Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Stratégiai megállapodást kötött a magyar kormány és a Huawei Pekingben


Strat√©giai egy√ľttm√Ľk√∂d√©si meg√°llapod√°st √≠rt al√° Magyarorsz√°g korm√°nya √©s a Huawei Technologies, az inform√°ci√≥s √©s telekommunik√°ci√≥s technol√≥gi√°k (ICT) egyik vezet√Ķ glob√°lis sz√°ll√≠t√≥ja cs√ľt√∂rt√∂k√∂n Pekingben.

A meg√°llapod√°st Szijj√°rt√≥ P√©ter, a magyar-k√≠nai k√©toldal√ļ kapcsolatok √∂sszehangol√°s√°√©rt felel√Ķs korm√°nybiztos √©s Philip Jiang, a Huawei Technologies eln√∂khelyettese √≠rta al√° √ľnnep√©lyes keretek k√∂z√∂tt.

Szijj√°rt√≥ P√©ter az MTI-nek telefonon elmondta: a meg√°llapod√°s √©rtelm√©ben a Huawei az elk√∂vetkez√Ķ √©vekben t√∂rekedni fog arra, hogy b√Ķv√≠tse magyarorsz√°gi gy√°rt√≥ tev√©kenys√©g√©t, √©s egyre t√∂bb hazai besz√°ll√≠t√≥t kapcsoljon be ell√°t√°si folyamataiba. Magyarorsz√°g versenyk√©pess√©g√©nek n√∂vel√©se √©rdek√©ben a Huawei c√©lk√©nt t√Ľzte ki tov√°bb√°, hogy min√©l t√∂bb els√Ķ k√∂r√∂s besz√°ll√≠t√≥j√°t hozza Magyarorsz√°gra, a korm√°ny pedig kifejezte t√°mogat√°si sz√°nd√©k√°t a v√°llalat eur√≥pai uni√≥s gazdas√°gi c√©ljainak megval√≥s√≠t√°s√°hoz. A strat√©giai egy√ľttm√Ľk√∂d√©s r√©szek√©nt a Huawei t√°mogatja Magyarorsz√°g korm√°ny√°t a h√°l√≥zatbiztons√°g fokoz√°s√°ra ir√°nyul√≥ munk√°j√°ban, √©s k√©sz tev√©kenyen is r√©szt venni az orsz√°g kibert√©rbeli √©s t√°vk√∂zl√©si, kommunik√°ci√≥s biztons√°g√°nak er√Ķs√≠t√©s√©ben.

Az √ľnnep√©lyes al√°√≠r√°son Szijj√°rt√≥ P√©ter elmondta, hogy Magyarorsz√°g √ļj k√ľlgazdas√°gi strat√©gi√°t folytat, amelyet keleti nyit√°snak nevezett el. Ennek egyik legfontosabb pill√©re a K√≠n√°hoz f√Ľz√Ķd√Ķ gazdas√°gi kapcsolataink szorosabbra f√Ľz√©se, amelyben a legjelent√Ķsebb szerepet a Magyarorsz√°gon befektet√Ķ √©s munkahelyet teremt√Ķ k√≠nai v√°llalatok j√°tssz√°k.

A Huawei nemcsak befektet√©seinek nagys√°ga miatt strat√©giai partnere Magyarorsz√°gnak √©s nem is kiz√°r√≥lag az√©rt, mert t√∂bb mint ezer embernek ad munk√°t, hanem mert a magyar nemzetgazdas√°g egyik kiemelt √°gazat√°ban, az elektronikai iparban j√°rulnak hozz√° Magyarorsz√°g exportteljes√≠tm√©ny√©nek n√∂vel√©s√©hez - hangs√ļlyozta a korm√°nybiztos. "A magyar korm√°ny keleti nyit√°s strat√©gi√°j√°nak egyik sikerpontja, hogy haz√°nk a Huawei m√°sodik legnagyobb ell√°t√°si b√°zis√°v√° v√°lt, √©s a k√≠nai nagyv√°llalat k√ľlf√∂ldi befektet√©seinek egyik kulcster√ľletek√©nt tekint r√°nk" - jelentette ki Szijj√°rt√≥ P√©ter.

"A meg√°llapod√°s egy√©rtelm√Ľen mutatja, hogy a korm√°ny nagyra √©rt√©keli magyarorsz√°gi tev√©kenys√©g√ľnket, hiszen sz√°m√≠t tapasztalatunkra, v√©lem√©ny√ľnkre √©s k√∂zrem√Ľk√∂d√©s√ľnkre" - mondta Philip Jiang, a Huawei Technologies eln√∂khelyettese az al√°√≠r√°st k√∂vet√Ķen.

