Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Doku - Izraeli Dokementumfilm Fesztivál


Harmadik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a Doku - Izraeli Dokumentumfilm Fesztivál. Az idei fesztiválon hat ismeretterjesztõ alkotás kerül bemutatásra, amelyek a Toldi Moziban lesznek megtekinthetõek a rendezvény ideje alatt. A Doku-n megjelenõ díjnyertes filmek mindegyike egy-egy eltérõ nézõpontból mutatja be az izraeli társadalmat. A nézõk megismerhetik etióp zsidók életútjait, nyomon követhetik egy izraeli-etiópiai-jemeni együttes történetét, valamint szembesülhetnek az izraeli-palesztin kettõs identitás nehézségeivel. A filmek után a résztvevõk neves vendégek elõadásait hallgathatják meg az izraeli társadalomról, kultúráról és identitásról. A rendezvény teljes programja itt érhetõ el. A következõkben pedig a bemutatásra kerülõ fiilmekbe nyerhet betekintést a kedves olvasó.

Megbélyegezve (Numbered)

A Megbélyegezve címû film Izraelben élõ holokauszttúlélõk történetét meséli el, középpontba állítva a koncentrációs táborokban szerzett tetoválásokat és azok jelentését viselõik számára. A film fõszereplõi maguk a Vészkorszak idején szerzett sorszámok, amelyekkel a táborokban jelölték meg a rabokat.

Élünk csendesen (Life in stills)

Az alkotás egy 96 éves izraeli hölgy, Miriam Weissenstein mindennapjait állítja középpontba, akinek szembesülnie kell azzal, hogy a férje életmûvének emléket állító Fényképek Házát lerombolásra ítélik. A történet arról szól, hogy miképp próbálja egy idõs asszony megmenteni a fontos örökséget jelentõ fényképeket és miként kerül ezzel közelebb unokájához Benhez.

Szüntelen félelem (Forever Scared)

A film a legsikeresebb izraeli-palesztin író, Szajed Kasua mindennapjait követi végig hét éven keresztül. Szajed Kasua izraeli palesztin, izraeli arab, aki héberül írja könyveit, amelyekbõl három darab jelent meg eddig: Táncoló arabok (Aravim Rokdim), És lett reggel... (Vájhi Boker), Egyes szám, második személy (Guf seni jehid). Az író emellett minden pénteken publikál az izraeli liberális beállítottságú napilapba a Háárecbe, valamint õ az alkotója Izrael elsõ kétnyelvû (héber és arab) TV-sorozatának, az Arab munkának (Avoda aravit). A dokumentumfilmben a neves író saját félelmeirõl vall. Ahogy õ fogalmazott 2002-ben a Háárec hasábjain: "Félek az autóktól, a kutyáktól és a kígyóktól; félek a repülõktõl, a helikopterektõl, a tankoktól és a katonáktól. Félek a terroristatámadásoktól. Félek a zsidóktól, az araboktól és félek, hogy egy nap menekült táborba visznek minket."

Készült az Európai Unió Integrációs Alapjának támogatásával.

Link

Hozzászólások


#1 | Holdas - 2013. április 19. 08:55:20
Izraeli film fesztivál ? Toldi moziban ? Agyonvertek egy románt Bara József névvel ? románi legnagyobb városai Temesvár,Jászvásár,Kolozsvár,Nagyvárad,Marosvásárhely ?
#2 | atya - 2013. április 19. 09:00:50
Most akkor nem tudom mire menjek, erre vagy a IV. Judafest Kölyöknap-ra? http://www.breuer...kolyoknap/
Nem beszélve arról, hogy hetente legalább két holokauszt emléknap van! Egyszer azért van holokauszt emléknap, mert bezárták õket egyszer, mert bombázták, egyszer, mert valaki kiszabadult, egyszer, mert jött a felemntõsereg, egyszer, mert ausviccbe egy zsidó fingott stbstb...
A bõség zavara...:D
#3 | cinnamon - 2013. április 19. 10:53:08
Szervusztok,
a Megbélyegezve c. filmjük "... fõszereplõi maguk a sorszámok..." ,melyeket a koncentrációs táborokban kaptak . Ennek a filmnek ( vagy még inkább egy erre reagálónak ! ) a fõszereplõje , sztárja lehetne maga az élõ Elie Wiesel... aki valamiért nem akarja/tudja bizonyítani, hogy õ azonos azzal az E.Wiesellel, aki ... Korábban úgy tudtam, ott tartanak, hogy csak meg kellene mutatnia magán a megbélyegzettség sorszámát. Ettõl azonban elzárkózik.
Egy magyar származású idõs, foglalkozására nézve mérnök , aki E.Wiesellel együtt volt a konc.táborban, és állítja, hogy ott meghalt, évek óta perben van a "túlélõ"-vel.
#4 | Perje - 2013. április 19. 13:25:50
A moziban doku, a Tv-ben játékfilmek non stop. Igaz, amerikai ( és idõnként magyar ) filmnek álcázva. A rendezõ, a szereplõk, a producerek, a témaválasztásó mind-mind izraeli. Vesszük és esszük , ha nem esszük belénk tömik ezta a sok sarat. Nekik nagy pénz , nekünk agymosás.
#5 | keepfargo - 2013. április 19. 21:29:50
Csak hogy lassatok, feleim, milyen olvasott tud valaki lenni, ha egy kicsit odafigyel; Norman Finkelstein konyveeben, a Holocaust Industry-ban olvastam, hogy Elie Wiesel a legnagyobb hazudozo, akivel valaha talalkozott az iro. Egyszer azt hazudta, hogy egy utkeresztezodesben New York-ban elutotte egy auto, a kovetkezo keresztezodesig repult (kb. 150 metert), aztan felallt es hazament.
(Jobb mint a Wright fiverek, kezdetnek)
Azota is Elie a vilagat...most mar nalunk is eluthetne egy cigany verda, vagy egy szamurajkard.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.