
Baksa Gy√∂rgy, majd Borsa L√≥r√°nd is f√∂lpofozta √Ķket.
Ezt a mongolok val√≥sz√≠n√Ľleg "magyarj√°r√°snak" h√≠vj√°k.
K√∂sz√∂n√∂m a figyelm√ľket!
Ja! Volt egy másik mondata, "Ha egy mongolt megkérdezel, hogy miért
van akkora orsz√°guk a n√©pess√©g√ľkh√∂z k√©pest, akkor a v√°lasz a
k√∂vetkez√Ķ: visszav√°rjuk a magyarokat!
"K√∂sz√∂nj√ľk a megh√≠v√°st, udvarias, de maradunk." E szer√©ny invit√°l√°st
azonban nem fogadhatjuk el.

HozzŠszůlŠsok


#1 | ebredezo - 2013. Šprilis 17. 10:17:49
Ha ilyen jól informált vagy biztosan azt is tudod, hogy miért jöttek a mongolok annó ide?!
#2 | postaimre - 2013. Šprilis 17. 11:55:35
K√ľldet√©s-tudatb√≥l!

A mongol-tat√°r 4 hull√°mban "t√°madt", de minket m√°r csak a v√©ge kapott el, az oroszokn√°l lef√©kez√Ķd√∂tt a t√∂rt√©net √©s volt ott is p√°r nagy veres√©g.

Nem csoda, ha √ļgy veszik, hogy az unokatestv√©rek elvert√©k itt √Ķket, mint a r√©p√°t, m√©rt ugyan a s√≠k ter√ľletet elfoglalt√°k, de az er√Ķss√©gekn√©l volt nagy ruh√°z√°s. Az√©rt nem szabad f√©lv√°llr√≥l venni a t√∂rt√©netet, mert el√©g dr√°mai volt ez akkor, hisz B√©l√°n is Riek√°ban tal√°lt mened√©ket, de l√©nyeg√©t tekintve "kikaptak".
#3 | Gutai Zub - 2013. Šprilis 17. 12:18:34
Azt is biztosra vehetj√ľk, hogy Dzsingisz K√°n nem semmis√≠tette meg a magyar sereget Muhin√°l, 1241-ben, mert Dzsingisz 1227-ben m√°r meghalt.
Unok√°ja, Batu viszont ott volt sereg√©vel Magyarorsz√°gon, Muhin√°l is, de az√©rt az esem√©nyek nem √ļgy k√∂vetkeztek be, mint azt nek√ľnk ma hazudj√°k.
Batu, n√©h√°ny h√≥napos gy√Ķzelem ut√°n, nem sietett vissza a Nagy K√°n v√°laszt√°sra (hivatalosan ez√©rt vonultak ki Magyarorsz√°gr√≥l), hiszen m√©g √©lt k√©t fia Dzsingisznek, √©s Batu sz√°rmaz√°sa am√ļgy is probl√©m√°s volt, √≠gy soha nem lehetett, nem is lett nagy k√°n.
Miut√°n Magyarorsz√°got sietve elhagyt√°k, √©vekig barangoltak, csat√°ztak, (Bulg√°ri√°ban pl.) mig v√©g√ľl visszat√©rtek haz√°jukba.
A mongolok sokkal nagyobb sikereket értek el Oroszországban, és Lengyelországban.
Kiváncsi lennék, ott hogyan tanulják a "tatárjárást"?
#4 | jano - 2013. Šprilis 17. 12:47:13
El√Ķsz√∂r is nem a testv√©reink.! Sz√©p testv√©rek kiirtottak a kurult√°j ut√°n egymili√≥ ujgurt. Na √Ķk a testv√©reink. Mijen furcsa ez is mi meg kurult√°jokat tartunk. B√°r √©n nem mert ut√°lom a sz√≥m√°gj√°t √©s eggyen sem voltam.
De a kohnfliktus m√©g az√©rt tov√°bb tartott. Nagy lajos m√©g az√©rt egy p√°rszor ugy kipics√°zta √Ķket hogy √∂r√∂m r√≥la olvasni a leir√°sokat. Azt√°n a szef√°rdok ki√ľzet√©se ut√°n az oszm√°nok p√©nz√ľgyminiszterei, akik tudjuk kik voltak /redv√°s zsid√≥k, csak hogy ne legyen f√©lre√©rt√©s/ sokszor r√°vett√©k √Ķket a magyar kir√°lys√°g elleni rabl√≥hadj√°ratokra √©s a f√Ķ seregek kis√©ret√©re.
M√°r a 1240.-es √©vekben is a tejel- m√©zzel foly√≥ nagyhatalmi st√°tusz√ļ magyar kir√°lys√°got akart√°k megroppantani, a nyugat seg√≠ts√©g√©vel, p√°pai √°ld√°ssal. Ugyanis az akkori p√°pa levelet irt Dzsingisznek amiben d√°vid uj csillag√°nak titul√°lta. √Čs sz√∂vets√©get aj√°nlott neki ellen√ľnk.
Teljesen hamis az az √°ll√≠t√°s hogy csak √°t akartak vonulni rajtunk, de ha m√©gis van val√≥s√°g alapja akkor B√©la magyar kir√°ly az egyetlen lehets√©ges utat v√°lasztotta √©s csat√°ba vonult az ujgur keleti testv√©reink lem√©sz√°rl√°sa miatt. Az is egy kicsit t√©ves hogy B√©l√°t riek√°ban csapd√°ba ejtett√©k, val√≥ban j√°rt ott de mig ott kerest√©k l√≥h√°ton m√°gikus jelleggel h√°romszor megker√ľlte a k√°rp√°t medenc√©t, he he. Amit az√≥ta is alkalmazunk.
A t√°j akkor nem igy n√©zett ki √°rt√©ri gazd√°lkod√°st folytattunk! √Čs t√Ķbb leir√°s is megemliti nyugati t√∂rt√©netir√≥k √°ltal, hogy a magyar nem lakott v√°rosokban, m√©g a nemesek √©s a f√Ķnemesek sem. Csak max a vagyonosabb r√©teg k√©pviseletet tartatott fen nagyobb megyesz√©khelyeken √©s mez√Ķv√°rosokban. Aminek akkor a d√∂nt√Ķ ott lak√≥ v√°rosiak nyugatiak voltak, sz√°rmaz√°silag talj√°nok vallonok √©s zsid√≥k t√∂bnyire. Na √Ķket t√©nyleg kiirtott√°k. De a magyart ugy szivata fel a t√°j √©s az √°rt√©r,( ami teljesen alkalmatlan volt lovas hadm√ľveletekre, ez√©rt oda be sem tudott hatolni a tat√°r.), mint a nap a harmatot. Semmilyen nagyobb n√©p√≠rt√°s nem volt itt mert egy √©v mulva ism√©t vir√°gzott az orsz√°g. B√©la felperzselt f√Ķld taktik√°t alkalmazott a muhi csataveszt√©s ut√°n, ami t√∂k√©letes ellenszere a gyorsanmozg√≥ fosztogat√°sb√≥l mag√°t m√°sb√≥l eltartani nem k√©pes lovas rabl√≥horda ellen.
Valami ilyesmi egy p√°r mondatban.
#5 | postaimre - 2013. Šprilis 17. 13:54:29
Jan√≥, "unokatestv√©r", de egy√©pk√©nt telibe verted most is, csak gyal√°s√≥ n√©lk√ľl. Lusta voltam (no meg elfoglalt), de egy t√°voli √ľzenet j√∂tt m√©g el√Ķtted √©s nem tettem be, de fogadd az elismer√©st √≠gy is.

