Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Joseph B√°li J√≥zsef: A g√ļzsbak√∂t√∂tt vil√°g


L√©gy k√ľl√∂nb mint ap√°d
M√ļld fel√ľl Mestered.
Hogy munk√°dban minden tett
√ćgy √©ltesse nemzeted.

Tisztázandó számok:

A N√©pszabads√°g 1990.m√°rcius 6-√°n megjelent cikk√©ben Raj Tam√°s rabbi azt √°ll√≠totta, hogy „Magyarorsz√°gon 600 ezer zsid√≥ m√≥dszeres meggyilkol√°sa vetett v√©get a zsid√≥s√°g asszimil√°ci√≥j√°nak”. Ez f√©lrevezet√©s, amivel Raj √ļr a Rom√°ni√°ban meggyilkolt 474 200 zsid√≥ hal√°l√°t is a magyars√°g nyak√°ba akarja varrni.( Sz√°raz Gy√∂rgy: T√∂rt√©nelem jelenid√Ķben, 712. old.) Raj Tam√°s t√∂rt√©n√©sz is, √©s egy t√∂rt√©n√©sz ilyen val√≥tlans√°got nem √°ll√≠that.

Juhász Gyula szerint Рmely a História 1984.év 4. számában jelent meg :
„A h√°bor√ļ v√©g√©n sz√°zezrek menek√ľltek el, sz√°zezrek ker√ľltek hadifogs√°gba, s a legszomor√ļbb, a trianoni ter√ľletre sz√°m√≠tva 400 000 ezer ember√ľnk pusztult el, k√∂zt√ľk 200 000 zsid√≥ √©s 135 ezer katona”.

Ugyancsak a Hist√≥ria ezen sz√°m√°ban R√°nki Gy√∂rgy t√∂rt√©n√©sz elismer√©ssel nyilatkozik Horthy Mikl√≥s korm√°nyz√≥r√≥l: „mert b√°r nem tudta megakad√°lyozni 437 000 zsid√≥ deport√°l√°s√°t, de a rem√©nytelen ellen√°ll√°s kezdem√©nyez√©s√©vel meg tudta akad√°lyozni 200 000 budapesti zsid√≥ deport√°l√°s√°t”.

M√©lt√°nytalan √©s rosszindulat√ļ t√°mad√°s √©rte √©s √©ri a magyar n√©pet egyes zsid√≥ vezet√Ķk r√©sz√©r√Ķl a deport√°l√°sokat illet√Ķen. Higgye el a zsid√≥s√°g, hogy annyit,amennyit a magyar n√©p tett a zsid√≥s√°g √©rdek√©ben Horthy Mikl√≥ssal az √©len,, Eur√≥pa √∂sszes n√©pe √©s vezet√Ķi sem tettek, a Cionista Vil√°gsz√∂vets√©get is belesz√°m√≠tva.

Hivatkozni szeretn√©k egy vil√°gh√≠r√Ľ amerikai t√∂rt√©n√©szre, aki Magyarorsz√°ggal foglalkozva meg√°llap√≠tja, hogy: „ 1942 √Ķsz√©t√Ķl kezdve a K√°llai Mikl√≥s vezette korm√°nyra is nyom√°st gyakoroltak, akkor a magyar korm√°nyzat ilyen-olyan √©rvel√©ssel, de l√©nyeg√©ben visszautas√≠totta az Endl√∂sungot, a v√©gleges megold√°st. Magyarorsz√°g mindaddig v√©delme alatt tartott k√∂r√ľlbel√ľl 800 000 zsid√≥t, am√≠g f√ľggetlens√©g√©t de facto el nem vesz√≠tette.”

Az id√©zet Randolph L.Braham holocaust k√∂nyv√©b√Ķl sz√°rmazik. Ugyancsak √Ķ √≠rja, hogy: Az Eichmann-per idej√©n Hanna Arendt publik√°lt egy k√∂nyvet, amelyben el√≠t√©li a magyar zsid√≥ tan√°cs tagjait, akik nem okultak a j√≥val kor√°bban deport√°lt cseh,lengyel, ukr√°n, litv√°n zsid√≥k sors√°b√≥l”.


