Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orosz offshore Moszkvában?


Moszkva belsõ offshore státust adna a Nemzetközi Befektetési Banknak.
Oroszország úgynevezett belsõ offshore státust adna a Nemzetközi Befektetési Banknak (IIB), és tárgyalásokat kezdeményez az orosz VTB Bank ciprusi leányvállalatának megsegítésérõl - értesült az Interfax orosz hírügynökség.


Dmitrij Medvegyev orosz kormányfõ Igor Suvalov elsõ miniszterelnök-helyettest, Anton Sziluanov pénzügyminisztert és Szergej Ignatyevet, az orosz központi bank elnökét bízta meg azzal, hogy alakítsanak munkacsoportot az Európai Központi Bankkal, a Nemzetközi Valutaalappal és Ciprussal való tárgyalások céljából. Arról szeretnének megegyezni, hogy az orosz állam 75,5 százalékos tulajdonában lévõ VTB Bank ciprusi leányvállalata, az Orosz Kereskedelmi Bank esetében oldják fel számos meghatározott pénzügyi mûvelet végzésére vonatkozó korlátozásokat - tudta meg az orosz hírügynökség a VTB Bank egyik név nélkül nyilatkozó illetékesétõl.

A forrás elmondta, hogy Mihail Kuzovljev, a bank elnöke kérte az orosz kormányfõtõl a munkacsoport létrehozását. A Cipruson mûködõ bankok tevékenységének korlátozását márciusban vezette be a nicosiai kormány a bankrendszer megmentését célzó intézkedések keretében, az Európai Unióval kötött megállapodásnak megfelelõen. Az Orosz Kereskedelmi Bank a harmadik legnagyobb pénzintézet a szigetországban. Vezetése eddig sikertelenül tárgyalt a ciprusi kormánnyal. Jelenleg a ciprusi bankok betétesei havonta legfeljebb 5 ezer eurót (körülbelül másfél millió forintot) utalhatnak át külföldre, belföldön pedig a ciprusi nemzeti bank speciális bizottságának engedélyével 25 ezer és 250 ezer euró (csaknem 7,5 millió és 74 millió forint) közötti összeg átutalásáról rendelkezhetnek.

Az orosz pénzügyminisztériumban - szintén név nélkül - azt is elmondták a Interfaxnak, hogy a VTB Bankon segíteni igyekezve a Kremlben egyszersmind azt próbálják megoldani, hogy Oroszországban lehessen elhelyezni azokat a pénzeket, amelyek kellemetlenné váltak a külföldi offshore cégekben. Az orosz tõke menekül Ciprusról. Az elsõdleges elképzelés szerint egyfajta orosz offshore-t hoznának létre Moszkvában - tudta meg az orosz hírügynökség. Dmitrij Medvegyev orosz kormányfõ még márciusban, a ciprusi bankrendszer válságának csúcspontja idején vetette fel az ötletet, hogy az orosz Távol-Keleten kellene offshore-zónát létrehozni.

Az orosz pénzügyminisztériumi forrás elmondta, hogy Igor Suvalov elsõ miniszterelnök-helyettes utasítást adott a tárcának arra, vizsgálja meg, van-e rá lehetõség, hogy a moszkvai székhelyû Nemzetközi Befektetési Banknak (IIB) úgynevezett belsõ offshore státust adjanak. A cél a külföldi tõke Oroszországba csábítása. Az 1970-ben alapított és ENSZ-keretek között mûködõ IIB egy befektetési programok finanszírozására létrehozott nemzetközi pénzügyi szervezet, amelynek tagjai: Bulgária, Csehország, Szlovákia, Oroszországi Föderáció, Románia, Kuba, Mongólia és Vietnam. Alekszej Kudrin, aki 2000-tõl 2011-ig töltötte be az orosz pénzügyminiszteri posztot a Russia-2013 címmel csütörtökön Moszkvában kezdõdött nemzetközi fórumon az MTI kérdésére kijelentette: kategorikusan ellenzi, hogy Oroszországban offshore cégeket hozzanak létre.
http://www.hirado...=hirkereso

Hozzászólások


#1 | Kameleon - 2013. április 19. 22:03:57
Az orosz képviselõknek nem lehet külföldi számlájuk

Tilos lesz az orosz parlamenti képviselõknek és állami tisztségviselõknek külföldi bankszámlákon tartani a pénzüket - errõl döntött a duma pénteken. Az orosz törvényhozás alsóháza második olvasásban elfogadta a Vlagyimir Putyin, valamint parlamenti képviselõk által benyújtott törvényjavaslatokat tartalmazó jogszabálycsomagot.

A szabályozás az orosz fõügyész helyetteseitõl és a nemzeti bank igazgatótanácsának tagjaitól, valamint szövetségi állami tisztviselõktõl kezdve a bírákon, a törvényhozási képviselõkön, katonákon, nyomozókon és ügyészeken, belügyi, vámhatósági és adóhatósági alkalmazottakon keresztül a városi, helyhatóságok tisztségviselõiig mindenkire vonatkozni fog. Sõt, feleségükre és gyermekeire is.

