Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Harc a kilenc országban egyszerre támadó terroristák ellen - a gyakorlatba a TEK is beszáll


A magyar Terrorelhárítási Központ (TEK) mûveleti egysége is részt vesz azon a nagyszabású terrorelhárítási gyakorlaton, amelyet szerdán Európa kilenc országában szerveztek meg - közölte a TEK az MTI-vel.

Közleményük szerint az Európai Unió ATLAS Common Challange 2013 elnevezésû gyakorlatának lényege, hogy kilenc európai országban csaknem azonos idõben különbözõ típusú terrortámadásokat szimulálnak. A gyakorlatban Magyarországgal együtt összesen 30 ország 36 végrehajtó egysége vesz részt. A végrehajtás központi parancsnoksága Brüsszelben van, ahová magas rangú európai tisztviselõket is meghívtak.
Infinety network
Ennek során Írországban épületben, Norvégiában kompon, Lettország hajón, Franciaországban a TGV-vonaton, Romániában és Portugáliában buszon, Máltán épületben, Szlovákiában iskolában, Ausztriában pedig erõmûben szimulált támadás során tesztelik a résztvevõ országok együttmûködését.

A magyar terrorelhárítás Szlovákiában a Komárnóhoz közeli Kolarovóban hajtja végre a feladatot, melyet a román, szlovén és szlovák kommandósokkal közösen végeznek el. A TEK egységének egy iskolában zajló túszhelyzetet kell felszámolniuk.

Az eseményeket a helyszínrõl személyesen követi a szlovák kormány több tagja, a belügy- és hadügyminiszter mellett a miniszterelnök is. A magyar egységet Hajdu János vezérõrnagy, a TEK fõigazgatója személyesen koordinálja a helyszínen - írta a TEK közleményében.

Hajdu tábornoknak az irányítási ponton lehetõsége nyílt személyes egyeztetésre a szlovák miniszterelnökkel és belügyminiszterrel - tették hozzá. A beszélgetés során szóba került a közös mûveleti gyakorlatok lehetõsége és a két ország terrorelhárítási szervei közötti együttmûködés. A részt vevõ országok a gyakorlat jelentõségét nagyon fontosnak értékelték, különösen a közelmúltban történt terroresemények tükrében.
Link

Hozzászólások


#1 | Kedvesi - 2013. április 18. 10:34:55
Gyakorlatoznak maguk ellen, ez így szokás ennél a fajtánál.
#2 | Perje - 2013. április 18. 12:35:23
Ilyen események hallatán mindig a kisfiam szavai jutnak eszembe, amikor azt mondta a száguldó tûzoltóautó láttán, hogy: "Anya, tûz lesz valahol".

Ilyen gyakorlatok helyett inkább a lakosságot kellene felkérni és kioktatni arra, hogy milyen gyanús eseményekre figyeljen fel. Én például már nézem évek óta a metróban, áruházakban az elhagyott, gazdátlan csomagokat, és felhívom arra az ottani rendészek figyelmét. Oda lehetne figyelni a gyanús, beteges viselkedésû szomszédainkra, járókelõkre.
Ha mûködne rendesen az idegenrendészet, és mindenkit átvizsgálnának beérkezéskor is reptereken, a határokon kevesebb ilyen eset fordulna elõ.
Nem hiszem, hogy akad olyan ország, amelyik ég a vágytól, hogy saját területén külföldi tenorelhárítók dolgozzanak. Így lehet még kockázatosabbá tenni az adott ország biztonsági helyzetétet, bevíve oda komoly fegyverzetet, kitûnõen képzett embereket.
#3 | csillagosvenyen - 2013. április 18. 19:14:11
gyerekek, most már ejuropa bevonásával az egész
világra rá akarják húzni a terorr-izmus/ orr-izmus/
véres pendejét! amit saját maguk kreáltak.... premier
plánban robbanó akár micsoda.... olyan kicsi 9/11...
a manipuláció a tetõfokra hágott!:(
#4 | postaimre - 2013. április 18. 20:21:05
Magyarok is részt vesznek egy boszniai hadgyakorlatban

Az EUFOR-misszió új - tartalék erõkkel kibõvített - haderõstruktúrájának alkalmazását gyakorolják magyar, brit, osztrák, török, valamint a helyi erõk Bosznia-Hercegovinában. Ezt Szpisják József dandártábornok, az EUFOR törzsfõnöke közölte csütörtökön.

A Quick Response 2013 elnevezésû, kéthetes nemzetközi gyakorlatra a Magyar Honvédség EUFOR-kontingensének Közepes Készenlétû Tartalék Százada - a nemzeti támogató elemmel megerõsítve - összesen 117 katonával érkezett hétfõn Szarajevóba.
http://hvg.hu/vil...iai_ha#rss
#5 | kukackac - 2013. április 18. 21:22:45
3.bp.blogspot.com/-fZ8xoWAj11c/Tqq3G9sqBQI/AAAAAAAAHLU/qolPAJDyLK0/s1600/cr-The_Crusades_Wallpaper_y3q4c.jpg
#6 | Perje - 2013. április 19. 00:15:40
A kilenc ország küzül egyben már volt is ma egy kis gubanc. A norvég parlament épületében, egy technikai helyiségben volt egy robbanás. Az épületet néhány órára kiürítették.
Vagy már folyik a gyakorlat? De mééééér nem a kompon?
http://www.mignew...07007.html

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.