Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Fél év külföldi munka után ugrik a magyar személyi igazolvány?


Aki nĂ©hány hĂłnapra, szezonális munkát vállalva megy kĂĽlföldre, egy friss jogszabályváltozás nyomán immár nem tud idehaza olyan bejelentĂ©st tenni, hogy „ideiglenesen tartĂłzkodik kĂĽlföldön”, mert ez a lehetõsĂ©g megszĂ»nt Ă©s csak az maradt, hogy „kĂĽlföldön letelepedik”. Csakhogy ez esetben bevonják a szemĂ©lyi igazolványát Ă©s a lakcĂ­mkártyáját.


Erre Jónás Róbert siófoki olvasónk hívta fel a figyelmet, aki maga is évek óta Ausztriába jár dolgozni, a vendéglátásba.
– Egyre többen tartanak kĂĽlföldre munkát vállalni, de legtöbbjĂĽk csak nĂ©hány hĂłnapra megy ki, utána visszajön Ă©s esetleg kĂ©sõbb Ăşjra kimegy – Ă­gy JĂłnás RĂłbert. – Érthetetlen, hogy – amint azt a D.A.S. JogvĂ©delmi BiztosĂ­tĂł Zrt. jogtanácsosa is megerõsĂ­tette Ă©rdeklõdĂ©semre – március elsejĂ©n Ăşgy változott a törvĂ©ny: ha valaki három hĂłnapnál hosszabb idõre vállal munkát kĂĽlföldön, csak Ă©s kizárĂłlag azt tudja bejelenteni a hazai okmányirodában, hogy letelepedik. Holott nem akar õ letelepedni, visszajön nĂ©gy, öt, vagy hat hĂłnap mĂşlva.

A bejelentéskor azonban elveszik a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját (aki letelepedik odakint, miért is volna ezekre szüksége?), azután ha hazatér, akkor újra megigényelheti mindkettõt. Majd ha késõbb megint felkerekedik (a vendéglátásban a szezonalitás miatt általában így járnak ki dolgozni), kezdõdik megint elölrõl azzal, hogy bevonják az okmányait.

Olvasónk szerint habár sokaknak fogalma sincs a jogszabály-változásról, az internetes fórumokon azok körében, akik már értesültek róla, komoly felháborodást váltott ki a változás. Mi szükség a teljesen fölösleges tortúrára, ezt kérdik, hozzátéve: ki lehet ugyan váltani az útlevelet, hogy maradjon azért valamilyen okmány, de az unióban elméletileg ugye nincs rá szükség. Azt senki sem tudta megmondani, a jogvédõk sem, hogy milyen szankcióval jár, ha valaki nem tesz bejelentést, mielõtt kimegy. Jónás Róbert hozzátette: az okmányirodai dolgozók semmirõl sem tehetnek, éppen ezért elnézést kér azoktól a siófoki ügyintézõktõl, akiknek esetleg kellemetlenséget okozott számtalan kérdésével...

Link

Hozzászólások


#11 | GERRY - 2013. április 23. 07:14:55
Semmi baj, majd a HIT segít mindenkinek (ha nem kell a zsidó akkor másik...)

...............................
Pál idejĂ©ben a RĂłmai Birodalomban több milliĂł rabszolga Ă©lt. A legtöbb rabszolgával Ăşgy bántak, mint az igavonĂł állattal. MĂ©g ArisztotelĂ©sz is azt tanĂ­totta, hogy a rabszolgák csupán beszĂ©lõ szerszámok. Pál minden bizonnyal vĂ©rlázĂ­tĂłnak Ă©rezhette annak mĂ©g a gondolatát is, hogy az egyik ember birtokolhatja a másikat, akár a legcsekĂ©lyebb mĂ©rtĂ©kben sem törõdve annak Istentõl kapott jogaival Ă©s emberi mĂ©ltĂłságával. Pál azt tanácsolta az efĂ©zusi rabszolgáknak, hogy engedelmeskedjenek uruknak, Ă©s dolgozzanak Ăşgy, mintha Krisztusnak szolgálnának. A jĂł szĂ­vvel, alaposan vĂ©gzett szolgálat „az Ăšrnak… Ă©s nem embereknek", nem marad jutalom nĂ©lkĂĽl (7–8. vers). Pál világosan látta, hogy noha a rabszolgák nem változtathattak helyzetĂĽkön, mĂ©gis felĂĽl tudnak emelkedni problĂ©máikon. – Ugyan most mĂ©g nem pusztĂ­thatjuk el a gonoszságot, de semmikĂ©pp sem engedhetjĂĽk, hogy a gonoszság pusztĂ­tson el minket!

Az uraknak szóló tanács is igen találó. Pál arra emlékezteti az urakat, hogy nekik is van Uruk a mennyben, akitõl kegyelmet és bûnbocsánatot nyernek. Ezért kéri a rabszolgatartókat, hogy ne fenyegetõzzenek, hanem legyenek kedvesek szolgáikkal

Pál szolgálata valĂłban gyĂĽmölcsöt termett, Ă©s igen sok rabszolgatartĂł – szolgáival egyĂĽtt – õszintĂ©n megtĂ©rt keresztĂ©ny lett, mint pl. Filemon is. Pál visszakĂĽldte hozzá OnĂ©simust, a szökött rabszolgát, Ă©s arra kĂ©rte, hogy ne Ăşgy bánjon vele, mint szolgával, hanem mint szeretett atyafival.

Milyen tanácsot találhatunk Pál szavaiban, ami segítségünkre lehet a helyzetünktõl függõen akár a fõnökünkkel, akár a beosztottainkkal, esetleg mindkét csoporttal való kapcsolatunkban?

(Biblia: EfĂ©zus 6:5–9)

- Na milyent?

(Kukackac ... és a kép hol maradt?)
#12 | jozsef toth - 2013. április 23. 10:27:28
Gerry,most ehez mindenki olyan kepetvag amilyent akar.:|
#13 | anzsi a macska hala - 2013. április 23. 10:29:53
Gárdista, ez már a déli áramlat?
Tényleg nem lehetne õket csövön keresztül nyugatra transzportálni? Csak hogy gyakorolhassák a toleranciát.:D

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.