A zsid√≥ tan√°cs felel√Ķss√©ge

„K√∂ztudott volt 1944-ben, hogy a zsid√≥tan√°cs, √©l√©n Berend B√©l√°val, nagy p√©nz√©rt a m√≥dosabb zsid√≥ csal√°dokat k√ľlf√∂ldre menek√≠tette, az itt maradt kis p√©nz√Ľ zsid√≥kat azzal √°m√≠totta, hogy csal√°degyes√≠t√©sre viszik √Ķket N√©metorsz√°gba, vagy a l√©trej√∂v√Ķ eur√≥pai Izraelbe. Ez√©rt mentek ezen csal√°dok rem√©nykedve a vagonokba. Amikor Miskolcon megk√©rdeztem az egyik zsid√≥tan√°cs-tagot hogy hol lesz az eur√≥pai Izrael, azt mondotta: „ √ögy tudom, hogy a Ruhr-vid√©ken”. Ezen t√©nyekr√Ķl egy sz√≥t sem mondanak a mostani zsid√≥ vezet√Ķk, pedig kellene hogy ismerj√©k.

Hiszen Berend B√©l√°t a n√©pb√≠r√≥s√°g 10 √©vi b√∂rt√∂nre √≠t√©lte cselekedetei miatt, de a bar√°tai igen r√∂vid id√Ķn bel√ľl kisz√∂ktett√©k az orsz√°gb√≥l. Ma Amerik√°ban az √∂sszehar√°csolt p√©nzekb√Ķl nagyv√°llalkoz√≥ ( Braham id√©zett k√∂nyve szerint).

Felel√Ķss√©g terheli a magyarorsz√°gi zsid√≥k pusztul√°s√°√©rt a Cionista Vil√°gsz√∂vets√©get is, amely tudta, hogy l√©tezik Auschwitz. Mi√©rt nem bomb√°ztatt√°k sz√©t az „√°lland√≥an f√ľst√∂lg√Ķ kremat√≥riumokat”, mint ahogy lebomb√°ztatt√°k a Norv√©gi√°ban m√Ľk√∂d√Ķ neh√©zv√≠z-√ľzemeket?

A zsid√≥ vezet√Ķk egyetlen sz√≥val sem ismerik el Horthy Mikl√≥snak a zsid√≥s√°g √©rdek√©ben tett pozit√≠v cselekedeteit.
Pedig tudniuk k√©ne, hogy 1920-ban , amikor Erd√©lyb√Ķl , a felvid√©kr√Ķl √©s a D√©lvid√©kr√Ķl t√∂bb mint 200 000 menek√ľlt √©rkezett hozz√°nk, √Ķ j√°rult hozz√° ahhoz, hogy 100 000 zsid√≥ Gal√≠ci√°b√≥l √°ttelep√ľlj√∂n Magyarorsz√°gra.
V√°llalta, hogy 1942-44 k√∂z√∂tt t√∂bb sz√°zezer legyel, szlov√°k, rom√°n, cseh zsid√≥ Magyarorsz√°gon kereszt√ľl ker√ľlj√∂n ki nyugatra.

De m√©g az ellen is tiltakoztak, hogy hamvai hazaker√ľlhessenek a csal√°di s√≠rboltba. !!!!!!!

Sokan hangoztatj√°k, hogy n√°lunk volt az els√Ķ megk√ľl√∂nb√∂ztet√Ķ t√∂rv√©ny a zsid√≥s√°g ellen. √Ām azt elhallgatj√°k, hogy n√°lunk √©ltek Eur√≥p√°ban a legnagyobb szabads√°gban. Magyarorsz√°g zsid√≥ eldor√°d√≥ volt a k√©t vil√°gh√°bor√ļ k√∂z√∂tt ( Schmidt M√°ria t√∂rt√©n√©sz szavai) ahol megtehett√©k, hogy a kereskedelmet, a p√©nzvil√°got szinte teljesen kisaj√°t√≠tott√°k. ( Mozg√≥ Vil√°g 1983.√©vi augusztusi sz√°m√°nak 113. oldala ). !!!!!!

