Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Erõteljesebb kül- és biztonságpolitikát szorgalmaz Martonyi


Közös nyilatkozatot fogadtak el a visegrádi országok (V4) külügyminiszterei csütörtökön, a Pozsonyban zajló Globsec biztonság- és külpolitikai fórum elsõ napján, rámutatva, az elmúlt években lényegesen nõtt a visegrádi országok súlya.

Martonyi János külügyminiszter a cseh-lengyel-magyar-szlovák közös nyilatkozat kapcsán azt hangoztatta: Közép-Európa biztonságának alapvetõ tényezõje a transzatlanti rendszer, ugyanakkor Európának erõteljesebb kül- és biztonságpolitikát kell építenie.

A deklaráció azt a célt szolgálja - mondta -, hogy az Európai Tanács decemberi ülésén a közös kül- illetve biztonságpolitikáról szóló vita eredményes és sikeres legyen.

"Ezzel a közös deklarációval azt juttattuk kifejezésre, hogy a visegrádi egy nagyon fontos regionális együttmûködés, Visegrád nem áll szemben az európai integrációval, éppen ellenkezõleg, az az érdeke, hogy az európai integráció erõsödjön" - mondta az MTI-nek Martonyi János.

A közös deklaráció egy másik eleme arra mutat rá, hogy az eddiginél erõsebb együttmûködésre van szükség a védelmi ipar területén. A nyilatkozat szerint ezen a területen jelentõs szerepet kell adni a kis- és középvállalatoknak.

"Ez nagyon lényeges, mert ezzel csökkenteni tudjuk a munkanélküliséget, ami valamennyi visegrádi országban egy nagyon komoly kérdés" - hangsúlyozta Martonyi János.
A külügyminiszter szerint az elmúlt években bizonyítást nyert, hogy a visegrádi négyek súlya Európában lényegesen nõt. Ezzel összefüggésben a V4-ek Horvátország csatlakozási folyamatában játszott szerepére mutatott rá.

Martonyi János szerint sikerként lehet értékelni, hogy a visegrádi négyek egymástól eltérõ érdekei ellenére sikerült megtartani az országcsoport együttmûködését. Leszögezte: Visegrád manapság már nem csak egy szimbólum, hanem annál sokkal több, hiszen abban stratégiai együttmûködési elemek vannak.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.