"Mongol-tatárjárás valójában így zajlott le.
1. hullám lovasnép ledarálta az orosz sztyeppét. Védtelen falvak, síkság. Az egész egy stratégiai hibán alapult. Ez a lovashadsereg bármit lerohant a síkságokon. A zsákmányolásból éltek. Ennek a hadseregnek semmiféle utánpótlása nem fvolt.
Azt√°n nekimentek Rjazanynak. √Ārul√°s √©s iszonyatos vesztes√©gek √°r√°n legy√Ķzt√©k. Meg is √°lltak egy id√Ķre, de ezzel megsz√ľ√ľletett az OROSZ √°llamis√°g (Putyin mai karossz√©k√©t Rjazany Nagyherceg√©nek ksz√∂nheti + azt se tudja, hogy l√©tezett).
Ezek ut√°n ind√ļltak Eur√≥pa fel√©.
A 3. csapást a lengyelek kapták, a bojárokat több nekifutásból, de elsöpörték. Egy jótanácsot azért kaptak. "Ne menjetek a magyarok felé!". A Kárpát-medence akkoriban óriás mocsárvilág volt. A lovashadsereg 70%-a felmorzsolódott...."

Az arnyhord√°b√≥l vagy 3500-an √©rtek haza √©s biztosan nem √ļgy tartj√°k, hogy gy√Ķztes volt √©s meg√©rte az a hadj√°rat.

Janó, le a kalappal!
#6 | keekszem - 2013. Šprilis 17. 18:09:59
Kedves Szak√©rt√Ķk!