A magyar ifj√ļs√°g gyakran k√∂vetelte ennek megsz√ľntet√©s√©t. Ifj√ļs√°gi gy√Ľl√©seken mint nyomd√°sztanul√≥ magam is r√©szt vettem t√∂bb √≠zben, 1935-ben S√°rospatakon, majd 36-37-ben Miskolcon. El√Ķsz√∂r sz√ľletett meg az els√Ķ zsid√≥t√∂rv√©ny, amely kimondta, hogy a p√©nzint√©zetek √©s kereskedelmi k√∂zpontok k√∂telesek 50 sz√°zal√©kban kereszt√©ny fiatalokat, 50 sz√°zal√©kban zsid√≥ fiatalokat alkamazni. De ennek v√©grehajt√°s√°ra 5 √©v halad√©kot kaptak az int√©zm√©nyek.
A t√∂rv√©nyt mint szocdem p√°rttagok sem tartottuk igazs√°gtalannak, m√©g a m√°sodik zsid√≥t√∂rv√©nyt sem, s√Ķt a numerus clausust sem, amely arr√≥l rendelkezett, hogy az egyetemeken a zsid√≥ √©s kereszt√©ny l√©tsz√°m 20:80 sz√°zal√©kos ar√°nyban alakuljon,mert abban az id√Ķben m√°r megengedhetetlennek tartottuk, hogy pl. S√°rospatakon a 10 √ľgyv√©db√Ķl 8 zsid√≥ volt, a 4 orvosb√≥l pedig 3 zsid√≥. Ez a t√©ny okozta azt, hogy a nyilaskeresztes p√°rt j√≥ eredm√©nyeket tudott el√©rni.

Visszat√©rek Raj Tam√°s rabbi √ļr meg√°llap√≠t√°saira, hogy 600 000 zsid√≥ m√≥dszeres meggyilkol√°sa vetett v√©gett a zsid√≥s√°g asszimil√°ci√≥j√°nak Magyarorsz√°gon. √Čn szeretn√©m megk√©rdezni a rabbi urat, hogy hogy hol vannak Magyarorsz√°gon azok a s√≠rok, ahol a meggyilkolt zsid√≥k marad√©kai vannak, mint ahogy Sz√°raz Gy√∂rgy felt√°rta a Rom√°ni√°ban tal√°lt t√∂megs√≠rok √©s v√©rengz√©sek helyeit, dokumentumok alapj√°n.

Hol van hát a 600 000 zsidó?

Szab√≥ A t√∂rt√©n√©sz adataira √©p√≠tve, melyet a Val√≥s√°g 1988.11.sz√°ma k√∂z√∂lt, meg√°llap√≠that√≥, hogy az 1941.√©vi n√©psz√°ml√°l√°skor a zsid√≥k sz√°ma Budapesten 246 803 f√Ķ
Vid√©ken 243 818 f√Ķ
Az elveszett ter√ľleteken pedig 334 386 f√Ķ volt, mely
√∂sszesen 825 007. f√Ķ

Ez a sz√°m 1944. m√°rcius 19.-√©n orsz√°gos viszonylatban 762 000 f√Ķ, s ez k√∂zel azonos R.L. Braham sz√°maival.

Vizsg√°ljuk meg, hogyan alakultak ezek a sz√°mok a h√°bor√ļ v√©gezt√©vel:

Budapestnen megmenek√ľlt: 200 000 f√Ķ
Ausztri√°ban, az Eichmann-terv keret√©ben megmenek√ľlt 40 000 f√Ķ
Izraelben √©l az √°llamii statisztikai hivatal szerint 350 000 f√Ķ
Pannpnhalm√°n √©s egy√©b karitat√≠v int√©zm√©nyekn√©l megmenek√ľlt 10 000 f√Ķ
Wallenberg √©s egy√©b diplom√°ciai szervek √°ltal kimenek√≠tettek sz√°ma: 20 000 f√Ķ
Meghalt a koncentr√°ci√≥s t√°borokban , term√©szetes hal√°llal , terrorbomb√°z√°sok k√∂vetkezt√©ben √©s munkaszolg√°latosk√©nt: 200 000 f√Ķ.

√Ėssszesen: 820 000 f√Ķ.

Ezen sz√°mokban nem szerepel az Izraelen k√≠v√ľl m√°s orsz√°gokban letelepedettek kb. 100 000 f√Ķje. ( Volt menyasszonyom Peruban, a h√ļga Izraelben, az √∂ccse Sv√©dorsz√°gban tal√°lt √ļj haz√°ra). 1966-ban itthon voltak mind a h√°rman, t√Ķl√ľk ismerem ezen adatokat.

