Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Berlin véleménye: 'Magyarország nagy érdemeket szerzett'


Több magyar–nĂ©met romaprogram indulhat a közeljövõben a nĂ©met rendõrsĂ©g, nagyvállalatok, valamint a közszolgálati Ă©s a kereskedelmi mĂ©dia közremĂ»ködĂ©sĂ©vel.

Balog Zoltán Berlinben megbeszĂ©lĂ©st folytatott Cornelia Pieper kĂĽlĂĽgyi Ă©s Eckart von Klaeden kancellári államminiszterrel, valamint Romani RosĂ©val, a NĂ©metországi Szintik Ă©s Romák Központi Tanácsának elnökĂ©vel, Ă©s rĂ©szt vett Az egyház Ă©s a vallás szerepe a szintik Ă©s romák integráciĂłjában cĂ­mĂ» pĂłdiumbeszĂ©lgetĂ©sen a berlini magyar nagykövetsĂ©gen. A miniszter tárgyalásairĂłl magyar ĂşjságĂ­rĂłknak nyilatkozva elmondta: a formálĂłdĂł magyar–nĂ©met romaprogramok rĂ©vĂ©n magyar roma rendõrök a nĂ©met szövetsĂ©gi rendõrsĂ©g kötelĂ©kĂ©ben, ĂşjságĂ­rĂłk a nĂ©met mĂ©diában, szakmunkástanulĂłk pedig nĂ©met világcĂ©geknĂ©l folytathatnak majd szakmai gyakorlatot.


A nĂ©met kormány a budapesti Andrássy Egyetemnek, az egyetlen NĂ©metországon kĂ­vĂĽli nĂ©met tannyelvĂ» egyetemnek is „nagyobb sĂşlyt kĂ­ván adni”, az intĂ©zmĂ©nyt kutatĂłközponttá kĂ­vánja fejleszteni, amely segĂ­t a nĂ©meteknek megĂ©rteni KözĂ©p-EurĂłpát Ă©s DĂ©lkelet-EurĂłpát, Ă©s közelebb viszi a nĂ©met kultĂşrát a magyar közvĂ©lemĂ©nyhez.
TĂ©nyek

A roma gyerekek fele sem jár Ăłvodába, a 700-750 ezer magyarországi cigány egĂ©szsĂ©gĂĽgyi helyzete pedig kirĂ­vĂłan rossz, ráadásul köztĂĽk 80 százalĂ©k a munkanĂ©lkĂĽlisĂ©g; ennek ellenĂ©re ĂĽgyĂĽket nem szabad kizárĂłlag rájuk hagyni, a többsĂ©gi lakossággal közösen kell megoldani – hangzott el A magyarországi cigányság felzárkĂłztatásának esĂ©lyei cĂ­mmel tartott parlamenti vitanap kormányzati vitaindĂ­tĂłjában.

Mint ismert: a magyar elnökség ideje alatt indította útjára az Európai Unió a nemzeti romaintegrációs stratégiák európai keretrendszerét is, amelynek keretében a tagállamok elkészítették és benyújtották az Európai Bizottságnak hosszú távú nemzeti cselekvési terveiket, ez pedig már önmagában jelentõs minõségi elõrelépést jelent a korábbi évek gyakorlatához képest.

Járóka Lívia roma származású fideszes EP-képviselõ volt az, akinek a törekvéseivel felgyorsult az Európai Romastratégia elfogadása, Joseph Daul, a néppárti frakció elnöke szerint reményt adva az egész roma közösségnek társadalmi befogadásuk megvalósulására.

Járóka úgy vélte, az oktatás és fõképpen annak korai szakasza nyújtja a legjobb lehetõséget a nemzedékeken átöröklõdõ nyomor ördögi körének megtörésére, és ezáltal a romák életfeltételeinek jobbá tételére.

Romani Rose, a német szinti és roma közösségeket összefogó központi tanács vezetõje elmondta: a gyakornoki programok igen hasznosak lehetnek, hiszen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy legyenek roma példaképek a magyar társadalomban. Kiemelte: a rendszerváltás után a romák voltak az elsõk, akik a szocialista tervgazdaság összeomlása miatt tömegesen munkanélkülivé váltak, a válság nyomán pedig bûnbakká, Magyarország azonban gazdaságilag sem engedheti meg magának, hogy lemondjon a lakosság mintegy 10 százalékát kitevõ kisebbségrõl.
Magyarország dicsérete

Balog Zoltán ehhez csatlakozva a pĂłdiumbeszĂ©lgetĂ©sen kifejtette: a politikai elit „megprĂłbálta szõnyeg alá söpörni” a kirekesztettsĂ©g Ă©s a romákat tĂşlnyomĂł többsĂ©gben Ă©rintõ mĂ©lyszegĂ©nysĂ©g problĂ©máját, a 2010-ben hivatalba lĂ©pett kormány viszont „kiteregette a szennyest” az uniĂłs Ă©s a nemzeti romastratĂ©gia kidolgozásával, mert a problĂ©ma „elviselhetetlen mĂ©reteket öltött”.

A pĂłdiumbeszĂ©lgetĂ©sen nagyjábĂłl hetvenen vettek rĂ©szt, többnyire nĂ©metek. KöztĂĽk volt Erika Steinbach, a konzervatĂ­v CDU politikusa, a Bundestag emberi jogi bizottságának tagja, aki a beszĂ©lgetĂ©shez hozzászĂłlva mĂ©ltatta az uniĂłs romastratgĂ©gia kidolgozását. A 2010-es magyar uniĂłs elnöksĂ©g idejĂ©n vĂ©gzett munkával „Magyarország nagy Ă©rdemeket szerzett” – mondta a politikus.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.