Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Washington nyilvánosságra hozta emberi jogi országjelentéseit


Nyilvánosságra hozta éves emberi jogi országjelentéseit az amerikai külügyminisztérium pénteken. A dokumentumban Magyarországot illetõen a romák kirekesztését és az erõszakos jobboldali szélsõségeket nevezték meg súlyos problémaként.

A jelentés összegzésében a készítõ - a külügyi tárcának a demokrácia, az emberi jogok és a munkaügy kérdéseiben illetékes irodája - megállapítja, hogy Magyarország többpárti alkotmányos demokrácia.

A 2010 áprilisában megtartott legutóbbi parlamenti választások szabadok és tisztességesek voltak - olvasható a szövegben.
Infinety network
Az amerikai külügyminisztérium Magyarország esetében a 2012-es év legsúlyosabb emberi jogi problémái között említi a roma népesség társadalmi megkülönböztetését és kirekesztését, valamint az erõszakos jobboldali szélsõségességet, amelynek erõs antiszemita összetevõje is volt.

A konkrét példák sokaságát felsorakoztató jelentés összegzése szerint a romákat sújtó diszkrimináció továbbra is jelentõs mértékben korlátozza az érintettek hozzáférését az oktatáshoz, a foglalkoztatáshoz, az egészségügyhöz és a szociális szolgáltatásokhoz. Folytatódtak a jobboldali szélsõségesség megnyilvánulásai, beleértve félkatonai csoportok nyilvános kampányait, a romák és más kisebbségek megfélemlítését és az ellenük való gyûlöletkeltést.

"A kormány alkotmányos reform végrehajtására használta fel kétharmados parlamenti többségét, ennek sebessége és mértéke olyan aggályokat keltett, hogy a fékek és ellensúlyok rendszere erodálódik" - áll a jelentésben.

"Ezeket az aggodalmakat felerõsítette, hogy számos +sarkalatos törvény+ lépett életbe, s ezek jövõbeni megváltoztatásához szupertöbbségre lesz szükség, valamint az, hogy nagy számban fogadtak el új törvényeket, és sok esetben alig vagy egyáltalán nem történt konzultáció a kisebbséggel" - írta az amerikai külügyminisztérium.

A tárca szakérõi a dokumentumban emlékeztettek, hogy a kormány módosította az igazságügyi rendszerre, a vallási szervezetekre és a médiaszabadságra vonatkozó jogszabályokat.

"Mindazonáltal továbbra is fennmaradtak olyan aggályok, hogy az új szabályozásban foglalt rendelkezések csorbíthatják a bírói függetlenséget, a vallási csoportokkal való egyenlõ bánásmódot és a média pluralizmusát" - áll a jelentésben.

Az egyéb emberi jogi problémák között a jelentés megemlít, hogy a rendõrség túlzott erõszakot alkalmazott gyanúsítottak, különösen a romák ellen. A dokumentum szerint aggodalmat keltett a médiaszabályozó hatóság hatáskörével kapcsolatos törvény.

A szöveg megfogalmazása szerint problémát jelent a kormányzati korrupció, a nõk és gyermekek elleni, a társadalom által elfogadott erõszak, az antiszemita támadások és vandalizmus, illetve az egyházak elismerésének a politika által meghatározott folyamata.

A jelentés szerint a magyar kormány általában tett lépéseket a visszaéléseket elkövetõ tisztviselõk üldözése és megbüntetése érdekében, akár a biztonsági szolgálatokban, akár a kormányzat egyéb területein tevékenykedtek azok.
Link

Hozzászólások


#1 | kaponya jozsef - 2013. április 20. 09:53:41
szerintem az a visz éleseket csak akasztofaval lehet jutalmazni 1990 ben ezt mondtam. a békes rendszerváltásnak ez a ára.
#2 | keepfargo - 2013. április 20. 11:48:49
Az amerikai kulugyminiszterium KAMPOO, mi is lehetne mas, igy nem csoda ha a jelentesuk hazugsagoktol hemzseg. Egy szavukat nem lehet komolyan venni, szinte minden tenynek az ellenkezojet allitjak. Ha figyelmesen elolvassuk es a szinere forditjuk a visszajat, akkor latjuk, hogy mekkora sz...ban vagyunk.
Egyedul ott talat vak tyuk modjara szemet, ahol a kormanyzati korrupciorol mesel, a tobbi ugy kamu ahogy van.

Szabad es tissztesseges valasztasok...
Tulzott eroszak kulonosen a romak ellen...
korlatozza az erintettek hozzafereset az oktatashoz...a szocialis szolgaltatasokhoz...
a tarsadalom altal elfogadott eroszak...

Aki ezeket irta, a labat nem tette ki az USA-bol. Inkabb elfogadta egy hitsorsos judapesti jelenteset, igy persze ertheto a sok hazugsag.

Ne bantsd a magyart, nyomorult hazuglaada - mar unalmas is vagy, nemcsak gonosz...
#3 | keepfargo - 2013. április 20. 11:54:26
Nem ide tartozik, de valahogy mindenhova elfer ez is; aszongya hogyaszongya Kasler arpadvezir: "A haza nem elado."
MAR nem, mert a maradek is el van adva, abbol, amit szetloptak...
#4 | Perje - 2013. április 20. 18:01:33
Remélem, azokban a jelentésekben nincsenek összetévesztve az országok és a népek. Az amerikai bloggerek bostoni eseményekkel kapcsolatban a cseheket tartják csecseneknek, emiatt a cseh nagykövetnek fel kellett emelnie a szavát Amerikában.
Már nem is csodálkozom azon, hogy amerikai üzleti partnereink folyamtosan összetévesztették Budapestet Bukaresttel. Volt aki megkérdezte közülük, hogy homokos-e vagy kavicsos a tengerpartunk?
http://www.pravda...1153193-0/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.