Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kajmán-szigeteki vállalkozás értékesíti a letelepedési államkötvényeket


Minden jogszab√°lyi felt√©tel adott ahhoz, hogy elinduljon a leteleped√©si √°llamk√∂tv√©ny, K√≠n√°ban √©s Vietn√°mban, valamint a Magyarorsz√°gon √©l√Ķ nem uni√≥s √°llampolg√°rok vehetnek els√Ķk√©nt ilyen √°llampap√≠rt - √≠rja a Magyar Nemzet. A lap inform√°ci√≥i szerint az √Āllamad√≥ss√°g Kezel√Ķ K√∂zpont m√°r le is szerz√Ķd√∂tt a k√∂zvet√≠t√Ķ c√©ggel, a kiv√°lasztott a Kajm√°n-szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund nev√Ľ v√°llalkoz√°s.

Els√Ķk√©nt K√≠n√°ban √©s Vietn√°mban lehet majd jegyezni a leteleped√©si √°llamk√∂tv√©nyt a cikk szerint. A lap eml√©keztet arra, hogy egy tavaly elfogadott jogszab√°ly-m√≥dos√≠t√°s tette lehet√Ķv√© a befektet√©si sz√°nd√©kkal ide√©rkez√Ķk leteleped√©s√©t. Azok a k√ľlf√∂ldiek, akik legal√°bb 250 ezer eur√≥ √©rt√©kben v√°s√°rolnak ilyen √°llampap√≠rt, a kor√°bbiakn√°l gyorsabban, a tart√≥zkod√°si enged√©ly megszerz√©se ut√°n m√°r hat h√≥nappal leteleped√©si enged√©lyt kaphatnak haz√°nkban.

Azt is el√Ķ√≠rta a t√∂rv√©nym√≥dos√≠t√°s, hogy kiz√°r√≥lag az √ĀKK-val szerz√Ķd√©sben √°ll√≥ v√°llalkoz√°s √°ltal kibocs√°tott √©rt√©kpap√≠rt v√°s√°rl√≥ k√ľlf√∂ldi szem√©ly jogosult leteleped√©si enged√©lyt k√©rv√©nyezni - mutat r√° a lap. A k√∂zvet√≠t√Ķ v√°llalkoz√°st el√Ķz√Ķleg a parlament gazdas√°gi bizotts√°ga kell j√≥v√°hagyja. A cikk szerint ez meg is t√∂rt√©nt m√°rcius 4-√©n: a Rog√°n Antal √°ltal vezetett bizotts√°g a Kajm√°n-szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund nev√Ľ v√°llalkoz√°ssal tervezett szerz√Ķd√©s megk√∂t√©s√©hez hozz√° is j√°rult.

Ez a c√©g √°prilis 8-√°n kiterjesztette m√Ľk√∂d√©s√©t Magyarorsz√°gra is. A lap korm√°nyzati forr√°sai szerint az √ĀKK m√°r meg is k√∂t√∂tte a szerz√Ķd√©st.

A konstrukci√≥ a k√∂vetkez√Ķ: az √Āllamad√≥ss√°g Kezel√Ķ K√∂zpont diszkont√°ron juttatja el a 250 ezer eur√≥ n√©v√©rt√©k√Ľ k√∂tv√©nyt a k√∂zvet√≠t√Ķ v√°llalkoz√°snak, majd az egy nagyobb n√©v√©rt√©k√Ľ, hat√°rozott idej√Ľ tulajdonosi r√©szjegyet bocs√°t ki. A lap inform√°ci√≥i szerint a v√°llalkoz√°s 300 ezer eur√≥t k√©rhet majd el a leteleped√©st tervez√Ķ k√ľlf√∂ldiekt√Ķl. A v√°llalkoz√°s igazgat√≥j√°t, Boros Attil√°t nem tudta el√©rni a lap.

Kor√°bbi piaci inform√°ci√≥k szerint rengetegen v√°rj√°k az √ļj magyar √°llampap√≠rt, sokan √©rdekl√Ķdnek K√≠n√°b√≥l, Oroszorsz√°gb√≥l √©s a K√∂zel-Keletr√Ķl. A lap szerint felfigyeltek a konstrukci√≥ra Indi√°ban, Ir√°nban, Pakiszt√°nban, Ukrajn√°ban, D√©l-Kore√°ban, D√©l-Afrik√°ban, a F√ľl√∂p-szigeteken √©s √öj-Z√©landon is. A leteleped√©si enged√©ly nem jelenti a magyar √°llampolg√°rs√°g megszerz√©s√©t, de ugr√≥deszkak√©nt szolg√°lhat az EU-n bel√ľl.

De ez nem offshore

M√°rciusban Varju L√°szl√≥ f√ľggetlen orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķ vetette fel, hogy a Hungary State Special Debt Fund c√©g offshore-h√°tter√Ľ. Koszor√ļs L√°szl√≥, az Orsz√°ggy√Ľl√©s gazdas√°gi bizotts√°g√°nak fideszes aleln√∂ke erre reag√°lva hangs√ļlyozta, hogy a gazdas√°gi bizotts√°g √°ltal megb√≠zott v√°llalkoz√°s nem offshore c√©g.

A kormánypárti politikus akkor leszögezte, hogy a gazdasági bizottság által jóváhagyott cég viszont nem kiviszi a pénzt, hanem dollármilliókat hoz Magyarországra.

Hangs√ļlyozta, hogy az eml√≠tett t√°rsas√°g f√Ķ tulajdonosa a t√∂bb milli√°rd doll√°ros forgalmat bonyol√≠t√≥ k√≠nai Wanhua vezet√Ķje, Simon Wu. Neki t√∂bbet k√∂z√∂tt a BorsodChem Zrt. is a tulajdon√°ban van. Mellette tulajdonos m√©g Lian Wang, a Deutsche Bank √©s a Morgan Stanley egykori munkat√°rsa, Jonathan Chan valamint a magyar Boros Attila - k√∂z√∂lte.

Az √ľzleti √©letben term√©szetes √©s j√≥l bev√°lt formula, hogy ha egy c√©g k√ľlf√∂ld√∂n √©rt√©kes√≠ti a magyarorsz√°gi √©rt√©k- vagy √°llampap√≠rokat, akkor azt k√ľlf√∂ld√∂n is jegyzik be - mondta Koszor√ļs L√°szl√≥.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | anzsi a macska hala - 2013. Šprilis 19. 09:10:08
De csak azért Kajmán- szigetek-i, mert zsiráf -szigetek nincsenek.
#2 | Kameleon - 2013. Šprilis 19. 12:34:49
B);)

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.