Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Gondolkodás


Szia Imre!
Tanácsot szeretnék kérni. A gondolkodás módja (analítikus, gyors, lassú, semmilyen...) velünk született képesség, és mivel képesség szerintem fejleszteni is lehet valahogy. Ez is a kérdésem. Hogyan lehet fejleszteni a gondolkodás képességét?
Áldás

Hozzszlsok


#31 | keepfargo - 2013. prilis 21. 06:38:15
Senkit nem kell meggyozni a nyelv szereperol a gondolkodasban, es arrol sem, hogy vajon miert nem szivesen adjuk fel pl. a nemzetallam gondolatat. Magyarul csak az gondolkodhat, akinek az anyanyelve magyar. Most a kerdes az, es talan van aki tudja ra a valaszt, hogy a magyar nyelv, mint a Mindenseg lekodolo rendszere, valoban elvez-e valamifele elsobbseget, a gazdagsaga, es termeszetessege folytan, vagy nem. Ha igen, akkor a meghatarozo, felelos szerepunk adott. (Geczy Gabor szerint igen) Viszont az "En tudom jobban, mert en magyar vagyok" - nem egy kellemes kijelentes idegen fulnek, igy ezzel lehet, nem megyunk semmire. Itt vagyunk, most.

Egy masik gondolat: a gondolkodas szervenek az agyat tudjuk - kerdojel(?) Van aki a has-sal gondolkodasnak is ad egy eselyt (japan hozzaallaas), de a szivet is megemlitik, mint "raerzo", intuitiv szervet (indiai tendencia).
Mindharom estben nagy szerepe van a legzesnek, amennyiben a felvett oxigen serkentoen befolyasolja az osszes szerv mukodeset. A leleg(zes) es lelek szavaink pedig egyutt arra utalnak, hogy a legzes az a tevekenyseg, amely a mindenseggel a legintimebb modon kapcsol ossze bennunket, a Mindenseg kozmikus energiajat, a pranat, a tudonk minden pillanatban hasznalja, abbol toltodik energiaval, es "lelek"/kel is.
Kiemelt helyen van azonban az agy, mivel a bejutott oxigennek kb. 40%-at az agy hasznalja fel. Igy nem kerdes, hogy a tisztabb gondolkodas ( optimalisabb agymukodes) mekkorat nyer egy tudatos legzesen, vagy akarcsak legzogyakorlaton.
Civilizacionk legzesellenes (!!!) az en velemenyem szerint. Nemcsak a kibocsajtott es belelegzett mergekrol, fustokrol van szo, de a legzes szabalyossagat is gatlo szerekrol, amiket fogyaszt(hat)unk.
A tele has szabalyosan nyomja a tudot alulrol, a hideg italok negativ ertelemben leforrazzak a meleg tudot, a nyelocso lehutese altal...nem mondom tovabb...de belegondolni erdemes.

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.