Nem szerepelnek a sz√°mok k√∂z√∂tt azok sem, akiket Erd√©lyb√Ķl vagy a Felvid√©kr√Ķl vittek el √©s oda is t√©rtek vissza. Ugyancsak zavar√≥, hogy ne m ismert: ma Magyarorsz√°gon mennyi zsid√≥ sz√°rmaz√°s√ļ polg√°r is √©l?

Az egyik f√Ķrabbi l√©tsz√°mukat 60 000 f√Ķben hat√°rozta meg, majd k√©s√Ķbb 80 000 f√Ķben. Gosztonyi P√©ter 100 000 f√Ķt eml√≠t, m√≠g a Zsid√≥ Vil√°gsz√∂vets√©g 200 f√Ķben jel√∂li meg a l√©tsz√°mukat. Ez az oka annak, hogy a sz√°mok csak megk√∂zel√≠t√Ķk. De az mindenk√©ppen meg√°llap√≠that√≥, hogy Raj Tam√°s rabbi √ļr meg√°llap√≠t√°sa- a 600 000 f√Ķt illet√Ķen- hamis. Alaptalan v√°daskod√°s a magyar n√©ppel szemben.

Nem k√≠v√°nok foglalkozni n√©h√°ny megsz√°llott cionista megnyilv√°nul√°saival, melyek szint√©n s√©rt√Ķek a magyars√°ggal szemben. Egyesek 50 √©v eltelt√©vel is holt lelkek ut√°n akarnak „el√©gt√©telt” szerezni . Tudom, hogy a Talmud ezt megengedi, √©s √Ķk ezzel a lehet√Ķs√©ggel √©lnek is.

A zsid√≥ holocausttal kapcsolatos zsarol√°s az emberis√©g, az √°rtatlan milli√≥k ellen√©ben megind√≠tott f√©ktelen lavina. Cinikus cionizmus√°val minden id√Ķk legnagyobb zsid√≥ √©s nem-zsid√≥ puszt√≠t√°s√°t provok√°lhatja ki a felel√Ķtlen, g√°tl√°stalan hazugs√°gsorozat√°val. A vari√°ci√≥k egy t√©m√°ra c√≠mmel „menedzselt” holocaust , a megbotr√°nkoztat√≥an hazug, a val√≥s√°gt√≥l messze elrugaszkod√≥ v√°ltozataival ma m√°r a vil√°gt√∂rt√©nelem √©s erk√∂lcs pr√≥bak√∂vek√©nt szerepel. V√°ltozataira a fentiek is szeml√©letes p√©ld√°kat ny√ļjtanak.

A m√ļlt figyelmeztet

Dr. Kalocsai József írása a Magyar Fórumban 1995. március 2-án , a 2. oldalon jelent meg:

„Nem tudom, hogy ez a magatart√°suk hov√° vezet, hisz hasonl√≥ volt a helyzet a 30-as √©vekben is, amikor szinte minden gazdas√°gi √©s p√©nz√ľgyi hatalom a zsid√≥s√°g kez√©ben volt. V√©g√ľl is ez hozta r√°nk a sz√©ls√Ķjobb el√Ķret√∂r√©s√©t.

Ez√ļton k√©rem a j√≥zanul gondolkod√≥ magyar zsid√≥s√°got, akik ezt az orsz√°got a saj√°tjuknak tekintik √©s itt akarj√°k √©let√ľket b√©k√©ben le√©lni, hassanak oda, hogy azok a szem√©lyek, akik csak √°lland√≥an provok√°lnak, t√°madnak, mocskol√≥dnak itthon √©s k√ľlf√∂ld√∂n, v√©gre elszigetel√Ķdjenek.

Mert ha ez nem t√∂rt√©nik meg, √©n is azt mondom, amit Herzl Tivadar, a cionizmus atyja mondott 1903-ban , amikor szint√©n hasonl√≥ volt a zsid√≥s√°g magatart√°sa, hogy „ a sors keze el√©ri a magyar zsid√≥s√°got is, s min√©l k√©s√Ķbb fog ez megt√∂rt√©nni, s min√©l er√Ķsebb lesz a zsid√≥ t√∂rzs, ann√°l kem√©nyebb lesz a csap√°s, mellyel kegyetlen√ľl fogj√°k illetni. Nincs menekv√©s.”

