Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Illegálisan adtak örökbe gyerekeket Szerbiában?


Szerbiában több ezer család gyanítja, hogy a kórházak törvénytelenül örökbe adták halottnak hitt gyermeküket.
Több ezer szerbiai szülõ állítja, hogy születés után nyoma veszett egészséges gyermeküknek. Azt gyanítják, a kórházak illegálisan örökbe adták õket. A 70-es évektõl kezdõdõen sok panasz érkezett, de a csecsemõk sorsa mindmáig tisztázatlan. Az egyik család megelégelve a szerbiai hatóságok tehetetlenségét a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósághoz fordult.

Az egyik nõnek például 1978-ban vérmérgezésre hivatkozva az orvosa hirtelen császármetszést rendelt el, a mûtét után pedig azt mondták neki, hogy a baba halva született. Az egészséges kismamák szobájában ébredtem fel az altatásból, ez váltotta ki bennem a gyanút, akkor gondoltam elõször, hogy itt valami nincs rendben - mondta a Híradóban Mirjana Novokmet. A házaspár titokban nyomozni kezdett, és kiderült: egy 2006-os nyilvántartás szerint nekik Szasa nevû gyerekük született, noha õk nem adtak nevet az állítólag holtan született fiuknak.

A dokumentumok szerint az újszülöttet elszállították a kórházból, de a temetõ szerint oda soha nem érkezett meg - állítja az apa, Vlada Novokmet. Szerbiában több ezer család gyanítja, hogy a kórházak törvénytelenül örökbe adták halottnak hitt gyermeküket. Az esetek kiderítésére a szerb parlament vizsgálóbizottságot hozott létre. A legnagyobb akadály, amibe ütköztünk az maga az alkotmány, illetve az igazságügy minisztérium válasza volt, mely szerint a gyanúsított bûncselekmények többsége elévült - nyilatkozta Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselõje.

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága egy érintett család ügyében kártérítésre kötelezte Szerbiát, illetve felszólította Belgrádot, hogy tisztázza az eltûnt csecsemõk sorsát. Hasonló botrány miatt legutóbb az ausztrál miniszterelnök kért bocsánatot azoktól a nõktõl, akiktõl az 50-es, 60-as és 70-es években elvették újszülött csecsemõjüket. Spanyolországban pedig a Frankó-rezsim alatt 300 ezer gyereket loptak el a szüleiktõl rögtön a szülés után és adtak el jómódú családoknak.
Link

Hozzászólások


#1 | apacuka11 - 2013. április 17. 13:30:31
Háát ezéé nem jó az otthonszülés, meg a bába...A jó köhömm-va njukba...!
s19.rimg.info/b4d4c79bba1607d454cabf45bc516a9f.gif
#2 | mindannyiunknak - 2013. április 17. 19:13:23
Még szerencse, hogy ilyen csak régen volt és csak külföldön. Magyarországon kizárt, hogy ilyen lenne, lett volna valaha is.
#3 | Perje - 2013. április 17. 23:55:26
Igazad van, nálunk szabályosan és gen-etikusan exportálták a csecsemõket Amerikába.
:D
#4 | nyilasfergeteg - 2013. április 18. 08:38:43
Nahát! És a szegény göndörorrú alkatrész-kereskedõkre már nem is gondol senki?
#5 | postaimre - 2013. április 18. 08:42:55
Volt nálunk is ilyen "hivatili-toli" elárás a Czeizel proffal. Gondoljatok bele, mekkora lehet már a ganégomb, ha errõl is így mernek beszámolót írni.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.