Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jåsdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tovĂĄbbiakban szakmai oldalkĂ©nt mĂŒködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjåtok - elérhetö.)

Klikkelj rĂĄ: Posta Imre Youtube oldala
..................

Testvérpår robbanthatott Bostonban -


MegerĂ”sĂ­tettĂ©k, hogy a gyanĂșsĂ­tottak csecsen szĂĄrmazĂĄsĂșak, akik mĂĄr Ă©vek Ăłta az EgyesĂŒlt Államokban Ă©lnek. A mĂ©g menekĂŒlĂ” gyanĂșsĂ­tottat a tizenkilenc Ă©ves, Cambridge-ben tanulĂł Dzsohar A. CarnajevkĂ©nt neveztĂ©k meg. Carnajev 2500 dollĂĄros amerikai ösztöndĂ­jjal tanulhatott Cambridge-ben. TestvĂ©re, a megölt merĂ©nylĂ” a 26 Ă©ves Tamerlan Carnajev volt.


FotĂł: Fbi / AFP
A BBC szerint Dzsokar KirgizisztĂĄnban szĂŒletett, massachusetts-i jogosĂ­tvĂĄnya van. A megölt Tamerlan Carnajev OroszorszĂĄgban szĂŒletett. Egyes forrĂĄsok szerint mĂĄr jĂł ideje, akĂĄr 2001 Ăłta nem Ă©ltek az Orosz FöderĂĄciĂł terĂŒletĂ©n.

Közben az is kiderĂŒlt, a hĂ©tfĂ”i merĂ©nyletben mindkĂ©t lĂĄbĂĄt elveszĂ­tĂ” Jeff Bauman is segĂ­thetett a hatĂłsĂĄgoknak a tettesek azonosĂ­tĂĄsĂĄban. A Bloomberg szerint lĂĄtta, ahogy egy napszemĂŒveges, fekete kabĂĄtot viselĂ” fĂ©rfi egy tĂĄskĂĄt rak a lĂĄba közelĂ©be kĂ©t Ă©s fĂ©l perccel a robbanĂĄs elĂ”tt.

A kampuszon kezdÔdött a lövöldözés

A megölt rendĂ”rt a Boston közelĂ©ben talĂĄlhatĂł Massachusetts Institute of Technology (MIT) egyetemi kampuszĂĄn lĂ”ttĂ©k le csĂŒtörtökön kĂ©sĂ” Ă©jjel. A rendĂ”rsĂ©get csĂŒtörtök este tĂ­z Ăłra hĂșsz perckor Ă©rtesĂ­tettĂ©k a kampuszon hallott lövĂ©sekrĂ”l, tĂ­z perccel kĂ©sĂ”bb pedig megtalĂĄltĂĄk a kocsijĂĄban lelĂ”tt jĂĄrĂ”rt. A rendĂ”rt a lövöldözĂ©s helyszĂ­nĂ©rĂ”l kĂłrhĂĄzba szĂĄllĂ­tottĂĄk, de addigra mĂĄr meghalt. A rendĂ”rök kĂ©t fĂ©rfit vettek ĂŒldözĂ”be.

Az informatikai laborokat rejtĂ” Ă©pĂŒletet rendĂ”rök tucatjai vettĂ©k körĂŒl, Ă©s kordonnal lezĂĄrtĂĄk. Helyi idĂ” szerint öt Ăłra elĂ”tt valamivel egy gyanĂșs csomagot talĂĄltak a kampusz terĂŒletĂ©n, de bombakeresĂ” kutyĂĄk segĂ­tsĂ©gĂ©vel megĂĄllapĂ­tottĂĄk, hogy a csomag nem veszĂ©lyes.