Miel√Ķtt b√°rmit nyilatkozn√°tok e t√©mak√∂rben, legyetek olyan j√≥k, hogy ut√°nj√°rtok a val√≥s esem√©nyeknek.
Ugyanis:
Mongolok az√©rt j√∂ttek nyugat fel√©, hogy megrendszab√°lyozz√°k a r√≥mai kereszt√©nys√©gben "meg√ľdv√∂zlni" sz√°nd√©koz√≥ nyugatiakat, tekintve hazud√≥s √©s v√©rengz√Ķ fajt√°juk m√°r vesz√©lyeztette a F√∂ld √©s az ember bizalmi kapcsolat√°t. √Ėg√∂dej, Tem√ľdzsin-Csingisz (Dzsingisz) fia teljes√≠teni akarta apja sz√°nd√©k√°t, ugyanis a nagyv√≠zt√Ķl nagyv√≠zig terjed√Ķ hun birodalom helyre√°ll√≠t√°s√°nak tervezet√©t.

Err√Ķl B√©l√°nak tudom√°sa volt, mert Ung vez√©r l√°nya Ungika-Szojorgaktani (k√©s√Ķbb Toluj feles√©ge) a kancell√°ri√°val szoros levelez√©sben volt. B√©l√°nak csak a mongol sereg √°tenged√©se √©s a sereg ell√°t√°si feladata lett volna, de B√©la betojt a "papa" ki√°tkoz√°si √≠g√©rv√©ny√©t√Ķl, √©s ink√°bb nemet mondott.

Muhin√°l nem Batu, hanem Kagan √ľtk√∂z√∂tt meg a P√≥sa Andr√°s vezette magyar sereggel, √©s Kagant val√≥ban megugrasztott√°k. Erre Batu a lengyelekt√Ķl elidult d√©lnek, √©s el√Ķsz√∂r elfenekelte Ferdin√°ndot, majd P√≥sa fel√© fordult, aki egyszer√Ľen el√°llta Batu √ļtj√°t, √©s biztos√≠totta B√©la Rag√ļz√°ba "menek√ľl√©s√©t".

Tudni kell, hogy P√≥sa Andr√°s (akinek a nev√©t √©s tev√©kenys√©g√©t a nagy "t√∂rt√©nelemtudorok" Anonymusra kanyar√≠tott√°k √©s degrad√°lt√°k egy√ľgy√Ľ √≠rnokk√°), 10 √©ves karak√≥rumi √©s bug√°ti k√©pz√©sben r√©szes√ľlt, tov√°bb√° √Ėg√∂dejt√Ķl megkapta a mongol hadvez√©ri aranyp√°jc√°t. Aki j√°ratos a mongol hierarchi√°ban az tudja, hogy az aranyp√°jca (mosts√°g a marshall bot), ellenvet√©s n√©lk√ľli engedelmess√©get k√∂vetel, √≠gy P√≥sa harc n√©lk√ľl √°ll√≠totta meg Batut.

P√≥sa Andr√°s Vajk fia Imre egyens√°gi lesz√°rmazottja, mongol neve Bajd√°r volt. Lehet meggy√Ķz√Ķdni e t√©nyr√Ķl Ulan Batorban a Mongol √Āllami Lev√©lt√°rban √©s a Mongol Tudom√°nyos Akad√©mia T√∂rt√©neti Int√©zet√©ben.

Nem mellesleg, Batu nagyk√°nn√° v√°laszt√°sa sz√≥ba sem j√∂tt, mert √Ėg√∂dej hal√°la ut√°n Toluj fia M√∂nge (kinek anyja, ne feledj√ľk(!) Ungika), majd Kubil√°j k√∂vetkezett. Batut P√≥sa Andr√°s ford√≠totta vissza, igaz hosszas alkudoz√°ssal. E tett√©√©rt, ami √°rul√°snak sz√°m√≠tott, 1270-ben kiv√©gezt√©k.

M√©g egy apr√≥s√°g: a K√°rp√°t-medenc√©ben a XIV. sz√°zadig kiv√°l√≥ v√≠z√ľgyi rendszer m√Ľk√∂d√∂tt, amelynek nyoma m√°ig fellehet√Ķ. Mocsarasod√°s az √°rokrendszer elhanyagol√°sa miatt k√∂vetkezett be, akkor amikor a habsburgok elkezdt√©k √≠rtani a magyart. Tessenek ut√°nj√°rni ennek is uraim.