A törvényben felsorolt tisztségviselõknek és törvényhozási képviselõknek a tisztségük betöltését követõ három hónapon belül meg kell szüntetniük a külföldi bankokban lévõ betéteiket, és egyéb pénzügyi befektetéseiket. Ha ezt nem teszik meg, akkor a törvény szerint azonnal menesztik õket munkahelyükrõl, posztjukról. Az orosz dumában pénteken elfogadott módosítások szerint azokra is vonatkozna a tiltás, akik választhatóak posztjukra, vagyis az államfõre és a helyhatósági vezetõkre egyaránt.

Korábban azt is meg akarták tiltani, hogy az érintetteknek külföldön ingatlanjuk lehessen. Erneszt Valejev, a duma kormányzópárti politikusa magyarázata szerint amint életbe lép a külföldi bankszámlákat és pénzügyi eszközöket tiltó jogszabály, a hatálya alá tartozóknak számot kell majd adniuk arról is, honnan van pénzük a külföldi ingatlanra.

Orosz szakértõk a korrupció elleni reális küzdelem eszközeként értékelik a törvényt. Alekszandr Tocsjonov, az Alkalmazott Kutatások és Programok Központjának igazgatója szerint "a törekvés egészében véve helyes, mivel már túlságosan elengedték magukat a +zsíros macskák+". A politológus ezzel a kifejezéssel a meggazdagodott politikusokra és állami tisztviselõkre utalt.

Szergej Suvalov orosz elsõ miniszterelnök-helyettes, aki több mint 221 millió rubeles tavalyi jövedelmével a legtehetõsebb orosz kormánytag, csütörtökön az Oroszország Fórum-2013 címû moszkvai tanácskozáson kiállt azok mellett, akik szerinte becsületes úton szerzik meg vagyonukat az üzleti életben, s azután a politikai életben vagy az államigazgatásban érvényesülnek. Szerinte Vlagyimir Putyin államfõ és Dmitrij Medvegyev kormányfõ is többet foglalkozik a korrupcióval, mint amennyire az valóban jelen van Oroszországban.
http://www.portfo...aggregator
#2 | Kameleon - 2013. április 19. 22:07:02
Moszkva nem felejt - Hajtóvadászat indult az oligarchák vagyona után

Az orosz hatóságok kemény harcot folytatnak annak érdekében, hogy hazamentsék az odahaza elítélt multimilliomosok külföldön elrejtett vagyonát.

Sikeresen folyik az orosz hatóságoknak a külföldre menekített vagyonok után folytatott hajtóvadászata. A legújabb sikere, amirõl Jurij Csajka legfõbb ügyész jelentésben számolt be, hogy az ukrán hatóságok Moszkva felkérésére befagyasztották a napokban londoni önkéntes számûzetésében elhunyt Borisz Berezovszkij (képünkön) egykori oligarcha ukrajnai vagyont. Miután szembekerült Putyin elnökkel, és 2000-ben Londonba menekült (ahol azóta fõállásban Roman Abramoviccsal, az egykor leggazdagabb orosszal pereskedett), a moszkvai ügyészség tucatnyi ügyben emelt vádat ellene, a csalástól kezdve a külföldi valutabeváltási kötelezettségének elmulasztásán át a hivatali visszaélésig.

Mint Csajka gyõzedelmesen bejelentette, az Ukrajnában lefoglalt vagyonából 110 millió rubelt (3,5 millió dollár) átutaltak a szamarai regionális kormánynak és az Aeroflot légitársaságnak, amelyek az üzletember bûnös tevékenysége miatt szenvedtek el veszteséget.

A legfõbb ügyész ugyanakkor összefoglaló beszámolót adott arról, mi a helyzet a külföldön üldözött vagyonokkal. Ezek között sikerült befagyasztani egy liechtensteini bankban Andrej Borogyin, a Bank of Moscow volt vezérigazgatójának több mint 10 millió dollárját. Borogyint jelentõs összegû csalással vádolták meg, ami elõl õ is Londonba menekült. Bankja, amit sokak szerint jó barátja, Luzskov moszkvai fõpolgármester házi kasszájának tekintett, több száz millió dolláros fedezetlen hitelt adott Luzskov feleségének, Baturina asszonynak, Oroszország leggazdagabb asszonyának.

A gyõzelmi listát gyarapítja, hogy Svájc befagyasztotta Igor Izmesztyev volt szenátor számláit, akit 2010-ben ítéltek életfogytiglanra terrorizmus és gyilkosság vádjával. Az orosz legfõbb ügyész hivatala tavaly 61 segítségkérést küldött külföldre korrupcióhoz kapcsolódó bûnügyekben, és 31 bûnözõ kiadását kérte. Ebbõl hetet jóváhagytak, hármat elutasítottak, a többi ügyben még nincs döntés.
http://www.napi.h...51069.html

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.