FotĂł: Mario Tama / Europress / Getty
Nem sokkal kĂ©sĂ”bb jelentettĂ©k a rendĂ”röknek, hogy fegyverrel elraboltak egy autĂłt. A kĂ©t menekĂŒlĂ” gyanĂșsĂ­tott az autĂł fegyverrel sakkban tartott sofĂ”rjĂ©t fĂ©l ĂłrĂĄval kĂ©sĂ”bb egy benzinkĂștnĂĄl sĂ©rtetlenĂŒl elengedte. A rendĂ”rök ĂŒldözĂ”be vettĂ©k Ă”ket Boston watertown vĂĄrosrĂ©szĂ©ben, a gyanĂșsĂ­tottak a fekete Mercedes SUV-val menekĂŒltek, Ă©s közben robbanĂłszerkezeteket dobtak a rendĂ”rökre. Az egyik keresztezĂ”dĂ©snĂ©l lövöldözĂ©s tört ki, amiben az egyik rendĂ”rt sĂșlyosan megsebesĂ­tettĂ©k, ĂĄllapota vĂĄlsĂĄgos.


A rendĂ”rsĂ©g 40 jĂĄrĂ”rkocsival vonult ki Watertownba a gyanĂșsĂ­tottak utĂĄni hajszĂĄban, egy lopott Mercedes terepjĂĄrĂł mellett egy ToyotĂĄt vettek ĂŒldözĂ”be, a kutatĂĄst helikopter is segĂ­tette, az akciĂłba az FBI is beszĂĄllt.

A filmekbe illĂ” ĂŒldözĂ©si jelenetben több lövĂ©s is eldördĂŒlt, az egyik gyanĂșsĂ­tott megsebesĂŒlt, kĂłrhĂĄzba szĂĄllĂ­tottĂĄk, ahol a hĂ­rek szerint belehalt sĂ©rĂŒlĂ©seibe. Az Ă”t ellĂĄtĂł orvos egy sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłn a tĂ©vĂ©seknek azt mondta, hogy a fĂ©rfit 15 percig prĂłbĂĄltĂĄk ĂșjraĂ©leszteni, de annyi seb volt rajta, hogy meg sem tudta szĂĄmolni. Mire a kĂłrhĂĄzba Ă©rtek vele, mĂĄr leĂĄllt a szĂ­ve.

Egyes forrĂĄsok szerint az elsĂ”, mĂĄr meghalt gyanĂșsĂ­tott testĂ©re bombĂĄk voltak erĂ”sĂ­tve, Ă©s a mĂĄsodiknĂĄl is robbanĂłszerkezetek lehetnek. Több sĂ©rĂŒlĂ©s is Ă©rte a halott fĂ©rfit, az egyik orvos szerint robbanĂĄstĂłl Ă©s lövĂ©sektĂ”l szĂĄrmazĂł sebek is voltak rajta. Nem tudni, hogy a rendĂ”rök tudtak-e beszĂ©lni a fĂ©rfival, mielĂ”tt meghalt.


Képek a helyszínrÔl - kattintson!
FotĂł: Darren Mccollester / Europress / Getty
A hĂ­rĂŒgynöksĂ©gek kĂ©pein lĂĄtni lehetett egy meztelenre vetkĂ”ztetett fĂ©rfit is, akit a jĂĄrdĂĄn kĂ©rdeztek ki az FBI emberei, mielĂ”tt megbilincseltĂ©k, Ă©s egy jĂĄrĂ”rautĂłba raktĂĄk. Azt nem tudni, neki köze volt-e a lövöldözĂ©shez, de kĂ©sĂ”bb szabadon engedtĂ©k. FeltehetĂ”en Ă” egy mĂĄsik autĂłval menekĂŒlt, ezĂ©rt vettĂ©k ĂŒldözĂ”be.

Négy napja történt
Ugyan eleinte semmi nem utalt arra, hogy a lövöldözĂ©snek köze lenne a hĂ©tfĂ”n, a bostoni maratonon törtĂ©nt robbantĂĄsokhoz, a rendĂ”rsĂ©g az akciĂł sorĂĄn bejelentette, hogy a hĂ©tfĂ”i robbantĂĄsok kĂ©t gyanĂșsĂ­tottjĂĄt kerestĂ©k. Timothy Alben, a massachusetts-i rendĂ”rsĂ©g egyik vezetĂ”je elmondta, hogy feltĂ©telezĂ©sĂŒk szerint ez a kĂ©t fĂ©rfi követte el a hĂ©tfĂ”i merĂ©nyleteket.