√Āld√°s r√°tok:
kékszem
#7 | jano - 2013. Šprilis 17. 18:55:43
El√∂sz√∂r is h√ľlyes√©get besz√©lsz, de nagyon.
M√°sodszor 4. B√©la nem egy betoji kis figura volt. Hanem a magyar eml√©kezet 2. honalap√≠t√≥t tiszteli benne. √Čs a magyar kir√°lyok nem szoktak csak ugy betojni a p√°pa ki√°tkoz√°s√°t√≥l, mert az apostoli magyar kir√°ly rangban a p√°pa f√∂l√∂tt van. Egyed√ľli kiv√°lts√°ga a magyar kir√°lynak, hogy ter√ľlet√©n bel√ľl maga nevezte ki p√ľsp√∂keit, ellent√©tben minden akkori kereszt√©ny uralkod√≥j√°val. Teh√°t a p√°pa a magyar apost√≥l kir√°ly f√Ķl√∂tt nem diszpon√°l. Ahogy szent p√©ter sem √°tkozhatja ki krisztust. Sz√©p lenne.
T√∂k√©letes p√©ld√°ja erre az az eset mikor K√°roly r√≥bertet a p√°pa √°ltal k√ľld√Ķtt, koron√°val koron√°zt√°k meg mert √Ķfels√©ge szent p√©ter utodja arra vetemedett hogy aszt mondja √°tteszi a szent korona szents√©g√©t az √°ltala k√ľld√∂tt koron√°ra √©s igy √©rv√©nyes a koron√°z√°s. Mivel a szent korona √©ppen akkor erd√©lyben volt az ellenp√°rt kezei k√∂z√Ķtt. Kb erre is akkor√°t r√∂h√∂g√∂tt a nemzet, mint a p√≥sa Istv√°n √©s szent imre ut√≥dja. √Čs a t√∂bbi zagyval√©k.
Hagy tippeljek arvisura. √Čs abban az id√Ķben is sz√©pen v√°laszolt a nemzet ki√°tkoztuk mi is a p√°p√°t.
#8 | csillagosvenyen - 2013. Šprilis 17. 19:09:31
Hopp√°, volt hopp√°,nincs hopp√°.
lea kalpaggal... a zember mig él tanul...
elismerésem!B)
#9 | istok bela - 2013. Šprilis 17. 19:34:41
csillagosvenyen! Ahogy mondod. Az oskol√°ban mind√≠g ut√°ltam a t√∂rit √©s majdnem buk√°sra √°lltam. √Čreztem m√°r akkor is, hogy nem az igazs√°got tan√≠tj√°k. Nem vette m√°r be a gyomrom a zs.nyomd√°ban k√©sz√ľlt t√∂rt√©nelm√ľnket. √Ėreg fejjel t√∂bbet tanultam mint az oskol√°ban, de mi√≥ta fent vagyok ezen az oldalon rengeteget tanultam. Mondjuk van kit√Ķl. s_gt s_kukk
#10 | atya - 2013. Šprilis 17. 19:56:05
Ilyet a magyar néppel megtenni.... most olvasom csak!!! Hogy milyen egy g.eci nép ez a zsidó!
1,5 milliád kínai nem így tanulja... az smfu??
Meg hogy sehol nincs Magyarorsz√°gon √Ķst√∂rt√©net, eredet kutat√°s? menjenekaf@szomba..................

√öj √ľnnepet vezet be az Orsz√°ggy√Ľl√©s
2013. √°prilis 8., h√©tf√Ķ 18:12 h√≠r6.hu/MTI

A finnugor nyelvrokon n√©pek napj√°v√° nyilv√°n√≠totta minden √©v okt√≥ber√©nek harmadik szombatj√°t h√©tf√Ķn elfogadott hat√°rozat√°val az Orsz√°ggy√Ľl√©s.

Az err√Ķl sz√≥l√≥ javaslatot k√©t fideszes, egy KDNP-s, egy MSZP-s, egy jobbikos √©s egy f√ľggetlen k√©pvisel√Ķ ny√ļjtotta be. A H√°z 314 igen szavazattal, hat ellen√©ben √©s 17 tart√≥zkod√°s mellett hagyta j√≥v√°.

A hat√°rozat indokol√°sa szerint a kult√ļra √©s a nyelv fontoss√°g√°nak felismer√©se √©s meg√Ķrz√©se a globaliz√°ci√≥ kor√°ban fontosabb, mint valaha, √©s t√°mogatni kell az e c√©lt szolg√°l√≥ kezdem√©nyez√©seket. Az Orsz√°ggy√Ľl√©s a hat√°rozati javaslat elfogad√°s√°val az √©szt parlament √°ltal e t√°rgyban kor√°bban megszavazott t√∂rv√©nyhez csatlakozik. Egy√ļttal hasonl√≥ l√©p√©sre b√°tor√≠tja a Finn K√∂zt√°rsas√°g, mint a harmadik √°llamalkot√≥ finnugor n√©p parlamentj√©t is.

A határozat a közzététele napján lép hatályba.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.