A k√≠nai sz√©khely√Ľ Huawei Technologies Co. mobil- √©s telekommunik√°ci√≥s eszk√∂z√∂ket, valamint h√°l√≥zati berendez√©seket gy√°rt√≥ v√°llalat. √Ārbev√©tel√ľk 2012-ben 35,4 milli√°rd doll√°r volt, amelynek 13 sz√°zal√©k√°t kutat√°s-fejleszt√©sre ford√≠tja. A Huawei Technologies 2005-t√Ķl m√Ľk√∂dik Magyarorsz√°gon. A v√°llalat P√©csett √©s Kom√°romban eg√©sz Eur√≥p√°t ell√°t√≥ √∂sszeszerel√Ķ k√∂zpontot, Biatorb√°gyon √©s √úll√Ķn pedig szint√©n eur√≥pai hat√°sk√∂r√Ľ logisztikai k√∂zpontot √ľzemeltet, amelyek export-import volumene 1-1,5 milli√°rd doll√°r. A t√°rsas√°g magyarorsz√°gi ell√°t√≥- √©s logisztikai k√∂zpontja bev√©teleit id√©n v√°rhat√≥an 30 sz√°zal√©kkal n√∂veli, tev√©kenys√©g√©nek b√Ķv√≠t√©se haz√°nkban folyamatos.

A strat√©giai meg√°llapod√°s al√°√≠r√°sa ut√°n Szijj√°rt√≥ P√©ter el√Ķad√°st tartott a 7. K√≠nai V√°llalatok K√ľlf√∂ldi Befektet√©si Konferenci√°j√°nak Magyar Befektet√©si Szemin√°rium√°n, ahol bemutatta a magyar √ľzleti √©s befektet√©si lehet√Ķs√©geket.

Besz√©d√©ben elmondta, hogy Magyarorsz√°g korm√°nya 2010 √≥ta egy √ļj gazdas√°gpolitikai √©s egy √ļj k√ľl√ľgyi strat√©gi√°t folytat. Kit√©rt arra is, a korm√°ny gazdas√°gpolitikai strat√©gi√°j√°nak k√©t legfontosabb c√©lja, hogy Magyarorsz√°got Eur√≥pa termel√©si k√∂zpontj√°v√° tegye √©s ennek √©rdek√©ben l√©trehozza a kontinens legversenyk√©pesebb befektet√©si k√∂rnyezet√©t. Ennek el√©r√©s√©hez sz√ľks√©ges volt az orsz√°g meg√ļj√≠t√°sa √©s a nagy rendszerek √°tszervez√©se.

A korm√°ny olyan ad√≥rendszert hozott l√©tre, amely t√°mogatja azokat, akik t√∂bbet akarnak dolgozni, illetve t√∂bb embernek akarnak munk√°t adni - k√∂z√∂lte Szijj√°rt√≥ P√©tert. Arr√≥l is besz√©lt: a kabinet a v√°llalatokat terhel√Ķ ad√≥kat cs√∂kkentette, √©s t√∂bb akci√≥tervet dolgozott ki, a b√ľrokr√°cia visszaszor√≠t√°sa √©rdek√©ben l√©trehozta Eur√≥pa "legrugalmasabb munkajogi szab√°lyoz√°s√°t", √©s √ļgy alak√≠totta √°t a fels√Ķoktat√°s √©s szakk√©pz√©s rendszer√©t, hogy az megfeleljen a gazdas√°g ig√©nyeinek.

A korm√°nybiztos azt is mondta, hogy a korm√°ny befektet√©s-√∂szt√∂nz√Ķ t√°mogat√°sok sz√©les t√°rh√°z√°t k√≠n√°lja a Magyarorsz√°gon befektet√Ķknek. A j√∂v√Ķ √©vt√Ķl az Eur√≥pai Uni√≥s forr√°sok jelent√Ķs r√©sz√©t k√∂zvetlen√ľl gazdas√°gfejleszt√©sre ford√≠tja Magyarorsz√°g, az Eximbank pedig vil√°gos utas√≠t√°st kapott k√©toldal√ļ, v√°llalatk√∂zi egy√ľttm√Ľk√∂d√©sek t√°mogat√°s√°ra. Szijj√°rt√≥ P√©ter hozz√°tette, a keleti nyit√°s keretein bel√ľl a magyar korm√°ny folyamatos t√°rgyal√°sokat folytat annak √©rdek√©ben, hogy tov√°bbra is Magyarorsz√°g legyen a k√≠nai v√°llalatok k√∂z√©p-eur√≥pai els√Ķ sz√°m√ļ k√∂zpontja.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | ijfeszito - 2013. Šprilis 19. 07:30:56
A Huawei Technologies Co. mobil- √©s telekommunik√°ci√≥s eszk√∂zeit m√°r egy ideje be√©p√≠tet√©k a hazai mobil √©s t√°vk√∂zl√©si gerinc rendszereibe. A m√°sik versenyz√Ķ a mobilkommunik√°ci√≥s rendszerekben a sz√≠nt√©n k√≠nai ZTE.
Lecser√©l√Ķdnek az Ericson √©s NEC berendez√©sek.
Az √©n olvasatomban ez azt jelenti K√≠na kez√©ben a rendszerek kapcsol√≥ja. (Persze csak az √∂sszeesk√ľv√©s elm√©letek ment√©n)s_aha

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.