A hĂ©tfĂ”n a bostoni maraton cĂ©lvonalĂĄnĂĄl elkövetett kĂ©t robbantĂĄsban hĂĄrman meghaltak, 180-an pedig megsebesĂŒltek. 60 sĂ©rĂŒlt mĂ©g mindig kĂłrhĂĄzban van, több mint tĂ­z ĂĄllapota sĂșlyos. A feltĂ©telezett gyanĂșsĂ­tottak fĂ©nykĂ©peit csĂŒtörtök este tette közzĂ© az FBI, megtalĂĄlĂĄsukban a lakossĂĄg segĂ­tsĂ©gĂ©t kĂ©rtĂ©k.

A legfrissebb hĂ­reket ezen az Ă©lĂ” threaden keresztĂŒl követheti nyomon, a Live Wire oldalĂĄn pedig Ă©lĂ” közvetĂ­tĂ©st lĂĄthat a hajtĂłvadĂĄszatrĂłl.

Hozzászólások


#11 | monguzking - 2013. április 20. 11:02:57
Ă©n ellenvĂ©lemĂ©nyt mondanĂĄk---elkĂ©pzelhetönek tartom hogy tĂ©nyleg spontĂĄn akcio volt--tul amatör volt bomba több felsem robbant-elfogĂĄsi kisĂ©rlet is az-hatalomnak vannak olyan profi csapatai akik simmĂĄn kilöttĂ©k volna öket igy nem hiszem hogy hatalom ĂŒgynökei lettek volna----miĂ©rt lenne ettöl orosz ellenessĂ©g hisz oroszok az csecsenek ellensĂ©gei-a csecsen bandĂĄkat izrailek s usa pĂ©nzeli bĂĄr Ă©ppensĂ©ggel az meglehet hogy volt mosszados sugĂĄs fivĂ©rek felĂ©
#12 | Kameleon - 2013. április 20. 12:31:21
Putyin részvétét fejezte ki Obamånak

Részvétét fejezte ki telefonon Vlagyimir Putyin orosz elnök a bostoni robbantåsokkal kapcsolatban amerikai kollégåjånak - közölte közleményében a Fehér Håz pénteken.
Barack Obama a beszĂ©lgetĂ©sben nagyra Ă©rtĂ©kelte OroszorszĂĄg tevĂ©keny közremĂ»ködĂ©sĂ©t a terrorizmus elleni harcban. A közlemĂ©ny szerint a kĂ©t elnök egyetĂ©rtett abban, hogy orszĂĄgaik tovĂĄbbra is folytatjĂĄk az egyĂŒttmĂ»ködĂ©st e tĂ©ren.

A CNN szerint a bostoni robbantĂĄs kĂ©t feltĂ©telezett elkövetĂ”je csecsen szĂĄrmazĂĄsĂș. Egy Csecsenföldhöz közeli orosz rĂ©giĂłbĂłl szĂĄrmaznak, Ă©s legalĂĄbb egy Ă©ve Ă©lnek az EgyesĂŒlt Államokban.

A merĂ©nylet fĂ” gyanĂșsĂ­tottja, TamerlĂĄn Carnajev a nagy erĂ”kkel folytatott rendĂ”rsĂ©gi hajszĂĄban pĂ©nteken Ă©letĂ©t vesztette. ÖccsĂ©t, Dzsohar Carnajevet egy nappal kĂ©sĂ”bb fogta el a hatĂłsĂĄg.

Ramzan Kadirov csecsen vezetĂ” szĂłvivĂ”je pĂ©nteken Ășgy nyilatkozott a sajtĂłnak, hogy a Carnajev csalĂĄd sok Ă©vvel ezelĂ”tt DagesztĂĄnba, majd KazahsztĂĄnba költözött, ahonnan hosszĂș tartĂłzkodĂĄs utĂĄn az EgyesĂŒlt Államokba emigrĂĄlt.
MTI
http://www.echotv...manak.html
#13 | Perje - 2013. április 20. 23:43:07
ZsidĂł kĂłrhĂĄzban kezelik a fiatalabb gyanĂșsĂ­tottat:
http://hunhir.inf...p;id=63992
http://www.boston...story.html

De: valószínÔleg meghal a hétvégén!!!!!!!???
http://atv.hu/cik...anyi_peter

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.