Ism√©telten k√©rem, hogy √°ll√≠ts√°k le az √ļj √©s √ļjabb Landeszmannok, a Gad√≥kat, mert ha ez nem siker√ľl idej√©ben, egy √ļjabb trag√©dia k√∂vetkezhet be.”

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2013. Šprilis 18. 13:37:39
√ögy t√Ľmik a lengyelekek sem felejtettek √©s visszas√≠rj√°k a koncl√°gert a zsiknak, de most t√©nyleg √©s √©lesben!
http://newsru.co....sa704.html
#2 | keepfargo - 2013. Šprilis 18. 14:03:40
Raj rabbi szamai ugyanugy hazugsagok, mint MINDEN SZAM ebben az osszefuggesben. Szereny javaslatom, hogy egy szammal valtoztassatok at minden mesterseges adatot, espedig az utolso nullaval. Akkor mindjart hihetobb lesz ez a csali mese, a 600000 valojaban 60000, es a 6.0000000 valojaban meg a 600000-t sem eri el. Ha a 6 millio igaz lenne, a 60-as evekig eltartott volna a krematoriumi munka.
Egy masik, papiron osszeollozott hazugsag, az Endlosung fogalma. Ezt ugy vertek bele a koztudatba, mint a kiirtas tervet, holott az Europan kivulre koltoztetes terve volt, ami vegul meg is valosult, de persze nem tokeletesen... Ezt a torteneszek tudjak, csak a birka nem - a torteneszek hallgatnak, a birka meg eszi amit eleraktak.

Ne bantsd a magyart, ne lopj tole, ne is hazudj neki; egyiket sem szereti...a magyar ilyen fura joszag.
#3 | repuloszonyeg - 2013. Šprilis 18. 16:19:54
Keepfargo!

Olvasd már el figyelmesen, mi lett írva, ne kelljen már állandóan feleslegesen dolgozni, hogy nem figyeltek!
Raj Tam√°s egyetlen adatot mondott, az a hamis, meg a t√∂bbi rabbi adatai, viszont a t√∂bbi hivatalos statisztika, √©s megfelel a val√≥s√°gnak. Olvasd m√°r el √ļjra! Braham √©s a magyarorsz√°gi h√°bor√ļ el√Ķtt √©s ut√°ni statisztik√°k, illetve az izraeli statisztik√°k megegyeznek. Az√©rt is lett felt√©ve az anyag.
#4 | keepfargo - 2013. Šprilis 18. 17:05:58
repuloszonyeg
Mea culpa, mea maxima culpa...
igazad van, feluletesen irtam, amit irtam, de szavamat adom, nem a korrekt szamokra utaltam, hanem cionek korabbi adataira. Ez viszont nem derul ki abbol, amit irtam, igy a kritikad tobb mint jogos. Azert hogy ne nezzek egeszen hulyenek ki, ideirom hogy pl. tudom, hogy a voroskereszt adata Auschwitz utan korrektnek tekintheto es tekintendo. Tehat korrigalva magamat azt kell irjam; cionek hamis adatait kell (jo esetben) elosztani tizzel, nem azoket akik valoban erdek nelkul szamoltak.

Elnezest, koszonom a helyreigazitast, tisztelettel/k.
#5 | repuloszonyeg - 2013. Šprilis 18. 17:43:39
Keepfargo!

