Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Romániának javítania kell romastratégiáját


Andor László EU-biztos szerint Romániának gyorsítania kell az uniós támogatások célba jutását ahhoz, hogy a romák társadalmi beilleszkedését segítõ erõfeszítései eredményesebbek legyenek.

Az Európai Bizottság foglalkoztatási kérdésekben illetékes magyar tagja hétfõn Bukarestben egy, a romák integrációjáról rendezett konferencia megnyitóján beszélt errõl.

"Európában tízbõl kilenc roma az adott ország szegénységi küszöbe alatt él, minden harmadik munkanélküli. A szegénységbõl való kitöréshez a legfontosabb, munkahelyhez segíteni a romákat" - mondta a biztos az ENSZ romániai képviselete és az Együtt Közösségfejlesztõ Ügynökség által szervezett tanácskozáson.

Hozzátette, hogy a romák helyzete ma a legnagyobb szociális kihívás Európában, és beilleszkedésük esetleges csõdje nemcsak az adott térség problémája, hanem az egész európai társadalom kohézióját veszélyezteti. Andor László szerint ezért fontos, hogy 2011-ben, a magyar elnökség idején az Európai Unió keretstratégiát fogadott el a romák társadalmi beilleszkedésének segítésérõl, és elengedhetetlennek nevezte, hogy minden tagállam dolgozza ki és érvényesítse saját nemzeti romastratégiáját.

Mariana Campeanu román munkaügyi és szociális védelmi miniszter elõadásában arról beszélt, Románia a roma gyerekek iskoláztatására próbál összpontosítani, hogy segítse kitörni a roma közösséget az alulképzettség-szegénység-kirekesztettség ördögi körébõl.

A tanácskozáson elhangzott, hogy az Európai Unió több mint tízmillió roma polgára közül egymillióra tehetõ a román állampolgárságú romák száma.

A konferencia szünetében Andor László az MTI-nek elmondta: a romániai romastratégia szétforgácsolt, nem egyértelmûek a hatáskörök, ezért arra kéri a román kormányzatot, hogy fordítson nagyobb figyelmet a források hatékonyabb felhasználására.

Az MTI felvetésére, hogy helyénvaló-e hazatoloncolni az uniós állampolgárként nyugati országokban megélhetést keresõ romániai romákat, Andor László azt mondta, elsõsorban az adott ország felelõssége, hogy állampolgárainak jobb munkalehetõséget és tanulási feltételeket biztosítson, de az uniós állampolgárok jogait más országokban is tiszteletben kell tartani, mert az unióban mindenkit megillet a mozgásszabadság.

Az EU-biztos hétfõn a román kormány több tagjával is találkozik.
Link

Hozzászólások


#1 | keepfargo - 2013. április 23. 16:11:12
Hogy ezek hogy jatszanak a szamokkal!! Tiz eve is van mar, amikor utoljara heteket toltottem Romaniaban, es mindig kerdezoskodtem a romak letszamanak felbecsuleset illetoen. A legtobb valasz 4-5 millio korul mozgott. Tiz eve! Most ezek itt egymilliorol makognak? Ki hiheti ezt meeg el, pl. a mai Romaniaban ?
Nalunk sem lehetnek sokan... ( nem a romak, hanem akik ezt elhiszik )
Mennyi lehet nalunk, ma, mert 79-ben, amikor meghagytam nekik, hogy en most elmegyek, hogy ne legyek utban (inkabb uton), de aztan ti csak szaporodjatok, ahogy lehet -akkor meg csak egymillio korul voltak...s ennek 33 eve...

Ne bantsd a magyart, hatha kisebbsegi...csak mar nem latsz jol...
#2 | soveg - 2013. április 23. 19:01:12
A Dunába lövéseknek kellene most már eredményessebbnek lenni..s_ezt
#3 | tour - 2013. április 23. 19:16:47
Folyamatosan javítják, egy kell nekik, hogy létszámuk folyamatosan növekedjen. Még több roma kell nekik, ez az üzenet! Ez tipikus elme manipuláció, aszondják, hogy munkahelyhez kell õket segíteni, közben aki lát tudja, hogy a segélyt megkapják, csak az õslakosság felõrlésére alkalmasak. Meg "nemzeti" romastratégia.. kac kac.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.