Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Holdbázist tervez a NASA


És mit szólnak ehhez az ottani telektulajdonosok? Nem rossz pénzmosoda, vagy telekcserével Joáv Blum megoldaná? Meteorit-zápor ellen fóliasátorral védekezétek?Az amerikai ûrkutatási hivatal és a Bigelow Aerospace magán-ûrcég közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ugyan a NASA hivatalos stratégiája szerint az amerikaiak lemondtak az új Hold-utazásról, a Bigelow az ûrügynökség támogatásával mégis belevág egy állandó Hold-bázis megtervezésébe és felépítésébe. A NASA kommunikációs igazgatója szerint minden azt mutatja, hogy az ûrhivatal valóban szeretne minél szélesebb körû együttmûködést felépíteni a kereskedelmi szektorral, és ez minden fél számára gyümölcsözõ kapcsolat lehet. A NASA jelenlegi terveiben a Holddal kapcsolatos expedíció nem szerepel, a cég elõször egy aszteroidára való leszállás, majd a Mars meghódítása a 2030-as években.

A Bigelow-t a szállodalánc-tulajdonos milliárdos Robert Bigelow alapította, azzal a feltett szándékkal, hogy saját ûrállomást építsen. Erre nem sajnál 500 millió dolláros befektetést sem. A cég legnagyobb sikere eddig az volt, amikor a kísérleti ûrállomásaik Föld körüli pályára bocsátása után a nemzetközi ûrállomáshoz készíthettek egy felfújható modult. Ez a tervek szerint 2015-ben kerül fel az ISS-re, egy másik magáncég, a SpaceX ûrhajója viszi majd fel.

A Hold-bázissal kapcsolatos tervekrõl egyelõre nem sok konkrétum ismert, az elõkészítõ tervezés fázisa kezdõdött csak el. A NASA pénzzel nem, csak technológiával, illetve a szakértõi segítségével járul hozzá a projekthez. A bázis a már kipróbált felfújható ûrállomás-modulok mintájára épül majd (sõt, ugyanazokat a modulokat használja), de csak a 12 fõs Bigelow-ûrállomás üzembe helyezése után.

A Bigelow-nak egyébként nincs köze az Oscar-díjas filmrendezõ Kathryn Bigelow-hoz, a névazonosság csak véletlen.
Link

Hozzászólások


#1 | fefe - 2013. április 23. 14:19:45
Nem sok jót jósolok nekik, ha tényéleg odamennek!
Aki látta az Apolló 18. c. filmet, az tudja, hogy mire gondolok.
Nem véletlenül nem megy oda senki, sem az amcsik, sem az oroszok!
De ne legyen igazam!
s_helps_s_francba
#2 | postaimre - 2013. április 23. 14:33:31
Fefe ez egy kamu a sok közül. Pénz-lenyúlás. A Hold távolabb van tõlük, mint hinnék, bár már sejtik, hogy így van.
#3 | keepfargo - 2013. április 23. 16:28:26
Ismeritek a ciganyviccet a Holddal kapcsolatban !? Hatha most merik fel a lehetoseget...Cionek meg mars a Marsra, utana hatradolhetunk es rendelhetunk egy VBK-t (aztan jon a bilibe logo kez..)

"de addig nincs megnyugvas, addig folyvast kuzkodni kell; talan az elet munkainkert nem fog fizetni semmivel; de a halal majd szemeinket szelid, lagy csokkal zarja be, s viragkotellel, selyemparnan bocsajt le a fold melyibe..." - ahol meglatogathatjuk a fejtesben dolgozo cionista brigadokat, amint a szakszervezet aktualis politikai teendoit targyaljak...meg hogy mikor, hol kell robbantani.

Ne bantsd a magyart, hisz mar egy sajat holdja sincs a Foldon. Ja, hogy majd lesz sajat foldje a Holdon?

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.