Nincs harag. B√°li J√≥zsef k√∂nyv√©t k√∂telez√Ķ anyagg√° tenn√©m, m√°r csak amit a "jujdej√≥" kereszt√©nys√©gr√Ķl le√≠r, szint√©n akkori dokumentumok alapj√°n. Sokszor elgondolkodom, hogy t√©nyleg mennyi mindent nem tudunk. Nemcsak kort√∂rt√©neti dolgokat, hanem mennyire nem vagyunk tiszt√°ban a l√©lek m√Ľk√∂d√©s√©vel. pszichikai l√©t√ľnk alapjaival, az emberi viselked√©s√©vel, a mot√≠vumokkal-mozgat√≥rug√≥kkal, hogy mennyire egys√≠k√ļan, gondolkodunk, mindent ugyanabb√≥l a szemsz√∂gb√Ķl n√©z√ľnk, √©s hogy mennyire hi√°nyzik benn√ľnk az emp√°tia,hogy a m√°sik szemsz√∂g√©b√Ķl is n√©zz√ľk a vil√°got, vagy hogy √°rnyaltabban. Mert sokszor k√©t azonosnak t√Ľn√Ķ esem√©ny, tett m√∂g√∂tt is m√°s ok rejt√Ķzik. Valami nagyon elromlott √©s f√©l√Ķ, hogy csak m√©g lejjebb megy√ľnk. N√©zem sokszor a gyermekes anyuk√°kat , hogy milyen kis zombik√°kat nevelnek a csemet√©ikb√Ķl. Mindig csak fegyelmeznek, hogy ezt ne csin√°ld, azt se csin√°ld, ne kiab√°lj, ne rugdosd a n√©nit, ne,ne, ne... De hogy mit √©s hogyan tegyen a pici gyerek, akinek m√°r nyiladozik az √©rtelme, hogy mire figyeljen, hogy tereln√© a figyelm√©t, tan√≠tan√°, azt m√°r nem. A szem√ľkb√Ķl s√ľt az egy√ľgy√Ľ butas√°g, szel√≠ds√©g, burokb√≥l n√©zik a vil√°got. Nagyon szomor√ļ ez.
#6 | keepfargo - 2013. Šprilis 18. 18:30:58
Hat bizony, a burok megvan, mindenkinek. Kilepni belole pedig, valoban, empatia, egyutterzes aran lehet. Ez minimum tudat-atprogramozast feltetelez.
A buddhai tanitas - a krisztusival egybehangzoan - ezt az empatiat hangsulyozza, mig a mai eletelv a "privat boldogsag" elkepesztoen hamis, lehetetlen illuziojat akarja ranksozni. Kapni, de nem adni, minel tobbet kapni, minel kevesebbet adni. Legyunk kivalasztottak a boldogsagra, kapjunk meg mindent; amit nem, azt vegyuk el, legyunk versenykepesek.
Onzes, minden szinten. Egyeni, csoportos es faji onzes - ezt eljuk ma. Mar talan nem olyan sokaig. Hiszen ez a VEG. Ha csoda nem tortenik. Az egyetlen remeny talan az, hogy a programozott tudatok is megnyilhatnak egy uj programnak, ha a szeretet lehetoseget latjak benne, az elfogadas, megbekeles lehetoseget, a kozos sors kenyszere altal adott elfogadas, egyutterzes lehetoseget. Ettol is messze vagyunk, de talan nem elerhetetlen. Egy esely. Ha nem tudjuk megjatszani, akkor a hagyomanyos eszkozok kerulnek megint elo, ver fog folyni, ki tudja mennyi, es kezdhetjuk elorol...
Hazank kiserleti telep minden szempontbol, ez most ugyanugy jo, mint rossz. Aki nem erti, hogy a magyarsag az egyutterzes nepe, az onmaganak is, nekunk is hazudik. Mindenkit befogadtunk, s most cserebe azt kapjuk, hogy mi, a befogadok, utban vagyunk azoknak, akik a mi josagunk, gyengesegunk (utolag hulyesegunket is irhat valaki), vagy csak joindulatunk aran gazdagodtak meg es/vagy szaporodtak el itt, a mi verejtekunkon. Ha ezt megertik, nem lesz verfurdo, ha nem ertik meg, akkor lesz. Ha nem ma - holnap, vagy holnaputan, vagy ha nem 2013-ban, hat 2016-ban; mindegy, de igy nem maradhat, ebbe az iranyba fejlodes nincs, csak fejloves van.
En hiszek a magyar eszben es foleg a magyar szivben. Ido kell amig a ketto egyensulyba kerul, s amig megfogjuk egymas kezet, es nem engedjuk el a megoldasig. ( Amennyiben a kezunk nem vassal lesz tele...)

Ne bantsd a magyart, nem tudhatod, hogy megvaltod lesz-e vagy gyilkosod - rajtad mulik.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.