Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kommunikáció katasztrófahelyzetben


A Wired nagyon j√≥ √©s id√Ķszer√Ľ √∂sszefoglal√≥t √≠rt arr√≥l, hogyan √©rdemes kommunik√°lni katasztr√≥fahelyzetben. Az al√°bbiakban √∂sszefoglaljuk a legfontosabb tudnival√≥kat, mert b√°rki teljesen leblokkolhat, vagy a rossz beidegz√Ķd√©sek miatt nem a megfelel√Ķ m√≥dj√°t v√°lasztja a kapcsolatteremt√©snek. A teljess√©g ig√©nye n√©lk√ľl, √≠me a legjobb tan√°csok, hogyan kommunik√°ljunk v√©szhelyzetben:

Ne ind√≠ts h√≠v√°st! Hagyd szabadon a vonalat az els√Ķknek, akik √©letjelet adnak!

√ćrj SMS-t! A mobilt√°rsas√°gok az √ľzenet√≠r√°st javasolj√°k a hangh√≠v√°s helyett a h√°l√≥zati torl√≥d√°sok elker√ľl√©s√©re. A kisebb adatcsomagok gyakrabban √°tcs√ļsznak a rendszeren, m√≠g a nagyobb pakkok beragadhatnak.

Használj alkalmazásokat! A mobilhálózatok és a telefonvonalak korlátozottak, de az olyan applikációk, mint a GroupMe, a Twitter és Facebook Messenger több irányba is képesek kapcsolatot létrehozni.

Ha te vagy az, akit el akarnak érni:

Keress vezet√©kes internetet! Ha katasztr√≥fa √°ltal √©rintett ter√ľleten vagy, a k√°beles csatlakoz√°s lehet a legjobb v√°laszt√°sod. Ezek sz√©less√°v√ļ csatorn√°k, amelyek √ļgy k√©sz√ľltek, hogy kezelj√©k nagyobb forgalomingadoz√°sokat. Bizony√≠tottan ellen√°llnak a legrosszabb forgat√≥k√∂nyveknek is.

Sz√≥lj hozz√°nk! √ćrj emailt anyuk√°dnak, friss√≠tsd a Facebook st√°tuszod, tweetelj az √°llapotodr√≥l √©s a holl√©tedr√Ķl! Ak√°r s√©rtetlen vagy, ak√°r s√ľrg√Ķs seg√≠ts√©gre szorulsz, hagyd, hogy az internet vir√°lis term√©szete √©rted dolgozzon! Meglep√Ķdn√©l, h√°ny ember agg√≥dik √©rted.

Friss√≠tsd a hangpostafi√≥kodat! Ha mind√∂ssze egyetlen h√≠v√°st ind√≠thatsz, t√°rcs√°zd a hangpost√°dat √©s v√°ltoztasd meg a kimen√Ķ √ľzeneted! √ćgy hozz√°tartoz√≥id akkor is k√©pben lesznek a helyzetedr√Ķl, ha hangpost√°ra kapcsol a telefonod, amikor h√≠vnak.

Tov√°bbi tippek:

A mai mobilok nehezen b√≠rj√°k lemer√ľl√©s n√©lk√ľl egy teljes napig, ha folyamatosan h√°l√≥zat ut√°n kutatnak. Haszn√°lj k√ľls√Ķ akkumul√°torokat, amelyekkel megdupl√°zhatod vagy ak√°r megh√°romszorozhatod az okostelefonod k√©szenl√©ti idej√©t! Ha nem tudod, mikor √°llnak helyre a stabil kommunik√°ci√≥s csatorn√°k, a 4G-t √©s a Wifit kapcsold ki, hogy ezzel is energi√°t sp√≥rolj!

Legyen naprak√©sz a v√©szhelyzetben h√≠vhat√≥ hozz√°tartoz√≥id list√°ja! Ha valami t√∂rt√©nik veled, a hat√≥s√°goknak vagy a munkahelyednek el kell √©rni√ľk a csal√°dtagjaidat vagy a legjobb bar√°taidat. Jel√∂ld a v√©sz eset√©n t√°rcs√°zhat√≥ kapcsolataid az ICE (in case of emergency) felirattal, √≠gy a ment√©sedre √©rkez√Ķk gyorsan kiseg√≠thetnek, ha k√©ptelen vagy haszn√°lni a telefonod!
Link

HozzŠszůlŠsok


Mťg nem kŁldtek hozzŠszůlŠst

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.