Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Tombolnak Orbán emberei: magyar konzul botránya Németországban


Bálba volt hivatalos a magyar fõkonzul a Baden-Württemberg tartománybeli Gerlingenben. A bál azóta is áll - az egyik helyettese ment oda, és botrányt csinált, amit valószínûleg nem úszunk meg diplomáciai bonyodalmak nélkül - számolt be a 168 óra.

A lap cikke szerint ráadásul nem valamiféle kisvárosi összejövetelrõl van szó, hanem a németországi svábok országos báljáról, amelyre Németh Zsolt államtitkárt, Tata küldöttségét és a magyar fõkonzult hívták meg. Utóbbi nem ért rá, ezért helyette az egyik konzul, Chiovini Rita mondott helyette köszöntõt.
Infinety network
A magyar diplomata beszéde azonban cseppet sem volt diplomatikus: a házigazda város polgármesterét azzal köszöntötte, hogy korábbi tettei szerinte "nem méltóak a német-magyar kapcsolatokhoz, a két ország embereihez". Gerlingen független polgármestere, Georg Brenner ugyanis nemrégiben élesen bírálta a magyarországi politikai helyzetet, és nem vette át a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét, mondván: nem kíván egy szintre kerülni olyanokkal, mint a szélsõjobboldali Kárpátia együttes énekese.

Az persze vitathatatlan, hogy Chiovini Rita konzulnak lehet véleménye errõl a lépésrõl, de az, hogy egy ünnepségen, köszöntõ beszédben - mint Magyarország müncheni fõkonzulátusának munkatársa, tehát hazánk hivatalos képviselõje - elmondhatja-e, az már egy másik kérdés.

Nem véletlen, hogy a német fél reakciói ugyanazon a bálon ezután nem voltak barátságosak. Georg Brenner kijelentette: rosszul érezné magát, ha olyan államtól fogadott volna el kitüntetést, amely így bánik bírálóival. A gerlingeni polgármester várhatóan hivatalos panasszal is él majd a konzul viselkedése miatt.

Peter Friedrich, Baden-Württemberg Európa-ügyi minisztere a konzul felszólalása után úgy nyilatkozott, hogy "a magyarországi fejlemények komoly gondot okoznak, nem lehetünk tétlen szemlélõk". A kormány bírálata azonban nem jelenti a magyar nemzet bírálatát, sem azt, hogy tagjainak hazafiságát megkérdõjeleznék. Ugyanakkor "nem elfogadható egy párt kísérlete, hogy a maga ízlésére alakítsa az alkotmányt". Rá kell mutatni, ha tekintélyuralmi struktúrák alakulnak ki, mondotta a miniszter, hozzátéve: reméli, hogy minden hivatalos magyar személyiség elhatárolja magát a antiszemitizmustól, az antidemokratikus irányzatoktól.
Link

Hozzászólások


#1 | 9323 - 2013. április 24. 15:58:16
Ha ez igaz, és nem valami cionmédia hazugság, akkor jól teljesítenek a külföldre akkreditált khórmány-zsidók :D
#2 | gabi - 2013. április 24. 17:50:14
Úgy látszik mindent elkövetnek a zsidók, hogy ürügyet szolgáltassanak a "jogos" és hivatalos európai rendfenntartók beengedésére!
#3 | Entheo Mitiok - 2013. április 24. 19:43:40
Chiovini Rita... Khm... Szíp magyar név... Vajon miért Cipni Livni ugrott be?
#4 | mattila - 2013. április 24. 21:32:53
Nekem a Cion ugrott be...

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.